Jak nastavit TV-out na FX5700 ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

veles píše:
drbi píše:vcera jsem to znova zkousel. a nic. zkusil jsem to zapojit i pres scart ale taky nic. tvtool vůbec nenasel tv. uz nevim co s tim. asi tu telku vyhodim :)
Jak kdybych to psal já. V TVTool většina tlačítek šedých, jako bych vůbec neměl TV-out. Zkoušel jsem redukci na S-video na CINCH, zkoušel jsem S-video do SCART.

Ze zoufalství jsem pustil TVTool na kartu bez TV-out. Kupodivu je ochotnější a nabízí mi v záložce Adjust volbu výstupu: Composit nebo S-VHS. Na mé FX9700 jsou obě volby šedé.
tak to ti taky asi neni moc platny kdyz tam neni tv-out :( co budeme ted delat?
AMD Athlon XP 2500+@2800+ (2089MHz, 1,675V) BOX, ASUS A7N8X-X, DDR 512MB 400 MHz KINGSTON, Leadtek FX5700, HDD Hitachi 7k250 120GB, DVD Toshiba, DVDRW LiteOn 451S, Creative Labs 2.1, 17" Fujitsu
hofe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hofe »

Co je to za TV a jak to mate pripojeny ??
U pripojeni pres SCART doporucuju koupit do SCARTU redukci, ktera ma konektory pro pripojeni L a R channel audia a kompozit videa a hlavne prepinani IN/OUT. Setkal jsem se i s "hloupejma" televizema, kde je proste nutne prepnout na IN jinak tam ten signal proste nepronikne :)

ted nemam moc casu, ( jsem v praci) :wink: vecer pripravim navod step by step
TVout jsem hodne pouzival (ted uz jen In na nahravani z TV) a nikdy jsem nemel zadne problemy
: hofe :
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

hofe píše:Co je to za TV a jak to mate pripojeny ??
U pripojeni pres SCART doporucuju koupit do SCARTU redukci, ktera ma konektory pro pripojeni L a R channel audia a kompozit videa a hlavne prepinani IN/OUT. Setkal jsem se i s "hloupejma" televizema, kde je proste nutne prepnout na IN jinak tam ten signal proste nepronikne :)

ted nemam moc casu, ( jsem v praci) :wink: vecer pripravim navod step by step
TVout jsem hodne pouzival (ted uz jen In na nahravani z TV) a nikdy jsem nemel zadne problemy
ja mam nejakou starou hitachi. nejdriv jsem to zapojil pres tv-in. pak jsem si myslel jestli to neni rozbity tak jsem to dal misto dvd ktery je na scartu a funguje a porad nic. ale ted me napadlo jestli ten scart jeste nemam nahodou prepnout. no ja uz vubec nevim jsem z toho celej zblblej
AMD Athlon XP 2500+@2800+ (2089MHz, 1,675V) BOX, ASUS A7N8X-X, DDR 512MB 400 MHz KINGSTON, Leadtek FX5700, HDD Hitachi 7k250 120GB, DVD Toshiba, DVDRW LiteOn 451S, Creative Labs 2.1, 17" Fujitsu
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Měl jsem to sem napsat už dávno:
WinXP, Leadtek FX5700, TV je Samsung se Scartem. Zkouším to z TV-out přes S-video kabel do redukce na Scart, ta je taková univerzální, má na sobě konektor pro S-video i Cinch a přepínač In/Out. O zvuku se nezmiňuju, s tím nemám problémy a krom toho ho posílám rovnou do věže. Zkoušel jsem i variantu redukovat S-video do Cinche a to pak dát do redukce na Scart, ale myslím si, že čím víc redukcí, tím víc rušení signálu. Ovladače mám momentálně ForceWare 53.04 stažené od Leadteku
Vlk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlk »

Problém je jinde, propojit katru s TV můžeš jakoliv, S-video, Video cinch atpod. Chce to správný kabel, nejlépe udělat. Ale ten orig. ke kartě vyhovuje, případně nadstavit prodlužkou.
Ale proč to nejde? Pravděpodobně špatné ovladače, některé Detonátory vůbec neumožnují TV-out.
Poslední verze nView mají výborně propracovaný TVout, a s 5700 to určitě funguje! Můžeš klonovat obraz, zvětšovat i posunovat.
Druhé řešení je TVTool. Ale zase pozor, je již několik verzí, já osobně mám 5.5 až 9.5.5.3, vždy ta novější verze zahrnuje podporu více karet.
GF FX5700 mají TV čip NV36, a je třeba vyhledat ten správný TVTool, s podporou NV36! A pak není žádný problém. Ahoj.
Vlk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlk »

