Nforce2 a Maxtor :-( HDD
Moderátor: Eddward
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nforce2 a Maxtor :-( HDD
Chcel by som vediet ci aj vam sa stalo toto:
Mate Maxtor HDD (ja mam 80Gb/8cache) s pre istotu ste si spustili utilitu na kontrolu HDD od Maxtoru PowerMax 4.06 a po spusteni ked ste F8 suhlasili s Licence agrrrrrrr... program skoncil.
Vraj tato utilita PowerMax 4.06 je nekompatibilna!! so vsetkymi nForcami a novsimi chipsetami(aspon to mi napisali z Maxtoru).
Napiste skusenosti...
Mate Maxtor HDD (ja mam 80Gb/8cache) s pre istotu ste si spustili utilitu na kontrolu HDD od Maxtoru PowerMax 4.06 a po spusteni ked ste F8 suhlasili s Licence agrrrrrrr... program skoncil.
Vraj tato utilita PowerMax 4.06 je nekompatibilna!! so vsetkymi nForcami a novsimi chipsetami(aspon to mi napisali z Maxtoru).
Napiste skusenosti...
- Čila
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

Note: PowerMax v4.06 will not detect Ultra ATA hard disks connected to motherboards with embedded NVIDIA chipsets (SATA drives are supported). A new version to address this issue is currently in development and is slated for release soon. Please check the PowerMax download page periodically for updates...
Chlapi! Než něco nainstalujete, tak proč si nejdřív nepřečtete poznámky k instalaci? Neříkám u hry, ale u diagnostickejch utilit by to mělo bejt prvním a základním pravidlem... a určitě je to jednodušší, než si potom dopisovat s Maxtorem a vypadat jako...
Chlapi! Než něco nainstalujete, tak proč si nejdřív nepřečtete poznámky k instalaci? Neříkám u hry, ale u diagnostickejch utilit by to mělo bejt prvním a základním pravidlem... a určitě je to jednodušší, než si potom dopisovat s Maxtorem a vypadat jako...
..
- Čila
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Áno máš pravdu.Lemra píše:Note: PowerMax v4.06 will not detect Ultra ATA hard disks connected to motherboards with embedded NVIDIA chipsets (SATA drives are supported). A new version to address this issue is currently in development and is slated for release soon. Please check the PowerMax download page periodically for updates...
Athlon XP 2800+ Barton Box, Abit NF7-S rev. 2.0, 2×512MB TwinMos, Sapphire Radeon 9800PRO Atlantis, Maxtor 40GB 7200rpm ATA 133, DVD Rom Toshiba 1712, zdroj 350W Enermax.
- spajk
- Začátečník

NForce2 a Maxtor doplneni
Zkuste od Maxtoru MaxBoost taky nejaka util zepre to ma zvisovat vykon az o 60%(to je prehanijou).Snad to k necemu bude
Nic
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: NForce2 a Maxtor doplneni
vřele nedoporučuji. BSOD jsou na denním pořádku a 512mb ram je naprosté minimumspajk píše:Zkuste od Maxtoru MaxBoost taky nejaka util zepre to ma zvisovat vykon az o 60%(to je prehanijou).Snad to k necemu bude
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Re: NForce2 a Maxtor doplneni
Já bych tak radikální nebyl. Stáhl jsem si to taky a BSOD ani jiné projevy nestability ani jednou. Vše OK.Marsellus Wallace píše:vřele nedoporučuji. BSOD jsou na denním pořádku a 512mb ram je naprosté minimumspajk píše:Zkuste od Maxtoru MaxBoost taky nejaka util zepre to ma zvisovat vykon az o 60%(to je prehanijou).Snad to k necemu bude
Postřehy:
1) Líbí se mi, že to můžu použít i na svůj stařičký Quantum, který byl vyroben ještě v dobách, kdy Quantum nepatřil pod Maxtor.
2) Maxboost si u mě ukousne 16 MB z RAMky, to není zas taková tragédie.
3) Připadá mi to, že je to jakási L2 cache pro disk (kde za L1 cache považuji těch 8 MB v HDD)
4) Pokud pustím aplikaci, která žere hodně RAMky (a sežere mi celých 512MB), Maxboost se dočasně disabluje s hláškou, že nemá dost RAM pro činnost a uvolní i těch 16 MB.
5) Rozdíl ve výkonu jsem nepostřehl, ale je fakt, že jsem ještě neměl čas to prubnout (jen net a NFS:U
Závěr: Maxboost mi (zatím) život nijak nezměnil. Neobjevil se žádný raketový nárůst výkonu HDD, ale ani žádné BSOD apod. Testuji dál...
Veterán
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
No jo, ale jiné množství paměti zvolit nemůžu. Je tam roletka s jedinou možností - 16 MB (Default). Nějaký nápad, jak to změnit?Marsellus Wallace píše:abys měl "výrazný" nárůst ve výkoně, musíš taky výrazně ukrojit množství paměti pro ten program![]()
16mb fakt nepoznáš...
jinak máš pravdu, je to prostě cachovací program se s tím spojenými problémy (ztráta mnoha dat při náhodném resetu apod).
Veterán
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
tak to netušim, ten soft nemám (nemám maxtory). ale myslim, že to za to riziko nestojíSpectral píše:No jo, ale jiné množství paměti zvolit nemůžu. Je tam roletka s jedinou možností - 16 MB (Default). Nějaký nápad, jak to změnit?Marsellus Wallace píše:abys měl "výrazný" nárůst ve výkoně, musíš taky výrazně ukrojit množství paměti pro ten program![]()
16mb fakt nepoznáš...
jinak máš pravdu, je to prostě cachovací program se s tím spojenými problémy (ztráta mnoha dat při náhodném resetu apod).
- Roboque
- Začátečník

Taky sem to skusil a zadnou zmenu sem nespozoroval.
C2D E6600@3,4ghz, Asus P5Q PRO, MSI 4850 512Mb, 2x2048 DDR2 1066mhz Corsair Dominator,Lexa blackline, Scythe Mine,system - 2x250Gb Samsung F1 RAID0, data- SAMSUNG SP2004C (186 GB), WDC WD3000JS-55PDB0 (279 GB), Logitech G5, LG 1900R, Enermax Liberty 500w