K7N2 Delta FISR a LED od SATA disku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mpro
Nováček
Nováček

K7N2 Delta FISR a LED od SATA disku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Příspěvek od mpro »

Nefunguje mi LED dioda od HDD při čtení/zapisu ze SATA disku, pri cteni z HDD na IDE blika OK, pri cten z CD-ROm ne (to je asi v poradku).
Delá vám to také nebo mam vadnou desku ??

HDD: SATA Seagate Barracuda 8MB Cache
PS: Je na nem volny malý 4 pin konektor, pokud by LED na desce nemela blikat není to náhodou výstup na tomto konektoru ???

Děkuji moc.
Naposledy upravil(a) mpro dne stř 29. říj 2003, 14:30, celkem upraveno 1 x.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Doporučuji kontaktovat český HotLine MSI tel. 800 10 10 10.
Na mém Epoxu 8RDA3+ signalizace činnosti HDD na SATA nefungovala pod DOSem, pod Win teprve po zavedení driverů. Jestli to nové biosy nějak změnily, nevím.
mpro
Nováček
Nováček

Hot line

Příspěvek od mpro »

Takze na hotline zase nevedel o co de. Pak si cosi precetl a sdelil mi ze SATA radic je od promise a ze ledka blikat NEBUDE !!!!!!
No panove to prece ne!
TAk ted nevim, jak z toho ven. Nevidet jestli disk neco dela....
:old12:
Prosim pomozte.
Milda-65
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milda-65 »

Mám stejný problém: Board MSI MS-K7N2-DELTA-ILSR a HDD SEAGATE ST380013AS 80 GB BARR 7200.7 SERIAL ATA. Ledka na case nebliká :(
Kam ji teda zapojit? Je nějaký jiný PIN pro SATA řadič? Nebo někam rovnou na HDD? Poraďte, prosím!!! ;-)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Na PATA to jde http://www.zapwizard.com/ide/index.html a vypada to velise dobre, asi si to udelam 8) , takze pokud by ten disk mel na sobe PATA-SATA prevodnik, melo by to jit vytahnout z elektroniky (ale to by se ti asi nechtelo letovat draty primo na disk :( ), jestli to jde ze SATA kabelu jsem nikde nevidel :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Milda-65
Nováček
Nováček

kam zapojit HDD LED?

Příspěvek od Milda-65 »

Dony píše:Na PATA to jde http://www.zapwizard.com/ide/index.html a vypada to velise dobre, asi si to udelam 8) , takze pokud by ten disk mel na sobe PATA-SATA prevodnik, melo by to jit vytahnout z elektroniky (ale to by se ti asi nechtelo letovat draty primo na disk :( ), jestli to jde ze SATA kabelu jsem nikde nevidel :?
Mám disk SEAGATE ST380013AS 80 GB BARRACUDA 7200.7 SERIAL ATA (jak jsem již psal výše) :wink:
Ledka na case nebliká (když je zapojena podle manuálu k boardu - ale tam by blikala jen kdyby byl disk zapojen k IDE, tedy PATA řadiči) :sad:
Kam ji teda zapojit? Je nějaký jiný PIN na uvedeném boardu pro SATA řadič (připojení led na case)? Nebo to jde připojit někam rovnou na HDD (kam?)? Poraďte, prosím!!! :wink:
Děkuju!!! :roll:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: kam zapojit HDD LED?

Příspěvek od Shit »

Milda-65 píše:
Dony píše:Na PATA to jde http://www.zapwizard.com/ide/index.html a vypada to velise dobre, asi si to udelam 8) , takze pokud by ten disk mel na sobe PATA-SATA prevodnik, melo by to jit vytahnout z elektroniky (ale to by se ti asi nechtelo letovat draty primo na disk :( ), jestli to jde ze SATA kabelu jsem nikde nevidel :?
Mám disk SEAGATE ST380013AS 80 GB BARRACUDA 7200.7 SERIAL ATA (jak jsem již psal výše) :wink:
Ledka na case nebliká (když je zapojena podle manuálu k boardu - ale tam by blikala jen kdyby byl disk zapojen k IDE, tedy PATA řadiči) :sad:
Kam ji teda zapojit? Je nějaký jiný PIN na uvedeném boardu pro SATA řadič (připojení led na case)? Nebo to jde připojit někam rovnou na HDD (kam?)? Poraďte, prosím!!! :wink:
Děkuju!!! :roll:
Mám obavy, že platí nahoře článek "mpro". Kdo chce "SATA", ať volí pro AMD KT600. :)
Milda-65
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milda-65 »

