3Dfx Voodoo 2 ve SLI modu

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

3Dfx Voodoo 2 ve SLI modu

Příspěvek od karf »

Zdravím všechny příznivce 3Dfx. Potřebuju moc moc informací o SLI modu u těchto karet? Máte někdo zkušenosti? Zatím mam jen jednu kartu. Sháním druhou a LSI kabel.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jo ja s brachou sme to tenkrat zkouseli s kamosovo Voodoockem. Tenkrat se nam povedlo poprve spatrit 3D v rozliseni 1024*768. Bylo to uzasne :) Dokonce v 3D Marku(tusim 99) zacali fungovat i vetsi textury. No byl to objev, krasne casy :roll: Jinak to fungovalo napoprve, proste se spojili kablikem a uz to jelo.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

SLI je nieco genialne ma to lepsi vykon ako voodoo3
Naposledy upravil(a) Tommi dne čtv 22. led 2004, 19:42, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

unnamed píše:SLI je nieco genialne ma to lepsi vykon ako voodoo5
Myslels doufám Voodoo3... Nebo mi něco uteklo? :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

zombie píše:
unnamed píše:SLI je nieco genialne ma to lepsi vykon ako voodoo5
Myslels doufám Voodoo3... Nebo mi něco uteklo? :?
jasne diky za upozornenie
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jo presne jenom spojis a jedeto, akorat jsem s tim mel mensi problem, asi nejaka chybicka v ovladacich, monitor byl rozdelen podle hlavni diagonali a na jedne strena byli vykresleny pouze liche radky a na druhe pouze sude, ale pak jsem to nejak rozdejchal, ale ve vse dobe delo
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

v SLI scan live interval bz sa mali spajat len voodoocka od uplne rovnakej firmy
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

A měly by mít stejnou kapacitu RAM - jinak se využije ta menší. 8+8 MB = 16 MB, 12+12 MB = 24 MB, 8+12 MB = 16 MB
Lisp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lisp »

SLI kabel si uděláš klidně sám - tady je návod - http://www.soldcentralfl.com/quakecoop/ ... inouts.gif

Někdy je problém se zapojením dvou odlišných karet. Myslím tím 8MB verzi a 12MB. Sháněj jen stejnou kartu a nejlépe i výrobce, protože jen tak se vyhneš problémům. Jinak SLI je mrcha, kabel nesmí bejt moc dlouhej.
Nejnovější ovladače jsou na www.3dfxzone.it , bohužel v XP jen s podporou Glide a OpenGL (a nově MESA!!! která umožní hrát OpenGL hry s podporou rozšíření 1.3 a dokonce se plánuje 1.5)

více infa o 3Dfx najdeš na http://www.overclocking.cz/4um/viewforum.php?f=18
:: OSX ::
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Zatím díky všem. Až budou po hromadě, tak se dám do pokusů. už se nemůžu dočkat na NFS2 a 3 v 3D od 3Dfx v 1024x768x32 (měl jsem V2 od Diamondu a uměla 1024x768x16 taky bomba)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
NooXy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 3Dfx Voodoo 2 ve SLI modu

Příspěvek od NooXy »

Johoho , to bylo něco, když jsem poprvé viděl u kamaráda dvě VooDyny spojené tímto magickým kabílkem a bez jediného seknutí viděl začáteční demo Unreal. No v tý době byly tuším i lepší karty ale kámoš je koumák. Jo a jednu z karet mám doteďka v Athlonu XP !!! ALE KABEL BYCH MOHL OD KÁMOŠE ZÍSKAT kdyby byl zájem...:lol: :lol: :lol:
AMD Phenom II X6 1090T Sixcore 3,21GHz (AM2+) ASUS M3N-HT Deluxe Mempipe, 6GB RAM DDR2 800, ASUS Radeon R9 270X, Corsair VX 450w, Case Thermaltake Eclipse DV, http://uloz.to/526693/thermaltake-pc.zip
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NooXy píše: ALE KABEL BYCH MOHL OD KÁMOŠE ZÍSKAT kdyby byl zájem...:lol: :lol: :lol:
Pokud vím tak kabel shání wolf00
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

zombie píše:
NooXy píše: ALE KABEL BYCH MOHL OD KÁMOŠE ZÍSKAT kdyby byl zájem...:lol: :lol: :lol:
Pokud vím tak kabel shání wolf00
já bych tak jeden...a ještě jedno voodoo2
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jo to byli casi, kdyz jsem poprve videl super grafiku NFS3 pod Glide, to jsem malem spad ze zidle, kamos to totiz paril na C333A a ATI 8MB v 640*480 a ja na P@262MMX to paril pod 800*600 na full detaily a super grafiku
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

to jo......ja mel v te dobe s3 virge 4 mega a potom jsem koupil celerona 500.....a potom voodoo2 a najednou všechno šlo a nádherně... mimochodem bez chladiče, nevím od jaké firmy....ale tak velký výkonostní skok jsem ještě neviděl...a to byla 12 - ti megovka.
Potom jsem koupil GeFoceMX a bylo to spíše zklamání - tedy fungovalo všechno ale nebyl to takový výkonostní rozdíl... na to jak se mluvilo a tom jak to není převratná karta...
Jaký je tu bez papamobila klídek....
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

mám dvě voodoo 2 .... obě 12 Mb jedna od A-trendu(ai action) a druhou přímo od 3dfx(myslím) a nemám cable na SLI please help..
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

Oblak píše:mám dvì voodoo 2 .... obì 12 Mb jedna od A-trendu(ai action) a druhou pøímo od 3dfx(myslím) a nemám cable na SLI please help..
aky a-trend mas?zhanam totiz verziu 203(OEM),a ak ju mas,rad by som ju od teba kupil,popr. vymenil..obrazok je na http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/3dfx.htm ,voodoo2 sekce,pod nazvom A-Trend - OEM Voodoo 2 (VD203P) (ctvrta v sekci obrazky)..
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

ufff tak to asi nepujde... k te kartě mám dosti osobní vztah...
první pořádná grafika v počítači :-)))
no ale na tu A-trendku to asi vypadá, ale než ti to potvrdím tak ji vytáhnu z compu..

proč sháníš právě tento typ???
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no,povedal by som ze je to ocividne-uz jednu taku mam,a aj so SLI kablom.tiez moje prva poriadna karta :lol: ..rad by som spravil SLI,a najradsej s identickymi kartami..mismatched proste neni to pravy orechovy..
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Kdydysi mi prošlo pod rukama 3 Voodoo2 karty. Sparkle SuerGrace vereferenční podobě, a v černým provedení nějakej Magik 3D II.
Všechny měli 12MB a v SLI jsem testoval Sparkle+SG a Magic 3D II+ Sparkle. Obě jeli bez problémů. Protože se mi nevešli do boardu nad sebe(za jedním PCI byl kondenzátor) původní SLI kabel byl krátkej, tak jsem ho vyrobil (je to vlastně kabel k FDD ale kratší, překřížení je úplně na stejným místě).
Karty jsem provozoval ob jeden PCI slot spojený s Creative Graphic Blaster Riva TNT 16MB v boardu AOpen AX59Pro, CPU AMD K6-2 550MHz, 128MB RAM. Výkon byl u her z roku 2000 byl oslnivý, nejvíc mě bavilo hrát kántra1.1 s 2.5bootama při 1024x768 (SLI Voodoo2)- výkon byl oslnivý s TNT strašná hryzačka. :lol:
Jinak obě vůdůčka jsem z vlastním chlazením provozoval na 110MHz. :thumbsup:

SLI můžu jen doporučit, ale na dnešní hry bohužel nestačí. :( :( :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“