Nejlepší čipová sada pro AMD K7

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Nejlepší čipová sada pro AMD K7

Nvidia nforce2 Ultra 400/SPP
64
62%
Via KT600
32
31%
Via KT400/400A
3
3%
SIS 748
3
3%
SIS 746/746FX
1
1%

Celkem hlasů: 103
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

S VIA KT600 - ovladače VIA 4in1, kompatibilita, teploty MOSFET, NB, SB = NO PROBLEMO

Bohužel jsem s NF2 žádnou zkušenost zatím neměl :oops: , ale zajímalo by mě, jestli funguje AGP/PCI lock u FSB nad 200MHz???

btw..) Myslím, že veškeré problémy s ovladačema jak u NF2 tak u KT600 souvisí hodně s výrobcem desky a jejím vyladěním. A výkony s tím nakonec i souvisí, ne? :P :razz: :)
Alekk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekk »

Sentenced píše:Já jsem jednoznazne pro nForce 2...
..tak,tak..
Barton2500+@3200+[11*220],EPOX 8RDA3+ rev.2.1 ,2xSegate SATA 80GB RAID-0,Western Digital 40GB,2x256MB DDR 400,PROLINK FX 5700,SB audigy2 PLATINIUM PRO,AOC 17K+.
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

S VIA KT 400 nemám žádný problémy, ale jelikož jsem už hlasoval pro 600 - která se mi včera dostala do pazour, nemůžu hlasovat pro 400 :( :)
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

orange_juice píše:diskový utility...k čemu jsou dobrý :?
výkon ti to nezvedne
To hovoří samo za sebe :) Možná časem to poznáš sám 8) Tady není otázkou výkon, ale i to ostatní.... :lol: Jinak jak píšeš o kamarádovi- ten problém nebyl asi z 4in1, ale s Catalysty :evil:
lukas
Nováček
Nováček

VIAkt600!!!!!!!!!!

Příspěvek od lukas »

Nejlepší spolubojovník OCtýpkům....!
Barton3000+2300/400, 512MbDDR400, Asus kt600, 2xseagate120GbS-ATA/RAID0, ATI9800PRO(405/357), SB audigy2
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

Myslím, že veškeré problémy s ovladačema jak u NF2 tak u KT600 souvisí hodně s výrobcem desky a jejím vyladěním. A výkony s tím nakonec i souvisí, ne? :P :razz: :)
jj tak s tímhle JEDNOZNACNE souhlasim :)
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Shit píše:
orange_juice píše:diskový utility...k čemu jsou dobrý :?
výkon ti to nezvedne
To hovoří samo za sebe :) Možná časem to poznáš sám 8) Tady není otázkou výkon, ale i to ostatní.... :lol: Jinak jak píšeš o kamarádovi- ten problém nebyl asi z 4in1, ale s Catalysty :evil:
ale jdi...rekni mi k cemu ti je diskova util dobra a hlavne jestli ji potrebujes :?
poznam rozdil mezi 4in1 a catalystama :) ma GF3TI200 :lol:
a prestan se do me konecne navazet protoze me to uz nebavi ok? :)
pro pripomenuti...na zacatku jsem nijak neutocil na tvoji obllibenou VIA TECHNOLIGIES 8)
ptal jsi se ktera je lepsi tak jsem rek svuj nazor
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

orange_juice píše:
Shit píše: To hovoří samo za sebe :) Možná časem to poznáš sám 8) Tady není otázkou výkon, ale i to ostatní.... :lol: Jinak jak píšeš o kamarádovi- ten problém nebyl asi z 4in1, ale s Catalysty :evil:
ale jdi...rekni mi k cemu ti je diskova util dobra a hlavne jestli ji potrebujes :?
pro pripomenuti...na zacatku jsem nijak neutocil na tvoji obllibenou VIA TECHNOLIGIES 8)
1) Opakuju pro méně chápavé- mám oboje
2)Až se budeš ve světě PC pohybovat déle, tak poznáš sám
3)Já NForce beru jako asi nejvýkonnější, ale nejvýkonnější neznamená nejlepší, takže se laskavě uklidni.
4)Tvoje argumenty, že je kamarád staví už 10let sám neberu, jelikož ji se stavím i pro známé taky sám a asi delší dobu
5)Chytáš velmi dobře, i Enzo Ferrari by měl z Tebe radost :-D
6)Pokud někdo neumí nainstalovat 4in1- no comment :cry:
7)To hlavní-čekám na vyvrácení mých argumentů. A pokud nevíš, o čem píšu, tak to je opravdu asi špatný :roll:
8)A nakonec. K čemu je disk.utilita dobrá? Nechci bejt škodolibej, ale kdyby Tě to potkalo, tam laskavě nebreč!! Těch plakajících s problémem HDD už na PCT bylo víc než dost....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

