Hercules Radeon 9800 a problém s programem 3D Tweaker

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
bkozel
Nováček
Nováček

Hercules Radeon 9800 a problém s programem 3D Tweaker

Příspěvek od bkozel »

Při nainstalování a spuštění programu Hercules 3D Tweaker se mi objeví chybová hláška, že nemám kartu od Herculesu. Tento problém měl už i Mirek Jahoda v jeho článku:
http://www.PCtuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=3783&
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Takový problém má každý, kdo má tuhle kartu.

Použij Rad Clocker, který je v Omega driverech, je mnohem lepší.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

proste Herkules udelal chybku v programu a spatne to detekuje graf kartu...mysli si ze neni "jeho". Jak psal Butch: pouzij RadClocker z omega nebo jukni do faq na ostatni moznosti.
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

pOOLa píše:proste Herkules udelal chybku v programu a spatne to detekuje graf kartu...mysli si ze neni "jeho". Jak psal Butch: pouzij RadClocker z omega nebo jukni do faq na ostatni moznosti.
Je to tim ze tahle karta neni uplne 100pro Hercules ale ATI jen trochu upravena.Prvni 9800pro to nedelaji,jen tz nove co maji design jako Ati Original.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

OBR píše:
pOOLa píše:proste Herkules udelal chybku v programu a spatne to detekuje graf kartu...mysli si ze neni "jeho". Jak psal Butch: pouzij RadClocker z omega nebo jukni do faq na ostatni moznosti.
Je to tim ze tahle karta neni uplne 100pro Hercules ale ATI jen trochu upravena.Prvni 9800pro to nedelaji,jen tz nove co maji design jako Ati Original.
Tím to nebude. Já mám grafiku od Sapphire a funguje mi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Butch píše:
OBR píše: Je to tim ze tahle karta neni uplne 100pro Hercules ale ATI jen trochu upravena.Prvni 9800pro to nedelaji,jen tz nove co maji design jako Ati Original.
Tím to nebude. Já mám grafiku od Sapphire a funguje mi.
POZOR tady mluvime o Radeonu9800 ne 9700!!!!!!!!!!!!!!!!
kane
Nováček
Nováček

Re: Hercules Radeon 9800 a problém s programem 3D Tweaker

Příspěvek od kane »

bkozel píše:Při nainstalování a spuštění programu Hercules 3D Tweaker se mi objeví chybová hláška, že nemám kartu od Herculesu. Tento problém měl už i Mirek Jahoda v jeho článku:
http://www.PCtuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=3783&
Ten samý problém sem měl dříve i já, nyní je vyřešenej. :-D Jednoduše flešni R9800 PRO bios do tý 9800 a vše bude fungovat... :wink:
Intel PIV 2,4Ghz (800) Vcore 1.575 @ 3,24 Ghz, MB ABIT IC7, GK CLUB3D Geforce 6800 CORE 324@420, MEM 700@900, MEM CORSAIR 2x256Mb ( 400Mhz CL2 @ 534Mhz CL2,5 ), SB Live! 5.1 , HDD WD 80Gb JB, SONY E230 ( 17 ), CD-RW AOPEN 40x12x48
jaro.jaro
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaro.jaro »

Butch píše:Takový problém má každý, kdo má tuhle kartu.

Použij Rad Clocker, který je v Omega driverech, je mnohem lepší.
Obrázek
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Nemohl by jsi dát obrázky svýho special wind tunnel, docela by mě to zajímalo.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Martin Veselý píše:Nemohl by jsi dát obrázky svýho special wind tunnel, docela by mě to zajímalo.
Podle těch teplot to bude tunel z okna. :-D . nebo se pletu?
Taky jsem zkoušel dát PC k oknu(žádnej tunel, jen jsem nechal nasávat studenej vzduch -5°C, předním větrákem v casu.)

