Zahadny problem s UDMA
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ssseth
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zahadny problem s UDMA
mam dva disky seagate jeden 8 giga druhy je bacuda 40 giga, jakmile v biosu povolim UDMA pocitac se zacne chovat velmi podivne windws musim instalovat nekolikrat protoze uz pri instalaci chlasi errory ze nemuzou nacist soubor (pokazde jiny) obcas se stane ze pocitac nenabootuje vubec nebo se mi pri kazdem druhem otevreni okna vypise chybove hlaseni...kdyz UDMA zrusim vsechno jede fajn ..ale samozrejmne pomalu
mam aktualni verzi biosu, v ovladacich panelech v systemu neni zadny hardwerovi konflikt
mam aktualni verzi biosu, v ovladacich panelech v systemu neni zadny hardwerovi konflikt
- zombux
- Odborník PCT
Jakou máš základní desku? jakej je na ní chipset? máš aktuální BIOS? jsou IDE kabely správně zapojené a nepoškozené?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- ssseth
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Zahadny problem s UDMA
Vyměnil bych IDE kabely. To je to první, co bych udělal.ssseth píše:mam dva disky seagate jeden 8 giga druhy je bacuda 40 giga, jakmile v biosu povolim UDMA pocitac se zacne chovat velmi podivne windws musim instalovat nekolikrat protoze uz pri instalaci chlasi errory ze nemuzou nacist soubor (pokazde jiny) obcas se stane ze pocitac nenabootuje vubec nebo se mi pri kazdem druhem otevreni okna vypise chybove hlaseni...kdyz UDMA zrusim vsechno jede fajn ..ale samozrejmne pomalu
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ssseth
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
stačí, aby jeden z 80 kabelů byl vadný, a bude to dělat tohle. jen nesmí být vadný ten, který oznamuje, že je 80žilový, nebo takový, který obstarává kritické věci jako detekci disků, cable select apod...ssseth píše:jak to presne funguje to ultra ATA nebo UMDA nebo co to vlastne je, prece pri poskozeni IDE kabelu by se to sralo neazavisle na tom jestli je to zapnute ne ?? nebo me neco unika ??
když to snížíš na udma mode 2, řadič přestane využívat těch 40žil navíc a bude fungovat jen jako s původním 40žilovým kabelem...a proto se přestane problém projevovat

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- ssseth
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
zvlastni...sem teda na vas popud slohnul f praci IDE cablik...a spustil dosovej analizator disku od seagatu, ktery me predtim vzdicky spadl..a svete div se, on fungoval a nejen to, ale dokonce na zaklade nejakych deseti testu nahlasil ze je vsechno f poradku. Jenze skusil jsem spustit wokna a f pulce bootu modra obrazofka a reset !! fajn skosul jsem asi po 369e preinstalovat wokna a zacalo to nanovo, chyba pri kopirovanisouboru ble ble ... nelze ziskat podpis ovladace... atd... takze co ted ??? radic na desce ????
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ssseth
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no jo asi budu muset...protoze f nicem jinem uz to asi byt nemuze..ale zjistil jsem zajimavi poznatek..totiz ten vise popisovany problem se jednou za dlouhou dobu vyskitne i pri vypnutem UMDA s cehoz usuzuju ze to UMDA ten problem nepusobuje, ale jenom zvisuje jeho viskyt. Jo sem se chtel jste zeptat je nejaka zakonem dana lhute do ktere mi musi prodejce dat novou popr. spravenou desku ?? sou nejake vijimky ?? totiz kdosi me tvrdil ze doba reklamace hadru je 3 az 12 mesicu..coz se mi teda wubec nelibi
No kazdopadne wsem zucastnenym dekuju za pomoc

- Butch
- Středně pokročilý
No reklamaci ti musejí podle zákona vyřídit všude do 30 dnů.ssseth píše:...kdosi me tvrdil ze doba reklamace hadru je 3 az 12 mesicu..coz se mi teda wubec nelibiNo kazdopadne wsem zucastnenym dekuju za pomoc
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06