objasneni casovani

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

objasneni casovani

Příspěvek od Finkky »

na me pameti samsung 400mhz mam casovani 8 3 3 2,5 muze mi nekdo objasnit co znamenaji ty cisly a jestli jsou ty pameti hodne spatny ?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle časovani nepatri mezi nejlepsi... Vim, že par lidi melo se samsungama v kombinaci s nForcem 2 problemy. Zvlast pri OC na 200FSB. Na Intelu ty samsungy beží v pohode. Jinak - seš si jistej ze mas 8-3-3-2,5 a ne 8-3-3-3 ?? Pri FSB 133 nebo 166 a pomeru 1:1 (FSB:RAM) bys nemel mit problemy....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Vzhledem k casovani jsou to uz zrejme nejake novejsi modely, takze myslim ze budou OK. Ty problemove meli dost drsny casovani casovani 8-4-4-3.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Myslím že autorovi threadu šlo hlavně o tohle:

CAS latency (CL) stanoví počet cyklů, které jsou třeba ke zvolení správné adresy.

Trp (Precharge to Active) určuje počet cyklů potřebných pro přednabití paměti.

Tras (Active to Precharge) je délka paměťového cyklu banky a udává počet cyklů, které proběhnou mezi aktivací banky a jejím přednabitím.

Trcd (Active to CMD) určuje tedy čas potřebný k aktivaci banky předtím, než může být vydán příkaz k čtení. Ten trvá většinou 2-3 cykly. Je třeba vědět, že Trcd hraje pouze malou roli ve výkonu, protože čtení dat probíhá většinou z již otevřených paměťových stránek.

Zkratky Trp atd. píši tak, jak jsou uváděné v setupech BIOSů - správně se však píše: tRP, tRAS, tRCD...

(je to z testu pamětí co byl loni tady na PCT)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pokud tady šlo o suchou teorii tak parádne rozepsaný je to např. tady
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=3834
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Diky za odpovedi ale zajmalo by me jestli stim casovanim nebudou problemy na 400mhz ( to casovani jsem psal z FSB 200 jen mi to tam automaticky skocilo ale neulozil jsem to :) chtel bych koupit do dualu jeste jednu lae kdyz by byly ty smamsungy srackovy tak nevim nevim :(( nechci vic nez je udavano od vyrobce :(((
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Zdravim!No ten clanek tady na PCT byl vybornej,ale stejne mne nejde do hlavy jedna vec..Mam normalni pameti(Brand) PC2700 510MB a jako standartni nastveni mam Cas latency time 2.5,RAS to CAS 3, RASprecharge 3 a Tras 6..slapou normalne na 167,5MHz.Co byste me doporucovali snizit nebo spis takhle,ma vubec cenu s neznackovyma pametma neco vymyslet? Diky
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
Odpovědět

Zpět na „Paměti“