No a teploty byly: 7°C systém, 19°C CPU
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ať se pochlubí, ale strčit ho do vokna do -17°C, to by nemuselo být špatný :D
Naposledy upravil(a) Martin Veselý dne čtv 8. led 2004, 10:47, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Martin Veselý píše:Ať se pochlubí, ale strčit ho do vokna do -17°C, to by nemuselo btý špatný :D
No jen pozor na vlhkost a sníh :-D
jaro.jaro
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaro.jaro »

Martin Veselý píše:Nemohl by jsi dát obrázky svýho special wind tunnel, docela by mě to zajímalo.
obrazky budu-asi buduci tyzden na inom fore...dam ti odkaz do schranky,ak mas zaujem
edit:a podpis som opravil-aby to niekoho zbytocne nedrazdilo...ludia su holt vselijaki

Obrázek
pC je v teple- chladny vzduch zvonku ide potrubim(vzduchotechnicke ohybne Al- potrubie-"vlnovec",priemer 11cm) az do PC(z boku na procik ).Vychladi cele vnutro vcitane diskov,zdroja,grafiky..... nie je problem so zrazanim vzdusnej vlhkosti-chladny je case a vlhkost sa moze vyzrazat len zvonka.
teraz sice bezi na "samospad"- prudenie medzi chladnym vonkajskom a teplom vnutri,ale ono je to prirobene(dodatocne) na mobilnu klimatizaciu a tak na jar spustim len fan(max 100m3/hod) a v lete pri 35st aj klimu-mam to oskusane-samo ze teplota CPU ide z 20 na 28(pri hre na 37),ale stale to nie je 55 .TA klimoska ma 350W prikon a zaroven chladi(aj tak by bezala).Kludne by som mohol odpojit vsetky ventilatory,ale istota je istota.Hluk z kllimy nie je-je na balkone v protihlukovom kryte a na vystupe ma este akusticky tlmic
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Samozřejmě že by mě to zajímalo, dej mi potom odkaz, díky. Nemáš potom PC moc hlučný?
jaro.jaro
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaro.jaro »

Martin Veselý píše:Samozřejmě že by mě to zajímalo, dej mi potom odkaz, díky. Nemáš potom PC moc hlučný?
nie,skor naopak.pretoze klima je mimo izbu(balkon) a umiestnena v kryte(vylozene zvnutra polystyrenom a molitanom),naviac mam namontovany akusticky tlmic,tak hluk je iba z diskov ,zdroja a CPU vetraka-ale tie v podstate mozno dat na minimalne otacky,alebo odpojit uplne-pri vykone ventilatora 100m3/hod aj pri stratach na potrubi je to slusny prietok-urcite viac,nez ktorykolvek chladic..samozrejme ta klima nemusi byt-vonku namontujes iba vykonny ventilator( pozries vypedaj alebo kovosrot),oblozis molitanom ,namontujes potrubie(mna stalo 250 Sk/4m) a klasicky tunel do PC.V zime,jar,jesen mas vystarane,v lete teplota vzduchu vecer je 22,takze aj bez klimy v pohode uchladis-podmienkou je vykonny ventilator.A pri hicoch zajdes k vode...
kabak
Nováček
Nováček

Taktovani Hercules Radeon 9800 non Pro

Příspěvek od kabak »

Mohl byste mi nekdo strucne napsat pomoci ktereho programu a jak by se tato karta dala nataktovat a jestli se tak pameti a cipu da zvysit hned na vysoke hodnoty nebo se to musi delat postupne?Jake je riziko ze karta bude pri pretaktovani nejak poskozena.
Dik
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Taktovat ji můžeš třeba pomocí PowerStripu, ale zvedej frekvenci tak po 10MHz a pouštej na to třeba 3DMark03 a až se ti tam začnou objevovat artefakty, tak už jsi moc. Jde o to to vyladit. Když budeš taktovat, bude se ti zvedat teplota, takže doporučuju dobré chlazení case. Když budeš postupovat podle mého návodu, nic by se nemělo stát, ale pamatuj, veškeré přetaktování je pouze na tvoje riziko.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“