Instalace WinXP na intel SATA raid- Asus P4P800

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Fila
Nováček
Nováček

Instalace WinXP na intel SATA raid- Asus P4P800

Příspěvek od Fila »

Zdravim.
Mam problem viz nadpis...
Kdyz odpojim PATA HDD a v PC mi zbyde jen SATA raid pole, tak zacatek instalace probehne normalne, zkorpiruji se soubory, ale po restartu se se neobevi vyzva na tisknuti klavesy pro boot z CD, ale z CD se zacne bootovat automaticky, takze instalace zacne od zacatku.
Pokud vyndam CD, tak to z Intel raidu vubec nenabootuje!
Nevite v cem je problem?
Dik za rady ;)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

BIOS nejspíš nemá nastavené bootovaní z RAIDu. Změň to někde v nastavení "Boot priority", klasické volby HDD-0, HDD-1 (nebo tak) nebudou fungovat, ty jsou pro standardní způsob. Pokud tam nemáš přímo volbu RAID, nebo SATA, zkusil bych třeba ještě SCSI. Záleží na tom, co tam budeš mít...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No v Boot pořadí musí bejt Raid před IDE.

A někde v Bios menu bude volba Onboard ATA device First, tak tam dát NO(alespoň takhle je to u mojí desky)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Každý BIOS má tu položku pojmenovanou po svém, ale pricip je vždy tento. Většinou je ta volba schovaná pod Advanced BIOS features
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Fila
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fila »

Ja to mam pripojeny pres ten Intel raid a v bootu mam primo nastaveny Intel Raid, tu polozku jsem tam nikde nenasel :(
To nikdo nevite kde je zakopanej pes? :)
Fila
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fila »

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

musí to jet. v manuálu o tom nic nepíšou ? zkus nastavit bootování jen z toho RAIDu. neni an to nějaký nový BIOS ? je správně vytvořeno RAID "pole" - nemusí se např. v setupu toho RAIDu nastavit, aby se z něj bootovalo ? zkus taky nejnovější ovladače...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
kubat radovan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubat radovan »

Zdravím já mám SATA Seagate 120 GB a nejde mi na to nainstalovat vůbec Windows. Po spuštění instalace mi to začne hlásit, že nebyla naleza žádná disková zařízení. Zkoušel jsem to i hledat v biosu a dát bootovat RAID a pak ještě SATA ale nic nepomohlo :(.
AMD Athlon 64 3200+, Arctic cooling Silencer 64,
MicroStar K8T NEO FIS2R - VIA K8T800, Kingston DIMM 2x 256 MB DDR 400MHz Dual Channel Kit,
Original ATi Radeon 9700 @ 9700 Pro + VGA Silencer, SATA SeaGate Baracuda 120 GB
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

kubat radovan píše:Zdravím já mám SATA Seagate 120 GB a nejde mi na to nainstalovat vůbec Windows. Po spuštění instalace mi to začne hlásit, že nebyla naleza žádná disková zařízení. Zkoušel jsem to i hledat v biosu a dát bootovat RAID a pak ještě SATA ale nic nepomohlo :(.
To se tu řešilo už mockrát. Musíš po startu instalátoru zmáčnout F6 a strčit disketu s ovladačema řadiče...
Btw, kde jsi sehnal ten obrázek, co máš v avataru ? Docela se mi líbí... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
kubat radovan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubat radovan »

Tak konečně jsem to rozchodil a myslím, že to jede pěknou (brutální) rychlostí. To vložení diskety fakt pomohlo a můžu říct, že jsem spokojenej zákazník :-D . Jinak ten obrázek jsem stáhnul na nějakejch neoficiálních stránkách, ale bohužel link už nemám. Díky za radu. :wink:
AMD Athlon 64 3200+, Arctic cooling Silencer 64,
MicroStar K8T NEO FIS2R - VIA K8T800, Kingston DIMM 2x 256 MB DDR 400MHz Dual Channel Kit,
Original ATi Radeon 9700 @ 9700 Pro + VGA Silencer, SATA SeaGate Baracuda 120 GB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“