P.M.P.O a R.M.S.

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
.exe
Začátečník
Začátečník

P.M.P.O a R.M.S.

Příspěvek od .exe »

Vysvětlil by mi někdo rozdíl mezi těmito (zvukovými) normami?
Třeba u Geniusu 5.1HT je uveden výkon v P.M.P.O 3600W a s R.M.S. okolo 15-45 W.
Nebo pošlete nějaký odkaz kde bych se o tom dozvěděl víc.
Díkec
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

pmpo nevím (nějakej hudební výkon, každej to může asi měřit jinak) ale sám se raději orientuju podle RMS to by měl být synusovej výkon a ten se nedá jen tak ojebat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Na PMPO zapomeň a řiď se jen RMS, PMPO je kravina co si vymysleli prodejci PC bedniček aby mohli psát že mají 120W, 240W, atd. přitom hudební skutečný výkon je třeba 8W RMS. Takže asi tak.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Tak jau uz psali ostatni - orientuj se podle RMS.

PMPO (Peak Music Power Output) je spickovy vykon, pri kterem je reproduktor schopen pracovat pouze zlomek vteriny. Neexistujou zadne standardy ani doporuceni jak jej urcit. Takze se to dela asi tak ze vykon [PMPO] = skutecny_vykon*k, kde k je nejaka konstanta vycucnuta z prstu.

RMS (Root Mean Square) je skutecny vykon a jsou urcene metodiky jak jej namerit. Ten nazev neni tak uplne koser protoze RMS ma smysl jen pro napeti a proud a vykon je soucinem techto parametru (jinak bychom museli integrovat i(t)*u(t) podle t) ale to je detail.

Jinak ten Genius ma tusim RMS 5x15W repraky + 45W subwoofer a PMPO 3600. Vychazi mi, ze konstanta k v tomto pripade se rovna 30 :)
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

Díky. Teď už v to mám jasno
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“