Základná doska MSI KT4V LAN, case Antler Super Case 300W
Môže sa spáliť nepretaktovaný procesor?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Šranki
- Nováček

Môže sa spáliť nepretaktovaný procesor?
Spálil sa mi Athlon XP 2400+ BOX a pritom nebol pretaktovaný ani mu nebolo dvihnuté napätie. Všetky hodnoty v BIOSe týkajúce sa CPU boli nastavené na default. Celý večer PC špalalo v pohode dokonca sa vyplo bez problémov ale na druhý deň už išli iba ventilátory. Neviem si to vysvetlit. Je možné aby sa CPU odpálilo aj pri vypnutom PC? A je možné, že to bolo spôsobené prepetím v sieti? 
Asus G74SX
- Šranki
- Nováček

Naskenovaný procesor. Pekne vidiet spálené mostíky.
http://srankis.webpark.sk/images/2400.jpg
PS Ak xcete vidiet ten obrázok, napíšte link ručne (nejako to blbne).
http://srankis.webpark.sk/images/2400.jpg
PS Ak xcete vidiet ten obrázok, napíšte link ručne (nejako to blbne).
Asus G74SX
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mozne je skoro "vsetko"...... ale osobne by som po takemto niecom zacal trochu podozrievat aj zdroj.... pripadne dosku..... prepetie v sieti totis skor odpali dosku ako CPU... preca len doska stoji prva v ceste napetiu.... a len tak ho k CPU nepusti.....
Ale kedze sa PC nerozbehne... a vcera bezalo.... este by som sa nevzdaval.... Chyba preca len moze byt aj inde....
Ale kedze sa PC nerozbehne... a vcera bezalo.... este by som sa nevzdaval.... Chyba preca len moze byt aj inde....
- Šranki
- Nováček

Asi si nevidel ten obrázok. Sú tam spálené mostíky, ten procák zhorel jak fakľa.random píše:Mozne je skoro "vsetko"...... ale osobne by som po takemto niecom zacal trochu podozrievat aj zdroj.... pripadne dosku..... prepetie v sieti totis skor odpali dosku ako CPU... preca len doska stoji prva v ceste napetiu.... a len tak ho k CPU nepusti.....
Asus G74SX
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Šranki
- Nováček

- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty jseš taky spálenej mostík...
Ty můstky jsou takhle přepálený laserem už od vyrobce, který tím nastavuje parametry daného procesoru... Odpálenej procesor vypadá jinak. To je pak velkej černej flek kolem jádra uprostřed...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Šranki
- Nováček

No hej, myslel som si, ze je to spálené CPU pretože to hlási doska LEDkami. Zatial som to šťastie na spálený procesor nemal
Vyskusal som to v inom kompe a ono to fuckt slape takze chyba je niekde inde. Co by mohlo byt vadne? Zdroj, MB?
Asi to cele zanesem do Agemu na reklamaciu nech sa tam s tym uz trapia oni. Skusim do toho hodit iny zdroj a uvidim co to spravi.
Vyskusal som to v inom kompe a ono to fuckt slape takze chyba je niekde inde. Co by mohlo byt vadne? Zdroj, MB?
Asi to cele zanesem do Agemu na reklamaciu nech sa tam s tym uz trapia oni. Skusim do toho hodit iny zdroj a uvidim co to spravi.
Asus G74SX
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A to bolo strachu o procesor zo spalenymi mostikmy
!!!!!!
Ako prve urcite skus zdroj......
a MSI D-led.... aj na mojej doske v praci mi to hlasilo mnohe zahadne chybi a nakoniec to bola pamat!!!!
Ked mas pristup k druhemu kompu... skus v nom aj pamat, grafiku a uz mas vlastne vylucene vsetko.... zostava len doska a zdroj!!!!
Ako prve urcite skus zdroj......
a MSI D-led.... aj na mojej doske v praci mi to hlasilo mnohe zahadne chybi a nakoniec to bola pamat!!!!
Ked mas pristup k druhemu kompu... skus v nom aj pamat, grafiku a uz mas vlastne vylucene vsetko.... zostava len doska a zdroj!!!!