Má můj Barton odemklej násobič?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Má můj Barton odemklej násobič?

Příspěvek od z1d »

Má můj Barton odemklej násobič?Koupil se ho v srpnu v Alzasoftu.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Vem si ho před sebe, koukni do levýho horního rohu na můstky L1 a jestli jsou spojený, měl by být odemčenej...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Clooney
Nováček
Nováček

Příspěvek od Clooney »

Da se dneska vubec jeste sehnat barton s odemklim nasobicem???????? :(
AMD AthlonXP 2500+Box, MSI K7N2 - ILSR, 2x OCZ DIMM 256MB DDR 400MHz Performance Series CL2, Leadtek FX5900XT, Seagate Barracuda 120GB.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Clooney píše:Da se dneska vubec jeste sehnat barton s odemklim nasobicem???????? :(
No, srpen není dneska... Třeba měl kliku a má dobrej kousek...
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Ja mam na bedne plombu a jestli ji nebudu sundavat tak dostavam tak litr příspěvek od matky měsičně.Da se to zjistit nejakou utilitou?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ježkovy woči. Plomba na bedně. To už jsem hodně dlouho neviděl. Teda vlastně jsem to ještě neviděl... :-) Takže vnitřek kompu je velká neznámá, což ? Z toho pocitu bych asi neusnul... :-)
Sorry, že tak kecám, jen mně rozhodila ta plomba... :wink:
----------------------------------------------
Takže : Dá se to zjistit. Vlez do BIOSu (doufám, že ho nemáš od prodejce zaheslovanej :-) ) a tam, samozřejmě za předpokladu, že deska umí měnit násobič, si najdi příslušnou volbu a posuň ten násobič o jedno číslo DOLŮ. Pak to ulož, resni kompa (ono se to resne samo), a koukej na informaci o procesoru. Pokud se tam ukáže nižší PR (ještě ses nepochlubil jakýho Bartona vlastně máš), nebo frekvence, než obvykle, je násobič odemčenej. Pokud je zamčenej, nebude na změnu násobiče reagovat.

Prej plomba... :-)

//Edit : Víš aspoň, co tam máš za chladič ? Já jen že přetaktování zaplombovanýho ( :-) ) kompu není moc chytrá věc... Nemůžeš pořádně řešit chlazení podle individuální potřeby. A to je celkem dost velký problém.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jsem zvědavej na to, až si něco pose*es a budeš muset resetovat CMOS přes plombu :?
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Egal píše:Ja mam na bedne plombu a jestli ji nebudu sundavat tak dostavam tak litr příspěvek od matky měsičně.Da se to zjistit nejakou utilitou?
Budeš si muset pořídit takový dalekohled jakej měl Vin Diesel v Triple X... Takovej ten co s ním koukal i přes zeď a by si se mohl kouknout a ty můstky... :lol: :lol: :lol:

Ale jak s tím resneš CMOS to vážně netuším :lol: :lol: :lol:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ne, jedna věc je jasná. Zaplombovanej komp je pro taktování nepoužitelnej. Taktování zahrnuje nejen dobrou znalost hardwaru (což si spousta lidí neuvědomuje), ale i fyzickou manipulaci s ním... :-)
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

TomV píše:Ne, jedna věc je jasná. Zaplombovanej komp je pro taktování nepoužitelnej. Taktování zahrnuje nejen dobrou znalost hardwaru (což si spousta lidí neuvědomuje), ale i fyzickou manipulaci s ním... :-)
Proto bych mu ale ani neradil aby měnil násobič v biosu....až mu to spadne tak je v pr...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pajik píše:
TomV píše:Ne, jedna věc je jasná. Zaplombovanej komp je pro taktování nepoužitelnej. Taktování zahrnuje nejen dobrou znalost hardwaru (což si spousta lidí neuvědomuje), ale i fyzickou manipulaci s ním... :-)
Proto bych mu ale ani neradil aby měnil násobič v biosu....až mu to spadne tak je v pr...
Já jsem radil změnu o jedna dolů. To nemá důvod padat...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Má můj Barton odemklej násobič?

Příspěvek od Jiri Drak »

Egal píše:Má můj Barton odemklej násobič?Koupil se ho v srpnu v Alzasoftu.
Jestli je ze srpna, tak by mel mit.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Stanislav
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

odemklý násobič

Příspěvek od Stanislav »

Podle rady jsem zkusil snižit hodnotu násobiče. Mám Athlon BArton 2500. NAstavil jsme tam 10 misto AUTO a fungovalo to. Ukazala se mne nižší frekvence. Tak že mne zajímá, co je lepší pro přetaktování. Jestli zkoušet zvedat frekvenci nebo násobič. Musím nějak zvedat napětí nepo něco podobného ???
Děkuji
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

To tedy znamená že ho máš odemčený. Jestli zvedat FSB anebo násobič se nedá jednoznačně říct. Musíš zkoušet, kombinovat......kdyby si měl v popisu svojí desku a paměti, dalo by se radit konkrétněji ale takhle to moc nejde :(
A s tím napětím bude záležet jak moc to budeš chtít přetaktovat....taky na to má vliv kvalita desky a procíku....to vyzkoušíš...
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

ja mam Bartona koupeneho v prosinci a sel mi v pohode taktnout na tech 3200
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Salamandr píše:ja mam Bartona koupeneho v prosinci a sel mi v pohode taktnout na tech 3200
Což to, to by měl jít vždycky (pokud teda nemáš smůlu na horší kousek), ale u zamčenýho nejde měnit násobič. Kdyby šel, tak ho můžeš trochu snížit a ještě přidat FSB, nebo naopak pokud ti vyšší FSB už něco nesnáší, tak násobič zvýšit a zvednout tím výsledný takt...
Stanislav
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Barton

Příspěvek od Stanislav »

Pajik píše:To tedy znamená že ho máš odemčený. Jestli zvedat FSB anebo násobič se nedá jednoznačně říct. Musíš zkoušet, kombinovat......kdyby si měl v popisu svojí desku a paměti, dalo by se radit konkrétněji ale takhle to moc nejde :(
A s tím napětím bude záležet jak moc to budeš chtít přetaktovat....taky na to má vliv kvalita desky a procíku....to vyzkoušíš...
Desku mam od Microstaru KT 6 Delta typ MS-6590 s čipem VIA KT 600. Paměti tam mám DDR 2x 256 MB na 400 MHz. Jsou to obyčejný neznačkový.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Tak to by si měl dostat na 3200+ i bez použití změny násobiče, tedy jenom za použití FSB a vyšší voltáže...paměti by to měly taky zvládnout. V tvém případě je lepší si s tím vyhrát a zkombinovat násobič a FSB tak aby si nemusel tolik zvedat napětí.....musíš zkoušet, předpoklady pro taktování máš :)
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Pajik píše:Tak to by si měl dostat na 3200+ i bez použití změny násobiče, tedy jenom za použití FSB a vyšší voltáže...paměti by to měly taky zvládnout. V tvém případě je lepší si s tím vyhrát a zkombinovat násobič a FSB tak aby si nemusel tolik zvedat napětí.....musíš zkoušet, předpoklady pro taktování máš :)
Nemá predpoklady pre taktovanie! Ma plombovany comp. :lol: Takto by prišiel o liter mesačne.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

To je taky fakt, na to jsem zapomněl :(
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“