kousani se PC

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
pisek3
Začátečník
Začátečník

kousani se PC

Příspěvek od pisek3 »

Potřeboval bych od někoho poradit-mám desku Asus P4P800 , procesor Intel Pentium 4 2,4Ghz a FSB 800MHz , pameť DDR 2x256 a grafickou kartu G4 4800SE a někdy se mi seká počítač , nevím čím to je , nejdřív jsem si myslel že to je paměťma , ale testoval jsem je Memtestem a nic mi to nenapsalo , pak jsem simyslel že to může být zvukovkou (SB!Live 5.1) ale tou to asi taky nebude.Nemohl by jste mi prosím někdo poradit?Fakt nevim čím to je,seká se to jenom u některých her a to jenom někdy,někdy třeba celý den nic a někdy klidně 4x za den...
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaddyOHara »

Kontroloval si teploty na CPU a GPU? Muze to byt skoro cimkoliv, takze zkus dat vic informaci.
Taktoval jsi neco?
Zkousel jsi jine ovladace na grafarnu?

Podle me muze jit o CPU, grafickou kartu nebo pripadne ty pameti, jestli tve testy nebyly dostatecne. Osobne bych to videl na tu grafarnu ...
pisek3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pisek3 »

Nic jsem netaktoval , a mam vždycky nejnovější detonatory , mi řekni jake koliv informace a ja ti je dam , ale teplotou by to nemělo byt
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mas dobre nasazeny chladic na CPU? Kolik na nem mas pri zatezi stupnu a co za chladic... Jinak, dela to uz od zacatku co mas ten pocitac? Co vymazat Tempy... popripade zkusit reinstallit wokna... ale prvne ta teplota...
pisek3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pisek3 »

Kopil jsem boxovaný procesor ,takže mám original chladič intel , normalne mam teplotu 32C a pri hrani 42 -43 jak kdy...a chladic je tam asi dobre , taky jsem kvuli tomu kupoval tu stribrnou pastu...jo a dela to uz od zacatku a windows uz jsem mel nainstalovany 3x -pokazde XP a delalo to vzdycky...
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaddyOHara »

No ... to jsou ty spravny informace. Zkus projet nejaky benchmarky na grafiku a CPU, jetsli ti nahodou nebudou tuhnout. Mozna by bylo dobry zkusit jinou grafiku a jinej procak, ale to pocitam doma nemas.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mno... zacni testovat komponenty... sezen si kamose s podobnou masinou a testuj to jedno po druhym... CPU, desku, grafiku...
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

muze se ti zahrivat taky disk ...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

YELNATS-STANLEY píše:muze se ti zahrivat taky disk ...
tím to nebude, to by kompík netuhnul
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejdriv bych to zkusil otestovat v prime a pokud to bude OK, tak bych to nejspis videl na grafiku. Zvlast pokud se ti to seka jen ve 3D hrach. ZKus zkontrolovat chladic na grafice, jestli je OK.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pisek3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pisek3 »

A nemohli by jste mi poradit jakymaprograma to otetovat a kde je stahnout?Zatuhne me to vetsinou u Battlefieldu - jenom nekdy , a taky mi to delalo u Vietcongu , ale treba NFD:Underground se mi nesekl ani jednou a vzdycky hraju rozliseni 1200x1024 a max.detaily...

A jak mam jako testnout vetrak na grafice?Vim ze se toci a to je vsechno...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pameti testnes memtestem...odkaz je v sekci pameti...
ostatni testnes tak ze to zapojis u kamose do komplu a budes na tom neco delat.. battlefield, NFSu atd... u ceho se projevi zavada, to je vadny :-D kdyz se vetrak toi, tak je to OK... koukni jestli pasiv doliha na GPU, ale to by mel...
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

no me to delalo diskem ze u narocnejsich her se to sekalo tak nevim ...
potom co sem pod disk prsknul vetrak tak to prestalo delat ...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

A kolik mas volnyho mista na disku ?
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | ASRock 6800XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
pisek3
Začátečník
Začátečník

Potřeboval bych pomoct...

Příspěvek od pisek3 »

Ja mam HDD Seagate Barracuda.V.120.0GB Serial ATA/150 7200ot./min., 8MB a mam kolem 30GB volneho ...potreboval bych nejaky program na test graficke karty...
jim
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim »

na test grafarny pouzij 3Dmark2001 nebo 3Dmark2003 zalezi na to jakej mas directx...jestli mas 8 a niz tak 3Dmark2001 a jestli mas 9 tak 3Dmark2003...nebo v naky hre...podivej se sem http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=16835
pisek3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pisek3 »

jenomze jabych potreboval program na otestovani funkcnosti grafiky ane vykonu, 3d mark mi frci uplne v poho...tak jsem premyslel ze to muze byt tim ze mam zapnuty hyper-treading (ale to procesor i deska podporuje...) a nebo tim ze mam pameti na 400Mhz - jsou totiz dve tak se muzou hadat , ale v testu mi to nic neukazalo a jsou to pameti s podporou 400MHz takze fakt nevim v cem ten problem muze byt... :(
jim
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim »

tak o programu ktery testuje chybovost karty neznam...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“