Epox8K9AI a samovolne vypnuti pri vyssi teplote

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Epox8K9AI a samovolne vypnuti pri vyssi teplote

Příspěvek od PCMark »

Když se procesor zahřeje na určitou teplotu asi 50°C, tak se PC samovolně vypne a z desky se ozývá kolísavý výstražný tón. Toto se začalo dít po aktualizaci biosu,předtím to jelo v pohodě momentálně mám ten nejnovější. V biosu v pc heath status mám vše nastaveno na disabled. Toto dění značně omezuje taktování teď můžu maximálně 184x9,5 při 1,65V, takže těch 2600+ dole už neplatí. Pokud se to nevyřeší, tak budu asi uvažovat o koupi nové desky. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pořádně to zkoukni jestli tam přece jen nemáš nastavenej nějakej limit na teplotu CPU, třeba můj Abit má tyhle věci v BIOSu snad na třech místech. děje se to vždycky nebo jen ve windows?
ignorelist: kremrole a dezoláti
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

co zkusit nahrát zpět ten starší ?!?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

zombie píše:pořádně to zkoukni jestli tam přece jen nemáš nastavenej nějakej limit na teplotu CPU, třeba můj Abit má tyhle věci v BIOSu snad na třech místech. děje se to vždycky nebo jen ve windows?
Když nastavím napětí 1,8V teplota začne stoupat hned po startu a vypne se mi to třeba za 10s po startu, ještě než najedu do windows. V biosu nepomůže ani Load safe defaults, ani load optimized defats.
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Marsellus Wallace píše:co zkusit nahrát zpět ten starší ?!?
Ten starší byl na hovno, při nastavení FSB 166 to vůbec nešlo spustit a měl i další závažné chybi. A stejně ho už nemám.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“