Problikávání monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
esperanto
Nováček
Nováček

Problikávání monitoru

Příspěvek od esperanto »

Dobrý den, před měsícem jsem koupil použitý monitor EIZO Flexscan T565 a nový kompítko s grafickou kartou MSI FX5200-T64. Problém je v tom, že monitor mi začíná čím dál víc problikávat (obraz přestane na zlomek vteřiny reagovat pak na vteřinu zčerná a znovu se rozsvítí). Nejčastěji to dělá v Corelu Draw (po probliknutí zůstanou vlevo na horním řádku kde je název programu černý bodíky a v kreslící ploše se rozjede šipka ukazovatelka - obojí se srovná když s tím zahejbu), dál v AutoCADu a zbytek výjimečně, při přehrávání videa třeba vůbec. Jedu na rozlišení 1152*864/100Hz ale monitor veselé bliká i při 800*600/60Hz. Za každou radu budu vděčný. Díky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tohle vypadá na problém s grafickou kartou spíš než na monitor... zkoušels jinej monitor? řekl bych že se ta karta přehřívá
ignorelist: kremrole a dezoláti
esperanto
Nováček
Nováček

Příspěvek od esperanto »

jinej monitor jsem zatim nezkoušel, fakt je že mi kompík docela topí (se zavřenou bednou CPU i 62°C a systém tak o 8 míň a navíc karta má pasivní větrání)... ještě jsem se chtěl zeptat jestli se dá nějak zjistit kolikabitovou sběrnici ta karta má. nejsem si úplně jistej, na stránkách MSI jsem se někde dočetl 128 ale při koupi mi ta trubka obchodní řekla 256 :lol:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

možná by stálo za pokus otevřít case a nějakým způsobem ulehčit pasivu na grafice (třeba klasickým velkým ventilátorem jestli ho máš doma, nebo přidělat na pasiv ještě větráček)
ignorelist: kremrole a dezoláti
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

esperanto píše:...při koupi mi ta trubka obchodní řekla 256 :lol: ...
Rozbít hubu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
esperanto
Nováček
Nováček

Příspěvek od esperanto »

pokusím se zapůjčit monitor a odhalit "jádro pudla". pokud to bude přehříváním grafické karty je možné to reklamovat?

...odpusť mi můj slovní obrat horlivý TomeVé :twisted:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

je neco podobneho mi delalo delalo odchazejici trafo na monitoru. Navic Eiza jsou na to dost nachylna.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Rekl bych ze pomerne spolehlive ti rekne RivaTuner kolika bitova ta karta. Pokud ne tak me opravte. :wink: Taky se v nem da trosku taktnout.
Havoc
Začátečník
Začátečník

Grafika

Příspěvek od Havoc »

Ta karta co máš je MSI FX5200 T64? Ta ale není 128bitová ta je jen 64bitová. 128bitové FX5200 od MSI mají označení T128, TD128,TDR128.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“