P3 1GHz - dá se to ještě sehnat ?
- Thellwin
- Administrátor

P3 1GHz - dá se to ještě sehnat ?
Potřeboval bych vědět, jestli se dá ještě sehnat P3 1Ghz do socketu 370 , případně za kolik ??
Goldnoob team proud member!
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
novej uz asi nesezenes ale tady foru bys to mohl skusit a nebo nejakej bazar
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- slon
- Nováček

PIIIP III 1000EB GHz 256/133 TUALATIN
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Gamesnik2003
- Začátečník

-
- Wiruz
- Pokročilý

jojo, jeste nedavno ji kamos sehnal, stala ho 2500,- i s box chladicem, takze cena strasna, ale bral to protoze mu to slo do jeho stare desky
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Thellwin
- Administrátor

Takže jak tak koukám tak se na to P3 asi vykašlu ... to jsou hrozný ceny, myslel jsem, že to bude levnější ... ten tualatin by nebyl možná špatnej, ale desku kvůli tomu kupovat nechci a krom toho jsem stejně chtěl v létě koupit novou desku+proc+paměti ... (nějakýho Athlona XP) takže si holt počkám 
- Wiruz
- Pokročilý

no tak zatim toho celere pretakni, jede ti na 66FSB , tak mu trosicku pritom lenochoj jednomu, kdyz to pujde dobre, tak se muzes dostat az na 866 a vejs, klidne i 1150MHzm staci si stim trosicku pohrat, a take zalezi na vlastnostech tve desky a chlazeni
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
tusim ze QDI moc OC ee... ale nevim jak konkretnetahle deska...Wiruz píše:no tak zatim toho celere pretakni, jede ti na 66FSB , tak mu trosicku pritom lenochoj jednomu, kdyz to pujde dobre, tak se muzes dostat az na 866 a vejs, klidne i 1150MHzm staci si stim trosicku pohrat, a take zalezi na vlastnostech tve desky a chlazeni
- Thellwin
- Administrátor

Tak, tak ... už jsem to zkoušel (myslím, že jsem to tu už někdě řešil) FSB jde zvýšit maximálně na 80 takže proc jede na 920 MHz , teplota je v pohodě, ale zbytku systému to nějak nedělá dobře. Napoprvé to najede v pohodě, ale třeba po restartu už to najde jenom 128 MB Ram , jednou přestala fungovat zvukovka , už jsem myslel, že je v p..... ale pak si to rozmyslelaICE píše:tusim ze QDI moc OC ee... ale nevim jak konkretnetahle deska...Wiruz píše:no tak zatim toho celere pretakni, jede ti na 66FSB , tak mu trosicku pritom lenochoj jednomu, kdyz to pujde dobre, tak se muzes dostat az na 866 a vejs, klidne i 1150MHzm staci si stim trosicku pohrat, a take zalezi na vlastnostech tve desky a chlazeni
- Torque
- Nováček

-
Jezismarja
Na FSB 80 se nediv, to mas pretaktenou PCI a AGP, pac se jeste nezapne vyssi delici pomer. FSB musis hodit rovnou na 100. Nerikej, zes nikdy netaktoval celera. Pokud ti to deska neumoznuje nastavit, musis prelepit nekterou nozicku procesoru, ted nevim kterou, na starych deskach se slotem1 to byl pin B21 na redukci. Napeti se da taky krasne zvysovat prelepovanim nozicek, ale musis pred tim zadratovat VID piny s pinem Vss, na prelakovani nozicek je idealni epoxidova pryskyrice, udela na vyvodu tvrdy nevodivy povlak. Nebo muzes napeti nastavovat jenom zadratovanim nekterych VID pinu s pinem Vss, ale pak nenastavis jakykoliv. Chce to trochu hledat na netu. Stahnout si datasheet od specifikace FCPGA a vykoukat, kde treba sou VID piny na nastavovani napeti, kde je pin pro volbu FSB atd. Zkus to na overclockingu, tam sou odkazy na navody, jak dratovat Coppermine u Tulena.
- Thellwin
- Administrátor

Re: Jezismarja
Proboha dej pokoj s drátovánim, já jsem rád když si nainstaluju systémTorque píše:Na FSB 80 se nediv, to mas pretaktenou PCI a AGP, pac se jeste nezapne vyssi delici pomer. FSB musis hodit rovnou na 100. Nerikej, zes nikdy netaktoval celera. Pokud ti to deska neumoznuje nastavit, musis prelepit nekterou nozicku procesoru, ted nevim kterou, na starych deskach se slotem1 to byl pin B21 na redukci. Napeti se da taky krasne zvysovat prelepovanim nozicek, ale musis pred tim zadratovat VID piny s pinem Vss, na prelakovani nozicek je idealni epoxidova pryskyrice, udela na vyvodu tvrdy nevodivy povlak. Nebo muzes napeti nastavovat jenom zadratovanim nekterych VID pinu s pinem Vss, ale pak nenastavis jakykoliv. Chce to trochu hledat na netu. Stahnout si datasheet od specifikace FCPGA a vykoukat, kde treba sou VID piny na nastavovani napeti, kde je pin pro volbu FSB atd. Zkus to na overclockingu, tam sou odkazy na navody, jak dratovat Coppermine u Tulena.
Ne vážně, tohle by na mě bylo asi moc složitý, takovej expert teda nejsem, krom toho když bych si tam něco podělal, tak bych byl bez kompu. Těch pár měsíců to s tim celeronkem ještě vydržim ...