Nějaké řešení to mít musí, ne? Vždyť LED-Activity bliká podle činnosti disku a i SATA disky se točí, čtou, mažou a zapisujou... :roll:
Tak kam ji zapojit na tomhle boardu (viz výše)? :wink:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Milda-65 píše:Vždyť LED-Activity bliká podle činnosti disku a i SATA disky se točí, čtou, mažou a zapisujou... :roll:
omyl. LEDka blikne, když se přenášejí data po sběrnici (ide). s diskem to nemuís vůbec souviset. z toho vyplývá, že pokud na tom SATA řadiči prostě vývod na LEDku neni, tak máš smůlu :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Milda-65
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milda-65 »

Marsellus Wallace píše:
Milda-65 píše:Vždyť LED-Activity bliká podle činnosti disku a i SATA disky se točí, čtou, mažou a zapisujou... :roll:
omyl. LEDka blikne, když se přenášejí data po sběrnici (ide). s diskem to nemuís vůbec souviset. z toho vyplývá, že pokud na tom SATA řadiči prostě vývod na LEDku neni, tak máš smůlu :(
Hmmm... to je ale divný - proč mi nebliká, když jdou data z CD ROM? Ta je na IDE připojená... Když má blikat podle přenosu dat po sběrnici :o

Jde tedy na tomto boardu někam připojit Activity LED HDD tak, aby blikala při přenosu dat z disku SATA?
Nevím, jestli se ptám dost srozumitelně, ale furt to tady opakuju dokola... :(
Nebo nedá se tato LED připojit přímo někam na disk? Je na něm jeden čtyř pinový konektor (volný) :roll:
Dík!!!
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Milda-65 píše:Hmmm... to je ale divný - proč mi nebliká, když jdou data z CD ROM? Ta je na IDE připojená... Když má blikat podle přenosu dat po sběrnici :o
to neni divný...prostě kecám :oops: . resp. nekecám, ale zapoměl jsem na jednu důležitou věc - neplatí to pro ATAPI zařízení. při přenosu dat do/z ATAPI mechaniky LEDka svítit nemá.
Milda-65 píše:Jde tedy na tomto boardu někam připojit Activity LED HDD tak, aby blikala při přenosu dat z disku SATA?
pokud na desce není žádný vývod, tak nejde. mrkni do manuálu.
jo a nemáš v BIOSu nějaký volby ohledně SATA ? legacy/native mode apod ? to by možná mohlo být ono...
Milda-65 píše:Nebo nedá se tato LED připojit přímo někam na disk? Je na něm jeden čtyř pinový konektor (volný) :roll:
Dík!!!
disk s tim nemá v podstatě co dělat. to by se muselo připájet někam na SATA řadič, ale neni kam..ten řadič to prostě asi nepodporuje :roll:
4pinových konektorů je hromada, trochu to popiš...ale asi to bude napájení ne ? barču už jsem neměl v ruce dlouho, tak přesně nevim, co tam je zezadu.

btw: co to je za řadič ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
mpro
Nováček
Nováček

LED

Příspěvek od mpro »

Zdravím všechny,
když jsem volal jiz dříve na tu hotline MSI,
tak mi sdelili,ze ten 4pin konektor je nejaky servisni a ze ty vyvody na led v nem nejspíž nebudou.
:(
mpro
Nováček
Nováček

Radic na MSI K7N2 Delta

Příspěvek od mpro »

a ten radic je Promise
Milda-65
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milda-65 »

Je to board MSI MS-K7N2-DELTA-ILSR s řadičem Promise (je možné zapojit do RAIDu dva disky SATA nebo jeden disk PATA + jeden disk SATA).
Tak tedy - jak na to? Poraďte, prosím! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“