Může to způsobit nový BIOS?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Může to způsobit nový BIOS?

Příspěvek od alisgod »

nejdřív jsem nevěděl kam tento problém zařadit, tak sem to vzal od nejpravděpodobnějšího zdroje.Flashnul sem si BIOS na desce na verzi .07 a začali mi okna padat do modrý smrti s tím, že v technický zprávě bylo vždy něco jiného, a končilo to vypsáním paměti a restartem.Okna padla většinou při nějakém větším využití paměti(nahrávání přes line-in nebo když jsem spustil hru a jen tak se motal v menu(padlo to i když jsem v menu nic nedělal,ani nehejbal myší).Dále se mi ve správcích zařízení zobrazuje nejen ASUS9200SE ,ale navíc i ASUS9200SE Secondary(?) i po odebrání grafiky a následné nové instalaci. Nový BIOS jsem nechal v defaultu a velikost stránkovacího souboru je na auto.Zapojení ramky a grafárny jsem kontroloval.tak sem z toho trochem nešťasnej :shock:
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Může to způsobit nový BIOS?

Příspěvek od PCMark »

alisgod píše:nejdřív jsem nevěděl kam tento problém zařadit, tak sem to vzal od nejpravděpodobnějšího zdroje.Flashnul sem si BIOS na desce na verzi .07 a začali mi okna padat do modrý smrti s tím, že v technický zprávě bylo vždy něco jiného, a končilo to vypsáním paměti a restartem.Okna padla většinou při nějakém větším využití paměti(nahrávání přes line-in nebo když jsem spustil hru a jen tak se motal v menu(padlo to i když jsem v menu nic nedělal,ani nehejbal myší).Dále se mi ve správcích zařízení zobrazuje nejen ASUS9200SE ,ale navíc i ASUS9200SE Secondary(?) i po odebrání grafiky a následné nové instalaci. Nový BIOS jsem nechal v defaultu a velikost stránkovacího souboru je na auto.Zapojení ramky a grafárny jsem kontroloval.tak sem z toho trochem nešťasnej :shock:
Možná ten nový bios špatně spolupracuje s tvou operační pamětí. Pokud v tom starém nebyli nějaké závažné chybi, tak si můžeš zkusit dát zpátky - pokud sis ho ovšem zálohoval.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

ovšem že nezálohoval :( ,ale stáhnul sem si nějaký starší, tak uvidim
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

tak to bylo BIOSem, a nebyl jsem jediný, komu tato verze BIOSu nadělala paseku s pamětí. Návrat na předchozí verzi (006) vše vyřešil.
Hou.mer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hou.mer »

To si měnil bios u desky nebo grafarny? mam totiž stejnej problem i stejnej hardware. Taky mi to padá jenom při 3d aplikacích a zobrazuje se mi modrá obrazovka s chybovejma hláškama, vetšinou je tam, že to zbusobil soubor nv4.dll a občas začne i fyzický výpis paměti ram... takže nevim vo co go a jako pařana mě to docela irituje. Nejdřív sem si myslel, že sem koupil shitovou desku ale pak sem přišel na to, že když si instaluju ovladače 4in1 a nenainstaluju agp driver, tak hry fungujou, jenže mi to brutalně srazí výkon sestavy a nějaké stejně nerozchodim. Dělalo mi to i s originalnim biosem a proto sem upgrejdoval na BIOS Release Date: 06/08/03 a dělá to pořád. tak jestli máte někdo nějakou radu, budu velice vděčný. thx
amd 2200+, asus a7v8x-x, GeForce FX 5200 (asus v9520 magic), 512MB DDR 333MHz pc2700.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

Hou.mer píše:To si měnil bios u desky nebo grafarny? mam totiž stejnej problem i stejnej hardware. Taky mi to padá jenom při 3d aplikacích a zobrazuje se mi modrá obrazovka s chybovejma hláškama, vetšinou je tam, že to zbusobil soubor nv4.dll a občas začne i fyzický výpis paměti ram... takže nevim vo co go a jako pařana mě to docela irituje. Nejdřív sem si myslel, že sem koupil shitovou desku ale pak sem přišel na to, že když si instaluju ovladače 4in1 a nenainstaluju agp driver, tak hry fungujou, jenže mi to brutalně srazí výkon sestavy a nějaké stejně nerozchodim. Dělalo mi to i s originalnim biosem a proto sem upgrejdoval na BIOS Release Date: 06/08/03 a dělá to pořád. tak jestli máte někdo nějakou radu, budu velice vděčný. thx
šlo o desku, ne o grafiku.já sem se na 06 vrátil z té pro mě problémové 07, a jede O.K.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

V tvém případě jde o GK.detonátory jsi zkoušel? jinde se to řešilo a doporučili 53.03 nebo patch na na Lock On.
Hou.mer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hou.mer »

alisgod píše:V tvém případě jde o GK.detonátory jsi zkoušel? jinde se to řešilo a doporučili 53.03 nebo patch na na Lock On.
Mě to padá od tý doby, co sem koupil novou desku, procesor a ramky. dřív sem měl gf2pro a padalo to taky, tak sem si koupil tu fx5200 a to samí. detonátory sem zkoušel, biosy taky. ale problem je asi u ovladaču VIA 4 in 1. Každopádně ty 53.03 zkusim. Co to je za patch ten lock on, mě ve vyhledávačích vyjede jenom nějakej patch na leteckou hru... Jestli máš nějaký linky na ty fora o tomhle problemu, budu vděčnej za link.
amd 2200+, asus a7v8x-x, GeForce FX 5200 (asus v9520 magic), 512MB DDR 333MHz pc2700.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

pokud trochu zmákneš AJ, zkus google + nv4.dll, pak ti najedou nějaká fóra,kde to řeší dost do hloubky nebo overclocking.cz a hledej nv4.dll pod GK NVidia,tam to řešej přímo ve vztahu k hrám.Jinak k 4in 1 ovladačům se obracim až v nouzi, taky mi občas dělaj neplechu s grafikou. :x
německy: http://www.wer-weiss-was.de/theme119/ar ... 47171.html
anglánsky:http://members.home.nl/marf/Infinite%20Loop.html
hodně zdaru :wink:
Hrushi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hrushi »

alisgod píše:...dále se mi ve správcích zařízení zobrazuje nejen ASUS9200SE ,ale navíc i ASUS9200SE Secondary(?) i po odebrání grafiky a následné nové instalaci...
To je u Radeonů s více výstupy normální, CRT i DVI výstup se windowsům tváří jako že mají každý svou kartu, i když tam je fyzicky jen jedna...asi se to hodí pro jednodušší konfiguraci při zapojení dvou monitorů, určitě to není chyba
AMD Athlon XP 2500@3200 (2223Mhz 12,5x179),1,7V; EliXir 256MB 333Mhz; MSI KT4V-L; Sapphire Radeon 9100 64MB 64 bit (270x250); Maxtor 80GB 7200ot 2MB ATA133; Win XP Prof.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

Hrushi píše:
alisgod píše:...dále se mi ve správcích zařízení zobrazuje nejen ASUS9200SE ,ale navíc i ASUS9200SE Secondary(?) i po odebrání grafiky a následné nové instalaci...
To je u Radeonů s více výstupy normální, CRT i DVI výstup se windowsům tváří jako že mají každý svou kartu, i když tam je fyzicky jen jedna...asi se to hodí pro jednodušší konfiguraci při zapojení dvou monitorů, určitě to není chyba
uf, to jsem rád :) ,hlavu si s tím stejně nelámu,vše běhá tak jak má, dál to neřešim.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“