orange_juice píše:
Myslím, že veškeré problémy s ovladačema jak u NF2 tak u KT600 souvisí hodně s výrobcem desky a jejím vyladěním. A výkony s tím nakonec i souvisí, ne? :P :razz: :)
jj tak s tímhle JEDNOZNACNE souhlasim :)
Kolik Ti jich prošlo rukama, že jsem tak smělej?? :razz:
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Shit píše:
orange_juice píše: ale jdi...rekni mi k cemu ti je diskova util dobra a hlavne jestli ji potrebujes :?
1) Opakuju pro méně chápavé- mám oboje
2)Až se budeš ve světě PC pohybovat déle, tak poznáš sám
3)Já NForce beru jako asi nejvýkonnější, ale nejvýkonnější neznamená nejlepší, takže se laskavě uklidni.
4)Tvoje argumenty, že je kamarád staví už 10let sám neberu, jelikož ji se stavím i pro známé taky sám a asi delší dobu
5)Chytáš velmi dobře, i Enzo Ferrari by měl z Tebe radost :-D
6)Pokud někdo neumí nainstalovat 4in1- no comment :cry:
7)To hlavní-čekám na vyvrácení mých argumentů. A pokud nevíš, o čem píšu, tak to je opravdu asi špatný :roll:
8)A nakonec. K čemu je disk.utilita dobrá? Nechci bejt škodolibej, ale kdyby Tě to potkalo, tam laskavě nebreč!! Těch plakajících s problémem HDD už na PCT bylo víc než dost....
1) hm chápu to velmi dobře...umím si přečíst tvůj podpis
2) to sem nepatří takže nekomentuju
3) jsem velice klidný člověk :)
4) neřek jsem že kámoš 10 let staví pc
5) nechápu souvislost
6) neřek jsem že je neumí nainstalovat,řek jsem že měl problém se 3 verzema
7) chceš argument?Podívej se na hlasování
8) disk mi funguje ...neřeším nějaký až....
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

myslím, že tu není co řešit, všichni jsou pro nforce2 tak to bude tím, že je nejlepší
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Shit píše:
orange_juice píše: jj tak s tímhle JEDNOZNACNE souhlasim :)
Kolik Ti jich prošlo rukama, že jsem tak smělej?? :razz:
Nebylo jich moc, tak mě za to prosím neukamenujte.
2xMSI, 2xASUS, 1xEPOX, 1xECS vše s VIA, žádná s NF2. :oops:

Jednu MSI s NF2 má kámoš a je s ní spokojenej. Ze začátku ovšem nebyl, protože mu na ní nejel nový TV-tuner za bezmála 5000.- a musel ho se ztrátou prodat, ale jinak si vychvaluje její slušnou paměťovou propustnost. :)

A proto říkám, že tak je to asi ze všema deskama. Než člověk pozná co té desce sedí a jakým způsobem ji může trochu polechtat a popohnat, aby se přitom ale moc nezadýchala, tak to někdy dá zabrat. :wink:

Já jsem jen rád, že když máte slušný proc a komponenty se kterými si ta deska celkem rozumí, můžete jet na obou platformách bez jakýchkoliv problémů na FSB200MHz. A jak už jsem řekl, rozdíly ve výkonu jsou pak minimální a nechci zde odhadovat o kolik, protože to závisí právě na tom jak si to vyladíte a co Vám snesou komponenty. :) :) :)
WiZARD
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WiZARD »

nForce 2 400 ultra RULEZ
iDOOM
Nováček
Nováček

Příspěvek od iDOOM »

Já nevim co všichni naděláte s čipama. Sestavuji počítače a když nemá zákazník výslovné přání tak instaluhe VIA od MSI. Muj kom je sladěnej tak že DUAL DDR v rychlosti čtení (2650 - 2710 Mb/s) nemá šanci a to honím Bartona na 10*200 Mhz a paměť mám NONAME PC3200 /CL2.5 a téměř defalut BIOS. Doufám až pžidám ještě jednu 512 tak se PC zrichlí zdůvodu BANK-Interleave
Nazdar
Mirek-AMD Barton 2500+@2600+ (11x166@10x200), 1024 MB RAM PC3200, NONAME,MXT 2×80 Gb RAID 0 + 320 GB, TRIPLEX NVIDIA 7600GS 256MB 500/800 MHZ.
SB-Audigi 4 Pro
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

iDOOM píše:Já nevim co všichni naděláte s čipama. Sestavuji počítače a když nemá zákazník výslovné přání tak instaluhe VIA od MSI. Muj kom je sladěnej tak že DUAL DDR v rychlosti čtení (2650 - 2710 Mb/s) nemá šanci a to honím Bartona na 10*200 Mhz a paměť mám NONAME PC3200 /CL2.5 a téměř defalut BIOS. Doufám až pžidám ještě jednu 512 tak se PC zrichlí zdůvodu BANK-Interleave
Nazdar
Kde si prisel na tech 2650 - 2710 pri DualDDR ? Ja mam pri 200FSB cca 3k (3150 pri 210) s noname CL3 pametma (11-3-3-3).
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

iDOOM píše:Doufám až pžidám ještě jednu 512 tak se PC zrichlí zdůvodu BANK-Interleave
Pokud vím, tak počet modulů na bank-interleaving žádný vliv nemá...
ignorelist: kremrole a dezoláti
ludvík
Nováček
Nováček

Příspěvek od ludvík »

Když čtu tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5444 tak asi spíš dám hlas kt600 :D
iDOOM
Nováček
Nováček

Příspěvek od iDOOM »

zombie píše:
iDOOM píše:Doufám až pžidám ještě jednu 512 tak se PC zrichlí zdůvodu BANK-Interleave
Pokud vím, tak počet modulů na bank-interleaving žádný vliv nemá...
To bych se s stebou docela hádal. Aspoň co já vím (i když možná špatně) tak záleží na počtu bank na paměti. Pokud má paměť 2 banky tak nebude fungovat 4 bank interleave proto přepokládám že každá paměť má dva banky a dvě paměti teda budou fungovat s 4 bank interleave.
Pokud je to jinak rád se nachám poučit
Mirek-AMD Barton 2500+@2600+ (11x166@10x200), 1024 MB RAM PC3200, NONAME,MXT 2×80 Gb RAID 0 + 320 GB, TRIPLEX NVIDIA 7600GS 256MB 500/800 MHZ.
SB-Audigi 4 Pro
iDOOM
Nováček
Nováček

Příspěvek od iDOOM »

Jiri Drak píše:
iDOOM píše:Já nevim co všichni naděláte s čipama. Sestavuji počítače a když nemá zákazník výslovné přání tak instaluhe VIA od MSI. Muj kom je sladěnej tak že DUAL DDR v rychlosti čtení (2650 - 2710 Mb/s) nemá šanci a to honím Bartona na 10*200 Mhz a paměť mám NONAME PC3200 /CL2.5 a téměř defalut BIOS. Doufám až pžidám ještě jednu 512 tak se PC zrichlí zdůvodu BANK-Interleave
Nazdar
Kde si prisel na tech 2650 - 2710 pri DualDDR ? Ja mam pri 200FSB cca 3k (3150 pri 210) s noname CL3 pametma (11-3-3-3).
Tady je asi chyba v mém vyjádření tuto rychlost mám já se svím SingleDDR (je docela zajímavé když nastavím rychlost procesoru na 11*200 tak rychlost klesne asi o 250 MB/s)
SB-Audigi 4 Pro
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

iDOOM píše:
Jiri Drak píše: Kde si prisel na tech 2650 - 2710 pri DualDDR ? Ja mam pri 200FSB cca 3k (3150 pri 210) s noname CL3 pametma (11-3-3-3).
Tady je asi chyba v mém vyjádření tuto rychlost mám já se svím SingleDDR (je docela zajímavé když nastavím rychlost procesoru na 11*200 tak rychlost klesne asi o 250 MB/s)

To je zajímavé, já mám jednu 256MB single DDR 400 CL3(3-6-3-3) o jedu při FSB200 2900MB/s a při FSB210 3060MB/s. Při zapnutém bakinterleave 4x a 1ST command - enabled (nevím jestli to má nějaký vliv na propustnost :? ). Myslíte si, že když osadím vedlejší bank(nebo slot :? ) dalším stejným modulem, tak se propustnost zvýší ? :?
VIA má přece jen jednokanálový bufferovaný řadič. :?: :!: :?:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“