Ještě malý dodatek, osobně jsem zkoušel na 5700 pouze nView, a to je pohoda, ale TVTool tuším zatím podporu pro NV36 nemá, ale nejsem si jisty, mrkni na jejich stránky.
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Tak se mi TV out konecne rozbehl, TVtool opravdu GF FX5700 nepodporuje, uvidime v pozdejsich verzich. Chytlo se mi to pod nView, akorat mi jde na nervy, ze jede jen monitor nebo TV (pri klonovani). Ale mam novy problem. V okamziku prepnuti na TV out se vypne zvuk. Zabava nikdy nekonci.
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

2vlk: thx

2veles: tak mas aspon obraz :-) ja jsem zatim nechytil ani ten

ale uz mam novou tv tak vyzkousim jestli to nebylo nekde v ty stary tvkrabici. a taky diky za info o tom tvtool. zkusim nekde sehnat ny detonatory. nevite nekdo ne kterejch to chodi v poho i se zvukem :-)

diky
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Tak jsem po nějaké době zabloudil k Leadteku a hle - vydán nový BIOS pro opravu TV-outu. Jestli to vyjde, zkusím to hned dneska.
Je to tady:
http://www.leadtek.com.tw/support/downl ... nameid=329
ftp://ftp.winfast.com.tw/entertainment_ ... //A360.zip
ftp://ftp1.leadtek.com/entertainment_gr ... //A360.zip
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

muzes mi prosim popsat jak se nahrava bios na grafiku? mam z toho docela strach.

diky
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Hned pro zacatek - uz mi to chodi. Ale chtelo to nekolik veci. Tlumeni zvuku jsem vyresil Bodem obnovy ve WXP, mel jsem nejaky svincik v registrech po te hromade pokusu.
BIOS GK (popisuju to pro svuj Leadtek) jsem nahral v DOS prostredi. Chce to systemovou disketu (ve W9x - sys a:). A360.zip si rozbal nekam na disk, pokud mas NTFS, tak na tu disketu. V BIOSU zakl. desky povol boot z diskety a nastartuj system z diskety. Pro nahrani BIOSu do GK volis soubor podle typu karty, ja mam 128 MB PAL, takze A360P128.ROM.
Prikaz je takto: WFFLASH.EXE A360P128.ROM. Pak se nechas vest, program se nekolikrat ujistuje, ze to opravdu chces, pak jeste zalohuje stary BIOS - misto na diskete by melo stacit. Po skonceni programu jsem dal tvrdy reset a vsecko v poradku. Pak jsem dal ovladace FW 56.56, tady na pctuningu je odkaz:
http://www.pctuning.cz/ilustrace/jiru/d ... _56.56.zip
A na zaver jsem nasel nekde na foru tip, ze mam dat monitor pres redukci do DVI, ale to nevim jestli bylo nutne, ale funguje mi to a uz do toho nechci sahat.
A najednou vsechno fungovalo, krasny obraz na TV, no parada.
Jeste pro prehravani videa - musis dat pri klonovani TV jako primarni zarizeni, tj. v nView volbu TV + analog (ne analog + TV) a pak donastavit rozliseni - dovolilo mi to az na 1024x768, coz bylo dobre, protoze tak mam i monitor a videl jsem celou plochu na obou zarizenich stejne. Snad ti to pomuze.
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

ale ja ntfs nemam. mohu to i pres to udelat tim postupem ze si ten bios nahraju na disketu a nabootuju?
a jeste jedna vec, ten bios na tu disketu mam rozbalit?
diky
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

ja osobne jsem mel taky problem s TVoutem...

Inno3D VGAkon+Svideokon+DVIkon

Pokud sem se pripojil na VGA + Svideo tak to TV nechtelo najit

Ale pri pripojeni monitoru na DVI + Svideo tak to TV najednou bezproblemu naslo a vse slape tak jak ma.. 8-)
Tak to muzete taky zkusit..)
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Musis to rozbalit, v zipu je adresar A360 a v nem soubory biosu a flashovadlo. V pripade, ze mas FAT32, je lepsi rozbalit si to na disk - nechat treba ten adresar A360. Disketu pak jen pro boot, nerad si na disketu davam dulezitejsi data, pak to nejde precist a je s tim otrava to nahravat znovu na jinou. Nabootujes z diskety, pak preskocis na disk do adresare A360 a pustis flashovani. Tak jsem to udelal u sebe.
To pripojeni pres DVI jsem udelal a nechal to tak, nevim sice, ktera z tech uprav mne vytahla z bryndy, ale hlavne ze to funguje. Uz do toho nechci rypat a zkouset, co z toho nebylo treba.
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“