Prosim o radu - dik!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
martinlasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu - dik!

Příspěvek od martinlasek »

Cau!
Mam problem s HDD IBM - 40 gigovym. Mel jsem na nem dva oddily - jeden linuxovy (z toho jsem bootoval - Lilo zavadec), druhy s Windows XP. Protoze Linux jsem moc nepouzival, udelal jsem ve Sprave disku ve Windows z jeho oddilu logickej disk (Decko). Pak jsem ale restartoval pocitac a nemohl jsem nabootovat pocitac (asi porad hleda system v tom linuxovem oddilu). Myslel jsem, ze pomuze, kdyz spojim oba oddily, tak jsem to udelal (mam ted jen jeden 40gigovy oddil), ale porad se to chova stejne - pri bootovani mi pise L LL LL LL atd.
Pritom z jinych pocitacu (kdyz pripojim disk jako slave) normalne dokumenty na svem disku vidim, jenom nenabootuju.
Dik moc za kazdou radu, potrebuju to nutne rozchodit!
Martin
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Nejspis by to chtelo vzit instalacni CD Windows XP, nabootovat z nej a zkusit system recovery.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
martinlasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

To jsem udelal, dal jsem zotaveni systemu, ale dela to porad tu stejnou chybu .............
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

a neni lepsi dyz ti do de se divat na data na druhym kompu tak si prenist data na ten druhej komp, a pak naformatovat celej disk a spustit instalaci znova a pak zase tam prenyst data???
martinlasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mam tam spoustu instalaci a svych nastaveni, o ktery nechci prijit .......
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

martinlasek píše:To jsem udelal, dal jsem zotaveni systemu, ale dela to porad tu stejnou chybu .............
Hmm, tak to vypadá bledě, asi Tě čeká záloha dat a reinstall.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Takze mas LILO v MBR. Myslim ze by melo pomoct zaskrtnout Repair Boot Enviroment nebo jak se to jmenuje v recovery (po bootnuti z CD). Zkousel jsi to?

Nejjednodussi by bylo proste spravit to LILO. Bootnout nejake live CD, napsat korektni lilo.conf spustit lilo a hotovo. Na 5 minut prace ale minimalne na hodinu popisovani :-( Nemas nejakeho znameho linuxaka?
martinlasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

bohuzel ted po ruce zrovna zadneho nemam. a jake live cd?
nemas icq? (jestli teda mas chvilku cas)
kdyztak ja mam cislo 72733617
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

co brutální příkaz fdisk /mbr, to by nefungovalo ? a pak z recovery console dát fixmbr a fixboot, pro jistotu... :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“