teda 11Fleky píše:V klientském režimu je pouze 11-ti kanálový. to znamena ze na to muzeme pripojit dalsich 11 kanalu = ze muzeme pripojit dalsich deset lidi pres bezdratofky ze yo ? //pavel.minarik píše:S Tebou to je těžký, když mi to pořádně nepopíšeš, tak jak Ti mám radit. No tak to bude chtít dát jedno AP, připojit k němu switch, roztahat UTP dráty na lokální sít pro jeden barák (těch 6 domácností) a zbytek se bude připojovat k tomu AP a tím se ta síť spojí celá. Jen se modlit, že všichni klienti budou mít s tím AP spojení.
Bezdratowa sitofka
Moderátor: Don
- Fleky
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hele já si nedělám prdel! Já jen konstatuju, že když mi nepopíšeš správně jak vypadá celá situace, tak Ti nemůžu správně poradit. Nezdá se mi, že by 11 byl maximální počet karet připojených k jedinému AP. Můžeš mi dát sem odkaz, ať si to přečtu taky?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Fleky
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkoukl jsem i manuál odkazovaná na stránce s tím APčkem a nic o tom limitu tam psáno nebylo. Fakt mi to přijde moc málo, doporuču poslat dodaz k tomu produktu přímo na nějakou technickou podporu nebo něco na tom wifishopu. Já si osobně myslím, že to znamená počet souběžně komunikujících klientů s AP. Tzn. připojíš jich třeba 20 ale v jednom okamžiku může komunikovat max 11.
- Fleky
- Začátečník

a tak kdybych tole koupil a jeste jednu k nim tak by bylo 6 lidi + ja a kdybych potom pripojil dalsi lidi a us bych prekrocil pocet 11 lidi tak bych koupil dalsi slo by to mit 2 na jednom kompu-- k tomu druhy AP bych us koupil antenu protoze by to us byli dal nez tech 50m //ale ja bydlim rekneme na kopci takze mam skoro ceej liberce pod seboupavel.minarik píše:Zkoukl jsem i manuál odkazovaná na stránce s tím APčkem a nic o tom limitu tam psáno nebylo. Fakt mi to přijde moc málo, doporuču poslat dodaz k tomu produktu přímo na nějakou technickou podporu nebo něco na tom wifishopu. Já si osobně myslím, že to znamená počet souběžně komunikujících klientů s AP. Tzn. připojíš jich třeba 20 ale v jednom okamžiku může komunikovat max 11.
- Fleky
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To už chceš po mě moc velký znalosti. Znám řešení spojení dvou normálních sítí přes bridge, použití více AP v rámci jedné sítě (ty AP jsou propojený klasickým ethernetem, takže komunikace mezi klienty probíhá klient - AP - ethernet - AP - klient). Určitě to jde nějak řešit. Třeba mě napadá udělat těch 6 lidí na ethernetu s komplem, ketrý by dělal router a měl wifi v sobě a komunikoval s tvým AP, tj. vyrobil bys vlasní segment sítě.
- Fleky
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tezky to neni, nejhorší jsou ty potvory Windows. V rezimu ad-hoc, tzn. bez AP musí všichni sdílet stejný heslo, jinak si nepošlou ani packet, většinou se s tím tak půl hodiny drbeš a pak to z ničeho nic začne chodit. Zatím jsem to vždycky rozchodil.
Poisuju zkušenost s XP, ve Win2K by to asi taky bylo v pohodě, ale starší Win asi moc chodit nebudou.
Poisuju zkušenost s XP, ve Win2K by to asi taky bylo v pohodě, ale starší Win asi moc chodit nebudou.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Fleky
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lbc.net
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jé to už nevim, kdysi jsem četl na PCT článek, kde je na něj odkaz, bylo to něco o vyhledávání bezdrátových sítí, každopádně google to jistí, už jem to našel: http://www.netstumbler.com/
- lbc.net
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- lbc.net
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
bohužel, linuxu nevládnu, jednou jsem si to ze zvědavosti nainstaloval, týden si ta věc žila svým životem, pak se to nějak zbláznilo a přestalo mi tam chodit půl HW, tak jsem to nechal bejt a už na tučňáka nešahám, asi mě to nesnáší
takže netuším, zkus položit takový dotaz do linux sekce
takže netuším, zkus položit takový dotaz do linux sekce
- lbc.net
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: