nový Radeon 9500 - nejsou 3D aplikace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- lordpete
- Nováček

-
nový Radeon 9500 - nejsou 3D aplikace
Zdravím, koupil jsem si RADEON 9500 (original ATI 64MB) a když spustím prakticky jakoukoliv hru tak se mi zanedlouho sekne a konec. To samé platí u 3Dmarku 2001 (zkoušel sem DX 8 i 9). Nejdříve mi přes monitor bliknou všeljaký barevný textury a pak se to kousne. Myslel jsem si že je to tím že mám taktej procák, ale FSB jsem dal na default (133Mhz) Äthlon XP a je to pořád stejný. Grafiku jsem nijak netaktoval. Ovladače jsem zkoušel Catalyst 3.1 a pak i nějaké nejnovější a pořád to samé. Je grafika vadná? Nebo dělám něco špatně? Ještě se mi ve správce zařízení zobrazuje nainstalovaná 2x - ale přitom bez chyb, jendou jako secondary. A to jsem ji instaloval jen 1x a nějakej uplnej laik taky nejsem. Mam win XP. Prosím poraďte.
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na jaky AGP jede? Pokud jede na 8x zkus 4x. Mas zapli FastWrite?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- lordpete
- Nováček

-
- Jája
- Středně pokročilý

Nejlepší bude reinstal winu nebo format, ale ještě předtím můžeš zkusit kompletně odinstalovat ati ovladače, dát nejnovější via4i1, pak tam hodit poslední catalisty.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Houmi
- Začátečník

-
Re: nový Radeon 9500 - nejsou 3D aplikace
lordpete píše:Zdravím, koupil jsem si RADEON 9500 (original ATI 64MB) a když spustím prakticky jakoukoliv hru tak se mi zanedlouho sekne a konec. To samé platí u 3Dmarku 2001 (zkoušel sem DX 8 i 9). Nejdříve mi přes monitor bliknou všeljaký barevný textury a pak se to kousne. Myslel jsem si že je to tím že mám taktej procák, ale FSB jsem dal na default (133Mhz) Äthlon XP a je to pořád stejný. Grafiku jsem nijak netaktoval. Ovladače jsem zkoušel Catalyst 3.1 a pak i nějaké nejnovější a pořád to samé. Je grafika vadná? Nebo dělám něco špatně? Ještě se mi ve správce zařízení zobrazuje nainstalovaná 2x - ale přitom bez chyb, jendou jako secondary. A to jsem ji instaloval jen 1x a nějakej uplnej laik taky nejsem. Mam win XP. Prosím poraďte.
nemel jsi pred tim nvidiu? pry se to i po odinstalovani ovladacu s ati nesnasi. ja mam r9500@r9500pro na via kt400, agp 8x, fast write on a vsechno ok, ale pred tim jsem mel taky ati. takze fakt pomuze asi jen cista instalace win.
- lordpete
- Nováček

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kompatibilita
mam kamose co ma taky nakej solte a uz 2 atiny mu vtom blbly podle me se ati a soltek nemaj moc radi
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je samozřejmě blbost ...... stačí si sem tam updatovat ovladače VIA. Radeony šlapou normálně jak na VIA tak na všem ostatním, problém je někde jinde ...lordpete píše:jede mi na AGP 4x (deska víc neumí) Soltek 75DRV5 VIA 333. Fast write vyplej, teď se nějak dočítám že je to tím že si tyhle atiny nerozumí s VIA...
Nejprve bych hned po zrušení všech OC hodnot pokusil vyčistit veškeré stopy po NVidi a také Catalysech (v registrech i v sys adresáři) .... potom vypni PC a resetuj BIOS na desce. Po restartu vles do BIOSU a nastav hodnoty patřící ke grafické kartě, jako třeba fastwrite na off, AGP 4x, videoram 128MB a td.
Po najetí do woken nainstaluj/reinstaluj ovladaček desce, service packy na XPčka a potom teprve ovladače na Catalyst .... doporučuji 3.9. Po instalaci a restartu překontroluj nastavení v control-panel, jestli tam není nějaká blbina. Pozor, zjistil jsem, že některé tuning programy jako třeba RivaTuner si drží nastavení jiná než jsou v kontrol-panelu a systém je upřednosňuje. Např. jsem měl všude fastwrite vypnuto, ale RivaTuner ukazoval zapnuto a samozřejmě byly problémy. Jakmile jsem to vypnul i v RT vše zase OK ..... přeji hodně štěstí ....
- DRUIDMAN
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
stejný problém
Mám 9700 a mám podobný problém. Zkoušel jsem formát disku a nainstalovat Win NT, ale nepomohlo. Bios desky je taky nově nahraný. Zkoušel jsem stejnou grafku, disky, mechaniku i zdroj na jiné desce (asi KT133) s Duron 800 a všechno šlapalo... Ale teď mi nejdou akorát hry, 3D Marky šlapou v pohodě, divný... Myslíte, že by pomohla koupě nového zdroje? Teď mám neznačkovou 300W, neznačkovou 350W mi to nedávno odpálilo...
AMD64 X2 3600+ EE 2.0@2.2GHz; MSI K9N Platinum s.AM2; Corsair 2x512MB DDR2 667@880MHz CL5; ATI Radeon X1900GT PCI-E @550/1500MHz GDDR3; Hitachi Deskstar 250GB SATA; CoolerMaster Extreme 500W; SB Live 5.1 PCI; 19'' LCD Samsung 940BW