Jaký 19" monitor na hraní her do 15.000 s DPH?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

ponson
Nováček
Nováček

Jaký 19" monitor na hraní her do 15.000 s DPH?

Příspěvek od ponson »

Poradíte mi,který monitor za 15.000 s DPH,je ideální na hraní her? Jde mi především o kvalitu obrazu! Děkuji.
zap
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký 19" monitor na hraní her do 15.000 s DPH?

Příspěvek od zap »

ponson píše:Poradíte mi,který monitor za 15.000 s DPH,je ideální na hraní her? Jde mi především o kvalitu obrazu! Děkuji.
iiyama HM903DT http://www.iiyama.cz/pages/produkte/crt ... id=HM903DT nebo Samsung 959NF http://monitor.samsung.de/detail_crt_sy ... p?artid=40
velka bedna pod stolem
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Řesím ted obdobný problém.. jeste premyslim o LG F900P a Hyudai Q910...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Hodne dobry mi prijdou Samsung Syncmaster 959NF nebo 957MB :-) Tu 957 mam doma asi pul roku a jsem celkem spokojenej.. Sice je tam trochu moire, ale da se doladit v menu. Libi se mi moznost prepinani kontrastu podle toho co prave delas (text, gamesy atd.)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

ponson píše:Poradíte mi,který monitor za 15.000 s DPH,je ideální na hraní her? Jde mi především o kvalitu obrazu! Děkuji.
Jsi normální ??? Monitor na hraní her za 15000 ??? Za tu cenu bych si koupil 21" na AutoCAD a 3D studio
zap
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zap »

P.D. píše:
Jsi normální ??? Monitor na hraní her za 15000 ??? Za tu cenu bych si koupil 21" na AutoCAD a 3D studio
ty 19" jaky jsou tu napsany jsou cenou okolo 12k a kvalitni nova 21" je nekde jinde treba toto http://www.czechcomputer.cz/inshop/scri ... 5&level=64
velka bedna pod stolem
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

zap píše:
P.D. píše: Jsi normální ??? Monitor na hraní her za 15000 ??? Za tu cenu bych si koupil 21" na AutoCAD a 3D studio
ty 19" jaky jsou tu napsany jsou cenou okolo 12k a kvalitni nova 21" je nekde jinde treba toto http://www.czechcomputer.cz/inshop/scri ... 5&level=64
Ty 19" jsou supr,ale na hraní her ???

To mi příjde jako když si na ježdění po městě koupíš na kolo ráfky za 50 kKč. Na to aby tu 19" využil na hry mu stačí cokoliv slabšího,třeba i AOC.

Žádná grafická karta při 3D zobrazení nedokáže využít kvalit těch monitorů co tu jsou napsané.

Tyhle Monitory jsou dobré pro práci v CADovských aplikacich apod.
zap
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zap »

P.D. píše:[

To mi příjde jako když si na ježdění po městě koupíš na kolo ráfky za 50 kKč. Na to aby tu 19" využil na hry mu stačí cokoliv slabšího,třeba i AOC.

Žádná grafická karta při 3D zobrazení nedokáže využít kvalit těch monitorů co tu jsou napsané.

jestli ma rad svoje oci a chce si aspon trochu usetrit starosti s reklamacema (geometrie atd.) tak koupi neco kvalitnejsiho
velka bedna pod stolem
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

zap píše:
P.D. píše:[

jestli ma rad svoje oci a chce si aspon trochu usetrit starosti s reklamacema (geometrie atd.) tak koupi neco kvalitnejsiho
O reklamacích si můžeš popovídat s Gašpem ,který si koupil iiyamu za 30000 Kč a měl ho vadný ,ale reklamaci mu neuznali :D

A nevím jak jsi přišel na to že levný monitor ničí oči a drahý ne,zkus mi to nějak vysvětlit ať tomu rozumím. :-D
zap
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zap »

P.D. píše:O reklamacích si můžeš popovídat s Gašpem ,který si koupil iiyamu za 30000 Kč a měl ho vadný ,ale reklamaci mu neuznali :D

A nevím jak jsi přišel na to že levný monitor ničí oči a drahý ne,zkus mi to nějak vysvětlit ať tomu rozumím. :-D
mam tu psat o kamosich jak chrochtaj blahem nad aocckama :lol:
kdyz chce clovek neco supr tak si priplati nikdo ti to nenuti a nikdo te nepremlouva at si to koupis kup si treba aoc
pokud dobre koukam tazatel chtel vedet co muze za ten peniz koupit kvalitniho a urcite na tom kompu nebude hrat jenom hry
kdo tu psal ze ti nici oci :-D jde tu o obraz
velka bedna pod stolem
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

zap píše:
P.D. píše:O reklamacích si můžeš popovídat s Gašpem ,který si koupil iiyamu za 30000 Kč a měl ho vadný ,ale reklamaci mu neuznali :D

mam tu psat o kamosich jak chrochtaj blahem nad aocckama :lol:
kdyz chce clovek neco supr tak si priplati nikdo ti to nenuti a nikdo te nepremlouva at si to koupis kup si treba aoc
pokud dobre koukam tazatel chtel vedet co muze za ten peniz koupit kvalitniho a urcite na tom kompu nebude hrat jenom hry
kdo tu psal ze ti nici oci :-D jde tu o obraz
Ptal se jaký monitor na hry.

