Prosim o radu - dik!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- martinlasek
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosim o radu - dik!
Cau!
Mam problem s HDD IBM - 40 gigovym. Mel jsem na nem dva oddily - jeden linuxovy (z toho jsem bootoval - Lilo zavadec), druhy s Windows XP. Protoze Linux jsem moc nepouzival, udelal jsem ve Sprave disku ve Windows z jeho oddilu logickej disk (Decko). Pak jsem ale restartoval pocitac a nemohl jsem nabootovat pocitac (asi porad hleda system v tom linuxovem oddilu). Myslel jsem, ze pomuze, kdyz spojim oba oddily, tak jsem to udelal (mam ted jen jeden 40gigovy oddil), ale porad se to chova stejne - pri bootovani mi pise L LL LL LL atd.
Pritom z jinych pocitacu (kdyz pripojim disk jako slave) normalne dokumenty na svem disku vidim, jenom nenabootuju.
Dik moc za kazdou radu, potrebuju to nutne rozchodit!
Martin
Mam problem s HDD IBM - 40 gigovym. Mel jsem na nem dva oddily - jeden linuxovy (z toho jsem bootoval - Lilo zavadec), druhy s Windows XP. Protoze Linux jsem moc nepouzival, udelal jsem ve Sprave disku ve Windows z jeho oddilu logickej disk (Decko). Pak jsem ale restartoval pocitac a nemohl jsem nabootovat pocitac (asi porad hleda system v tom linuxovem oddilu). Myslel jsem, ze pomuze, kdyz spojim oba oddily, tak jsem to udelal (mam ted jen jeden 40gigovy oddil), ale porad se to chova stejne - pri bootovani mi pise L LL LL LL atd.
Pritom z jinych pocitacu (kdyz pripojim disk jako slave) normalne dokumenty na svem disku vidim, jenom nenabootuju.
Dik moc za kazdou radu, potrebuju to nutne rozchodit!
Martin
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- martinlasek
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Borec
- Začátečník
-
- martinlasek
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze mas LILO v MBR. Myslim ze by melo pomoct zaskrtnout Repair Boot Enviroment nebo jak se to jmenuje v recovery (po bootnuti z CD). Zkousel jsi to?
Nejjednodussi by bylo proste spravit to LILO. Bootnout nejake live CD, napsat korektni lilo.conf spustit lilo a hotovo. Na 5 minut prace ale minimalne na hodinu popisovani
Nemas nejakeho znameho linuxaka?
Nejjednodussi by bylo proste spravit to LILO. Bootnout nejake live CD, napsat korektni lilo.conf spustit lilo a hotovo. Na 5 minut prace ale minimalne na hodinu popisovani

- martinlasek
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele: