nový Radeon 9500 - nejsou 3D aplikace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
lordpete
Nováček
Nováček

nový Radeon 9500 - nejsou 3D aplikace

Příspěvek od lordpete »

Zdravím, koupil jsem si RADEON 9500 (original ATI 64MB) a když spustím prakticky jakoukoliv hru tak se mi zanedlouho sekne a konec. To samé platí u 3Dmarku 2001 (zkoušel sem DX 8 i 9). Nejdříve mi přes monitor bliknou všeljaký barevný textury a pak se to kousne. Myslel jsem si že je to tím že mám taktej procák, ale FSB jsem dal na default (133Mhz) Äthlon XP a je to pořád stejný. Grafiku jsem nijak netaktoval. Ovladače jsem zkoušel Catalyst 3.1 a pak i nějaké nejnovější a pořád to samé. Je grafika vadná? Nebo dělám něco špatně? Ještě se mi ve správce zařízení zobrazuje nainstalovaná 2x - ale přitom bez chyb, jendou jako secondary. A to jsem ji instaloval jen 1x a nějakej uplnej laik taky nejsem. Mam win XP. Prosím poraďte.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Na jaky AGP jede? Pokud jede na 8x zkus 4x. Mas zapli FastWrite?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
lordpete
Nováček
Nováček

Příspěvek od lordpete »

jede mi na AGP 4x (deska víc neumí) Soltek 75DRV5 VIA 333. Fast write vyplej, teď se nějak dočítám že je to tím že si tyhle atiny nerozumí s VIA...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Nejlepší bude reinstal winu nebo format, ale ještě předtím můžeš zkusit kompletně odinstalovat ati ovladače, dát nejnovější via4i1, pak tam hodit poslední catalisty.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Houmi
Začátečník
Začátečník

Re: nový Radeon 9500 - nejsou 3D aplikace

Příspěvek od Houmi »

lordpete píše:Zdravím, koupil jsem si RADEON 9500 (original ATI 64MB) a když spustím prakticky jakoukoliv hru tak se mi zanedlouho sekne a konec. To samé platí u 3Dmarku 2001 (zkoušel sem DX 8 i 9). Nejdříve mi přes monitor bliknou všeljaký barevný textury a pak se to kousne. Myslel jsem si že je to tím že mám taktej procák, ale FSB jsem dal na default (133Mhz) Äthlon XP a je to pořád stejný. Grafiku jsem nijak netaktoval. Ovladače jsem zkoušel Catalyst 3.1 a pak i nějaké nejnovější a pořád to samé. Je grafika vadná? Nebo dělám něco špatně? Ještě se mi ve správce zařízení zobrazuje nainstalovaná 2x - ale přitom bez chyb, jendou jako secondary. A to jsem ji instaloval jen 1x a nějakej uplnej laik taky nejsem. Mam win XP. Prosím poraďte.

nemel jsi pred tim nvidiu? pry se to i po odinstalovani ovladacu s ati nesnasi. ja mam r9500@r9500pro na via kt400, agp 8x, fast write on a vsechno ok, ale pred tim jsem mel taky ati. takze fakt pomuze asi jen cista instalace win.
lordpete
Nováček
Nováček

Příspěvek od lordpete »

Jo předtím jsem Měl mx 440, ale mezitim sem už 2x formatoval HDD a pořád nic, ještě akorát zkusim vyzkoušet jiný ovladače VIA a Catalysty. Ale jestli to nepomůže tak fakt nevim.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kompatibilita

Příspěvek od Stratos »

mam kamose co ma taky nakej solte a uz 2 atiny mu vtom blbly podle me se ati a soltek nemaj moc radi
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

lordpete píše:jede mi na AGP 4x (deska víc neumí) Soltek 75DRV5 VIA 333. Fast write vyplej, teď se nějak dočítám že je to tím že si tyhle atiny nerozumí s VIA...
To je samozřejmě blbost ...... stačí si sem tam updatovat ovladače VIA. Radeony šlapou normálně jak na VIA tak na všem ostatním, problém je někde jinde ...

Nejprve bych hned po zrušení všech OC hodnot pokusil vyčistit veškeré stopy po NVidi a také Catalysech (v registrech i v sys adresáři) .... potom vypni PC a resetuj BIOS na desce. Po restartu vles do BIOSU a nastav hodnoty patřící ke grafické kartě, jako třeba fastwrite na off, AGP 4x, videoram 128MB a td.

Po najetí do woken nainstaluj/reinstaluj ovladaček desce, service packy na XPčka a potom teprve ovladače na Catalyst .... doporučuji 3.9. Po instalaci a restartu překontroluj nastavení v control-panel, jestli tam není nějaká blbina. Pozor, zjistil jsem, že některé tuning programy jako třeba RivaTuner si drží nastavení jiná než jsou v kontrol-panelu a systém je upřednosňuje. Např. jsem měl všude fastwrite vypnuto, ale RivaTuner ukazoval zapnuto a samozřejmě byly problémy. Jakmile jsem to vypnul i v RT vše zase OK ..... přeji hodně štěstí ....
DRUIDMAN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

stejný problém

Příspěvek od DRUIDMAN »

Mám 9700 a mám podobný problém. Zkoušel jsem formát disku a nainstalovat Win NT, ale nepomohlo. Bios desky je taky nově nahraný. Zkoušel jsem stejnou grafku, disky, mechaniku i zdroj na jiné desce (asi KT133) s Duron 800 a všechno šlapalo... Ale teď mi nejdou akorát hry, 3D Marky šlapou v pohodě, divný... Myslíte, že by pomohla koupě nového zdroje? Teď mám neznačkovou 300W, neznačkovou 350W mi to nedávno odpálilo...
AMD64 X2 3600+ EE 2.0@2.2GHz; MSI K9N Platinum s.AM2; Corsair 2x512MB DDR2 667@880MHz CL5; ATI Radeon X1900GT PCI-E @550/1500MHz GDDR3; Hitachi Deskstar 250GB SATA; CoolerMaster Extreme 500W; SB Live 5.1 PCI; 19'' LCD Samsung 940BW
lordpete
Nováček
Nováček

Příspěvek od lordpete »

No nakonec sem to vyřešil výměnou desky. Neměl sem už nervy na nespočetný kombinace ovladaču VIA a ATI. S kámošem sem vyměnil moji SOLTEK 75DRV5 za MSI KT4V a vše jede v pohodě. Dokonce i 8 pipelines jede na 100%
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“