Vysvětli mi teda co jsi myslel tím "jestli má rád svoje oči"

Copak ho přemlouvám že si má koupit levnější monitor,jen jsem napsal svůj názor na zbytečnou koupi.

A hlavně : Vysoká cena nezaručuje vysokou kvalitu !!!

Viděl jsem drahé monitory které jsou na <> a levné ,které mají sqělý obraz - když kupuje monitor tak si ho musí nejdřív prhlídnout v chodu a ne ho kupovat jen tak v bedně.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Vážený P.D.,
dost dobře nedokáži pochopit váš postoj. Připomínáte mi názory postarších lidí, kteří považují hraní her za něco naprosto přízemního a dětinského, něco, k čemu by se oni nikdy nesnížili. Místo toho raději sedí celý večer u televize a rozebírají včerejší díl Ošklivky Betty. Opravdu nerozumím tomu, proč si myslíte, že na hraní her stačí naprosto podřadný HW. Opak je pravdou. Ve skutečnosti jsou hlavním hnacím motorem vývoje nejrůznějších PC komponent (především grafických karet) právě hráči počítačových her a jejich peníze. To kvůli hrám jsou dnes v počítačích 3D akcelerátory, ne kvůli CADu či jiným pracovním nástrojům. A hry také patří k tomu SW, který je na výkon PC nejnáročnější. A když už někdo investuje nemalé peníze do herního PC, proč by se měl dívat na nekvalitní monitor s nízkou obnovovaci frekvencí, vypouklou obrazovkou, křivou geometrií či jiným nedostatkem? A proč by si měl zbytečně kazit oči? Ne nadarmo se říká, že na motherboardu a monitoru se nešetří...
Veterán
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

Spectral píše:Vážený P.D.,
dost dobře nedokáži pochopit váš postoj. Připomínáte mi názory postarších lidí, kteří považují hraní her za něco naprosto přízemního a dětinského, něco, k čemu by se oni nikdy nesnížili. Místo toho raději sedí celý večer u televize a rozebírají včerejší díl Ošklivky Betty. Opravdu nerozumím tomu, proč si myslíte, že na hraní her stačí naprosto podřadný HW. Opak je pravdou. Ve skutečnosti jsou hlavním hnacím motorem vývoje nejrůznějších PC komponent (především grafických karet) právě hráči počítačových her a jejich peníze. To kvůli hrám jsou dnes v počítačích 3D akcelerátory, ne kvůli CADu či jiným pracovním nástrojům. A hry také patří k tomu SW, který je na výkon PC nejnáročnější. A když už někdo investuje nemalé peníze do herního PC, proč by se měl dívat na nekvalitní monitor s nízkou obnovovaci frekvencí, vypouklou obrazovkou, křivou geometrií či jiným nedostatkem? A proč by si měl zbytečně kazit oči? Ne nadarmo se říká, že na motherboardu a monitoru se nešetří...
takže je mi 21 let (možná to je postarší),ošklivku Bety jsem sledoval,když jsem náhodou měl zapnutou televizi a opravdu jsem se u toho bavil :wink:

První 3D akcelerátory vznikly daleko dřív než existovaly 3D hry a to u počítačů SGI pracujících právě z CADovskými a 3D aplikacemi.

Nenapsal jsem že si má koupit levný monitor,ale dobrý monitor a to má s cenou v poslední době jen velmi málo společného.

Taky hraju hry (a ne málo) na monitoru od AOC,ale vybral jsem si ho podle kvality obrazu(a to tak že jsem si ho přímo v prodejně vyzkoušel),ne podle ceny,protože jsem za něj v té době dal 13000.

Nedokážu pochopit co má rozmazaný obraz vypouklá obrazovka, křivá geometrie společného s ničením zraku-když se budu dívat na rozmazanou fotku tak si taky zničím zrak ???
zap
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zap »

P.D. píše:Nedokážu pochopit co má rozmazaný obraz vypouklá obrazovka, křivá geometrie společného s ničením zraku-když se budu dívat na rozmazanou fotku tak si taky zničím zrak ???
jeste jednou jde o obraz nikde neni psano ze ti to nici zrak ale kdyz na to koukam nebudu u toho prece zvracet (ostrost,barva,velka rezerva jasu a kontrastu,vysoke frekvence a ostrej obraz pri nich atd proste pozitek pro oci).jinak kvalita crtcek sla hodne dolu tak radeji pujdu do kvalitnejsiho a vetsinou drazsiho monasu(otestovani je snad samozrejmost) treba aoc9a+ neni spatnej ale u kamose se zhorsil po pul roce obraz ale mozna jen spatnej kus jinak uz k tomu snad nemam co rict.preji hezkou noc
velka bedna pod stolem
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

to zap :
Spectral píše:Vážený P.D.,
Znám spoustu prodejců a zkoušení přímo toho kusu,který bude mít někdo doma je jen ojedinělou výjimkou.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

1) Nenapsal jsem, že 3D akcelerátory vznikly kvůli hrám (protože vznikly tak, jak jste napsal), napsal jsem, že díky hrám jsou dnes v běžných počítačích běžných userů - to je rozdíl. Na těch pár lidech, co s akcelerátory pracovali, by výrobci vydělali velké prd, oproti tomu, co dnes vydělávají na hráčích.
2) Že má dobrý monitor s cenou jen velmi málo společného? Tak to je pro mě skutečně zajímavá informace... Chtěl bych dobrý 17" LCD monitor s dobou odezvy 16 ms (ovšem ne jen na papíře, ale pěkně v reálu). Bohužel, takovéto panely jsou poněkud drahé. Když mi ukážete nějaký, který je levný a zároveň splňuje mé požadavky, budu vám vděčný.
3) Neřekl jsem, že jste postarší, ani že jste divák telenovel. Řekl jsem, že mi připomínáte takovéto lidi, kteří mají určité názory.
4) Pokud hrajete hry, proč vám připadá, že na ně stačí horší monitor než na jiné aplikace? Nevím jak ostatní, ale já se rád dívám na brilantní obraz, ať už se jedná o film, Word, hru, nebo Photoshop...
5) Vypouklá obrazovka nic, špatná geometrie zrak unavuje a o nízké obnovovací frekvenci se snad nemusíme bavit...

BTW, nic proti vám nemám a asi jsem na vás zbytečně prudce vyjel. Považoval jsem vás (nejspíš omylem) za dalšího z řady puritánů, kteří nedokáží tolerovat hráče poč. her. Není-li to tak, omlouvám se.
Veterán
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

1)to že v běžných počítačích norm. uživatelů jste tam nenapsal a já bohužel nečtu mezi řádky,ale jen to co je opravdu napsáno.
2)Tady se bavíme o CRT a ne o LCD monitorech, u kterých jsou parametry velice podobné u rozdílně drahých monitorech.
3) :)
4) už jsem to napsal výš: Žádná grafická karta při 3D zobrazení nedokáže využít kvalit těch monitorů a při rychlejších akcích člověk opravdu nemá čas aby se kochal brilantním obrazem :lol:
5)o nízké obnovovací frekvenci jsem nepsal !!!

Já jsem ptařil jednu dobu mezi velice dobré klanové hráče CSka,takže si můžete udělat obrázek jak dlouho a jak často jsem asi musel hrát.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

1) Pravda, nějak jsem to vypustil...
2) Mno, ani mezi CRT to IMHO není tak vyrovnané, jak říkáte. Chcete říct, že třeba monitory EIZO jsou na tom stejně jako Adi apod.?
3) :)
4) Tomu příliš nerozumím. Pokud mi na monitoru například utíká roh obrazovky, tak si toho všimnu i ve hře. Nemluvě o tom, že parametry se také nemění - viz refresh rate. A že se člověk nekochá obrazem? A na co teda jsou všechny ty Shadery pro realistický vzhled, antialiasing pro co nejhladší hrany apod.?
5) Ale já ano :lol:
Veterán
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Docela se to tu rozjelo !!!!! Já osobne jsem si kupoval domu Syncmastera 957MB (za nemalý peníz) práve na hraní her !!! V praci mi staci podstatne slabsi monitor ....... Absolutne nechapu nazor lidí: "na hrani mi staci neco obycejnyho/levnyho/min kvalitniho (kazdej si doplni sám)"
Docela me baví večný hádky s majiteli AOC monitoru - bože, postavte si ten monitor na LAN party vedle "porádnyho" monitoru a pak plačte cože jste to koupili !!!!!! (doufam,ze to nevyvola nejakej flame.... o to mi nejde)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

Mort píše:Docela se to tu rozjelo !!!!! Já osobne jsem si kupoval domu Syncmastera 957MB (za nemalý peníz) práve na hraní her !!! V praci mi staci podstatne slabsi monitor ....... Absolutne nechapu nazor lidí: "na hrani mi staci neco obycejnyho/levnyho/min kvalitniho (kazdej si doplni sám)"
Docela me baví večný hádky s majiteli AOC monitoru - bože, postavte si ten monitor na LAN party vedle "porádnyho" monitoru a pak plačte cože jste to koupili !!!!!! (doufam,ze to nevyvola nejakej flame.... o to mi nejde)
Vyvolá :lol:

Já když jsem kupoval svoje AOC tak jsem jej stavěl vedle monitorů různých značek,mnohdy až 2x dražších a porovnával a vybral a nelituju :-D .

A je práce a Práce , když někdo dělá v účtárně svých 8 hodin ,kde má dva okýnka do jednoho píše částku a v druhém mu vypadává nějaký výsledek,anebo někdo konstruuje v CADovských systémech mnohdy celý den jak v práci tak doma ,tak potřebuje mít opravdu kvalitní a hlavně velký monitor.IMHO u her člověk určitě člověk nestráví tolik času jako u práce.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“