Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Zlo!!!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti ?

Příspěvek od Zlo!!! »

Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti ve hře jako na obrazu? Vim že jsem to tu už viděl ale nemohu to najít :x tak jestli by jste mi to ještě zopakovali.

Mockrát díky
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Tak to asi jenom tím, že koukneš na stránky výrobce a zjistíš jaká je standartní frekvence a porovnáš jí s tvojí....
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no je tu nekolik moznosti, bud uvidis v obraze artefakty (ruznobarevne tecky >cim vic tim vic pretaktovano) to zpusobuji pameti, nebo uvidis ruzne nedodelky ve hrach (treba z rovne zeme cni nekonecne dlohej stozar) tak to je moc velkej takt GPU , nebo se ti hra na chvili zastavi a pak se zase rozjede (to dela moje GF4 kdyz ji moc dam na jadre), ci se ti snizi vykon a to i pres vyssi frekvence (rada FX, vklada volne cykly), mozna se to da pozna i jinak , mozna tu jsou nejake nesrovnalosti, tak je opravte ci doplnte, at jsem zase chatrejsi
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pajik píše:Tak to asi jenom tím, že koukneš na stránky výrobce a zjistíš jaká je standartní frekvence a porovnáš jí s tvojí....
No myslím, že tvoje odpověď je trochu vedle :oops: .

Poznáš to tak, že se ti začnou dělat artefakty v obraze.

Pokud dáš moc GPU - ojevují se černá zrnka v obraze nebo různé barevné pixely. ( na tohle je dobrý první test v 3D mark 2001 SE - ten s tím džípem)
Pokud to přeženeš víc. Tak ti grafika nejspíš zatuhne.

Pokud dáš moc pamětem - tak se ti většinou rozpadne obraz na barevné menší či větší pruhy. Nebo se také dělají netexturované černé trojůhelníky(taky poznáš v 3D Marku)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Butch píše:
Pajik píše:Tak to asi jenom tím, že koukneš na stránky výrobce a zjistíš jaká je standartní frekvence a porovnáš jí s tvojí....
No myslím, že tvoje odpověď je trochu vedle :oops: .

Pokud dáš moc GPU - ojevují se černá zrnka v obraze nebo různé barevné pixely. ( na tohle je dobrý první test v 3D mark 2001 SE - ten s tím džípem)

Pokud dáš moc pamětem - tak se ti většinou rozpadne obraz na barevné menší či větší pruhy. Nebo se také dělají netexturované černé trojůhelníky(taky poznáš v 3D Marku)
Určitě ten nadpis zněl: Jak poznám přetaktovaný GPU a Paměti...takže tam byl edit!!! Anebo jsem špatně čelt :oops: .....ale spíš to první :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pajik píše:...
Určitě ten nadpis zněl: Jak poznám přetaktovaný GPU a Paměti...takže tam byl edit!!! Anebo jsem špatně čelt :oops: .....ale spíš to první :)
Tak to tě samozřejmě omlouvá. Já jsem si totiž říkal, že jsi to asi špatně pochopil. To jestli autor tématu změnil titulek, by mě nenapadlo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

vysoka teplota
arteafkty
mrznutie hier
odpeceny cip - ale to uz je neskoro
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Butch píše:
Pajik píše:...
Tak to tě samozřejmě omlouvá. Já jsem si totiž říkal, že jsi to asi špatně pochopil. To jestli autor tématu změnil titulek, by mě nenapadlo.
Neomlouvá, protože Zlo!!! titulek neměnil. Kdyby ano, automaticky by pod příspěvkem bylo napsáno, že ho editoval, což není. Takže Pajik blbě četl... 8-)
Veterán
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Pajik píše:
Butch píše: No myslím, že tvoje odpověď je trochu vedle :oops: .

Edit nebyl :twisted:
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Stáhni někde z webu Artifact tester a uvidíš co ti napíše
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Kua tak to se všem omlouvám :oops: :( Neumím číst :sad:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Mym oblibenym testerem je... Quake3 v 1600x1200 AAx4 AFx8
Teplota je po chvilce o cca 10 stupnu vyssi nez pri aquamarku, 3dmarku200? atd.

Dobry je take Vulpine GLmark a CodeCreatures.
Zlo!!!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zlo!!! »

:( Omlouvám se Pájikovy opravdu jsem změnil nadpis :(
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Zlo!!! píše::( Omlouvám se Pájikovy opravdu jsem změnil nadpis :(
:onfire: A jsem očištěn!!!!!!!! :onfire:

2ZLO: dík :)

2Spectral: ee :wink:
2Hades: ee :wink:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Pajik píše:
Zlo!!! píše::( Omlouvám se Pájikovy opravdu jsem změnil nadpis :(
:onfire: A jsem očištěn!!!!!!!! :onfire:

2ZLO: dík :)

2Spectral: ee :wink:
2Hades: ee :wink:
Beztak jste se domluvili... :wink: :wink: :razz:
Veterán
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti?

Příspěvek od Alois »

Zlo!!! píše:Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti ve hře jako na obrazu? Vim že jsem to tu už viděl ale nemohu to najít :x tak jestli by jste mi to ještě zopakovali.

Mockrát díky
nekde na netu by mel bejt artefact tester...
je soucasti omega catalists 3,9 ..www.omegacorner.com
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

HADES píše:Stáhni někde z webu Artifact tester a uvidíš co ti napíše

Ten je nanic.
Zkoušel jsem ho.
V 3DMarku artefakty viditelně byly a při nejdelším testu v artefact testeru to nenahlásilo ani jednu chybu.

Takže tomuto testu rozhodně nevěřit.
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

to je preto lebo artefact tester testuje iba 2d zobrazovanie ked mas atinu tak si stiahni napc car-paint a nechaj to bezat taku pol hodinu ked to nespadne tak grafika je 100% stabilna
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

unnamed píše:to je preto lebo artefact tester testuje iba 2d zobrazovanie ked mas atinu tak si stiahni napc car-paint a nechaj to bezat taku pol hodinu ked to nespadne tak grafika je 100% stabilna
Na co je teda test 2D, když se většina artefaktů objeví až ve 3D?

Jde o to, že test např: 3D mark 2001 SE může jet třeba 12 hodin v pohodě bez spadnutí, ale v obraze budou artefakty.

Opravdu by to chtělo nějaký kvalitněší SW na "počítání artefaktů" než jen bystře pozorovat 3D Mark a koukat se jestli se tam ty čečky nebo černé trojůhelíky neobjevují.

Neznáte někdo nějaký SW, co by udělalo tohle?

Nejdřív by se zpustil ten test SW a pak 3D mark. Po ukončení 3D marku by ten SW napsal, jaké chyby a kolik v 3D marku bylo.
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

nevim o nicem takovim. stejnak bych to nepouzival. to je pro máčky. spravnej OCer sedi dve hodiny vyplestenej 10cm od obrazovky a skouma artefatky 8)
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“