Zahadny problem s UDMA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ssseth
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zahadny problem s UDMA

Příspěvek od ssseth »

mam dva disky seagate jeden 8 giga druhy je bacuda 40 giga, jakmile v biosu povolim UDMA pocitac se zacne chovat velmi podivne windws musim instalovat nekolikrat protoze uz pri instalaci chlasi errory ze nemuzou nacist soubor (pokazde jiny) obcas se stane ze pocitac nenabootuje vubec nebo se mi pri kazdem druhem otevreni okna vypise chybove hlaseni...kdyz UDMA zrusim vsechno jede fajn ..ale samozrejmne pomalu

mam aktualni verzi biosu, v ovladacich panelech v systemu neni zadny hardwerovi konflikt
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jakou máš základní desku? jakej je na ní chipset? máš aktuální BIOS? jsou IDE kabely správně zapojené a nepoškozené?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ssseth
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ssseth »

desku mam ecs k7vta3v5 bios jsem aktualizoval nedavno a bez nejakeho efektu.. kabel mam zapojeny spravne podle baref...poskozeny snad nebude, to by nejelo vubec..ne ?? nevim snad ne skousel jsem taky nejruznejsi cachry se zapojenim do ruznych kombinaci s cd romkami ale taky bez efektu
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zahadny problem s UDMA

Příspěvek od Butch »

ssseth píše:mam dva disky seagate jeden 8 giga druhy je bacuda 40 giga, jakmile v biosu povolim UDMA pocitac se zacne chovat velmi podivne windws musim instalovat nekolikrat protoze uz pri instalaci chlasi errory ze nemuzou nacist soubor (pokazde jiny) obcas se stane ze pocitac nenabootuje vubec nebo se mi pri kazdem druhem otevreni okna vypise chybove hlaseni...kdyz UDMA zrusim vsechno jede fajn ..ale samozrejmne pomalu

mam aktualni verzi biosu, v ovladacich panelech v systemu neni zadny hardwerovi konflikt
Vyměnil bych IDE kabely. To je to první, co bych udělal.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ssseth
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ssseth »

jak to presne funguje to ultra ATA nebo UMDA nebo co to vlastne je, prece pri poskozeni IDE kabelu by se to sralo neazavisle na tom jestli je to zapnute ne ?? nebo me neco unika ??
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ssseth píše:jak to presne funguje to ultra ATA nebo UMDA nebo co to vlastne je, prece pri poskozeni IDE kabelu by se to sralo neazavisle na tom jestli je to zapnute ne ?? nebo me neco unika ??
stačí, aby jeden z 80 kabelů byl vadný, a bude to dělat tohle. jen nesmí být vadný ten, který oznamuje, že je 80žilový, nebo takový, který obstarává kritické věci jako detekci disků, cable select apod...
když to snížíš na udma mode 2, řadič přestane využívat těch 40žil navíc a bude fungovat jen jako s původním 40žilovým kabelem...a proto se přestane problém projevovat :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
ssseth
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ssseth »

zvlastni...sem teda na vas popud slohnul f praci IDE cablik...a spustil dosovej analizator disku od seagatu, ktery me predtim vzdicky spadl..a svete div se, on fungoval a nejen to, ale dokonce na zaklade nejakych deseti testu nahlasil ze je vsechno f poradku. Jenze skusil jsem spustit wokna a f pulce bootu modra obrazofka a reset !! fajn skosul jsem asi po 369e preinstalovat wokna a zacalo to nanovo, chyba pri kopirovanisouboru ble ble ... nelze ziskat podpis ovladace... atd... takze co ted ??? radic na desce ????
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud jsou disky vyzkoušený v jiném PC jako funkční i s DMA, tak je to v řadiči = reklamace desky.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
ssseth
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ssseth »

no jo asi budu muset...protoze f nicem jinem uz to asi byt nemuze..ale zjistil jsem zajimavi poznatek..totiz ten vise popisovany problem se jednou za dlouhou dobu vyskitne i pri vypnutem UMDA s cehoz usuzuju ze to UMDA ten problem nepusobuje, ale jenom zvisuje jeho viskyt. Jo sem se chtel jste zeptat je nejaka zakonem dana lhute do ktere mi musi prodejce dat novou popr. spravenou desku ?? sou nejake vijimky ?? totiz kdosi me tvrdil ze doba reklamace hadru je 3 az 12 mesicu..coz se mi teda wubec nelibi :x No kazdopadne wsem zucastnenym dekuju za pomoc
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ssseth píše:...kdosi me tvrdil ze doba reklamace hadru je 3 az 12 mesicu..coz se mi teda wubec nelibi :x No kazdopadne wsem zucastnenym dekuju za pomoc
No reklamaci ti musejí podle zákona vyřídit všude do 30 dnů.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

ssseth píše: totiz kdosi me tvrdil ze doba reklamace hadru je 3 az 12 mesicu..
????????? :?
kdo ti tohle nakukal, to ti musí jak říká ,,Butch" vyřídit do 30dnů!!!!
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“