K7N2 Delta FISR a LED od SATA disku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mpro
- Nováček
-
K7N2 Delta FISR a LED od SATA disku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nefunguje mi LED dioda od HDD při čtení/zapisu ze SATA disku, pri cteni z HDD na IDE blika OK, pri cten z CD-ROm ne (to je asi v poradku).
Delá vám to také nebo mam vadnou desku ??
HDD: SATA Seagate Barracuda 8MB Cache
PS: Je na nem volny malý 4 pin konektor, pokud by LED na desce nemela blikat není to náhodou výstup na tomto konektoru ???
Děkuji moc.
Delá vám to také nebo mam vadnou desku ??
HDD: SATA Seagate Barracuda 8MB Cache
PS: Je na nem volny malý 4 pin konektor, pokud by LED na desce nemela blikat není to náhodou výstup na tomto konektoru ???
Děkuji moc.
Naposledy upravil(a) mpro dne stř 29. říj 2003, 14:30, celkem upraveno 1 x.
- JirkaH
- Mírně pokročilý
- Milda-65
- Nováček
- Dony
- Středně pokročilý
Na PATA to jde http://www.zapwizard.com/ide/index.html a vypada to velise dobre, asi si to udelam
, takze pokud by ten disk mel na sobe PATA-SATA prevodnik, melo by to jit vytahnout z elektroniky (ale to by se ti asi nechtelo letovat draty primo na disk
), jestli to jde ze SATA kabelu jsem nikde nevidel 

- Milda-65
- Nováček
kam zapojit HDD LED?
Mám disk SEAGATE ST380013AS 80 GB BARRACUDA 7200.7 SERIAL ATA (jak jsem již psal výše)Dony píše:Na PATA to jde http://www.zapwizard.com/ide/index.html a vypada to velise dobre, asi si to udelam, takze pokud by ten disk mel na sobe PATA-SATA prevodnik, melo by to jit vytahnout z elektroniky (ale to by se ti asi nechtelo letovat draty primo na disk

Ledka na case nebliká (když je zapojena podle manuálu k boardu - ale tam by blikala jen kdyby byl disk zapojen k IDE, tedy PATA řadiči)

Kam ji teda zapojit? Je nějaký jiný PIN na uvedeném boardu pro SATA řadič (připojení led na case)? Nebo to jde připojit někam rovnou na HDD (kam?)? Poraďte, prosím!!!

Děkuju!!!

- Shit
- Odborník PCT
Re: kam zapojit HDD LED?
Mám obavy, že platí nahoře článek "mpro". Kdo chce "SATA", ať volí pro AMD KT600.Milda-65 píše:Mám disk SEAGATE ST380013AS 80 GB BARRACUDA 7200.7 SERIAL ATA (jak jsem již psal výše)Dony píše:Na PATA to jde http://www.zapwizard.com/ide/index.html a vypada to velise dobre, asi si to udelam, takze pokud by ten disk mel na sobe PATA-SATA prevodnik, melo by to jit vytahnout z elektroniky (ale to by se ti asi nechtelo letovat draty primo na disk
![]()
Ledka na case nebliká (když je zapojena podle manuálu k boardu - ale tam by blikala jen kdyby byl disk zapojen k IDE, tedy PATA řadiči)![]()
Kam ji teda zapojit? Je nějaký jiný PIN na uvedeném boardu pro SATA řadič (připojení led na case)? Nebo to jde připojit někam rovnou na HDD (kam?)? Poraďte, prosím!!!![]()
Děkuju!!!

- Milda-65
- Nováček
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
omyl. LEDka blikne, když se přenášejí data po sběrnici (ide). s diskem to nemuís vůbec souviset. z toho vyplývá, že pokud na tom SATA řadiči prostě vývod na LEDku neni, tak máš smůluMilda-65 píše:Vždyť LED-Activity bliká podle činnosti disku a i SATA disky se točí, čtou, mažou a zapisujou...![]()

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Milda-65
- Nováček
Hmmm... to je ale divný - proč mi nebliká, když jdou data z CD ROM? Ta je na IDE připojená... Když má blikat podle přenosu dat po sběrniciMarsellus Wallace píše:omyl. LEDka blikne, když se přenášejí data po sběrnici (ide). s diskem to nemuís vůbec souviset. z toho vyplývá, že pokud na tom SATA řadiči prostě vývod na LEDku neni, tak máš smůluMilda-65 píše:Vždyť LED-Activity bliká podle činnosti disku a i SATA disky se točí, čtou, mažou a zapisujou...![]()

Jde tedy na tomto boardu někam připojit Activity LED HDD tak, aby blikala při přenosu dat z disku SATA?
Nevím, jestli se ptám dost srozumitelně, ale furt to tady opakuju dokola...

Nebo nedá se tato LED připojit přímo někam na disk? Je na něm jeden čtyř pinový konektor (volný)

Dík!!!
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
to neni divný...prostě kecámMilda-65 píše:Hmmm... to je ale divný - proč mi nebliká, když jdou data z CD ROM? Ta je na IDE připojená... Když má blikat podle přenosu dat po sběrnici![]()

pokud na desce není žádný vývod, tak nejde. mrkni do manuálu.Milda-65 píše:Jde tedy na tomto boardu někam připojit Activity LED HDD tak, aby blikala při přenosu dat z disku SATA?
jo a nemáš v BIOSu nějaký volby ohledně SATA ? legacy/native mode apod ? to by možná mohlo být ono...
disk s tim nemá v podstatě co dělat. to by se muselo připájet někam na SATA řadič, ale neni kam..ten řadič to prostě asi nepodporujeMilda-65 píše:Nebo nedá se tato LED připojit přímo někam na disk? Je na něm jeden čtyř pinový konektor (volný)![]()
Dík!!!

4pinových konektorů je hromada, trochu to popiš...ale asi to bude napájení ne ? barču už jsem neměl v ruce dlouho, tak přesně nevim, co tam je zezadu.
btw: co to je za řadič ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- mpro
- Nováček
-
Radic na MSI K7N2 Delta
a ten radic je Promise