Jste "PC guru" nebo s tím máte špatné zkušenosti?

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Guru nejsem, ale mám je rád :D . Hlavně když přijdou brzo a vše co potřebuji poštelují :-D ...
Ale jo...mám je rád!
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

de Albi píše:Poradím, postavím, nainstaluju. Ale jestli někdo otevře PCčko, šťourá se v něm a pak se mu tam něco pose** a chce radu, tak ať jde do pr****... :razz:

Jinak občas vypomáhám kamošovi v obchodě. Když někdo příjde tak mu zkusím doporučit co bych bral já, ale když to nezabere napoprvé, tak "náš zákazník, náš pán" no a pak ať se mlátí do hlavi když to nemá výkon jaký čekal. Ale nejlepší jsou zákazníci co chtějí poradit a při otázce: "Co máte za PCčko?" tak odpoví: "Takovou šedou bedínku vedle obrazovky co je naní napsáno Brave." :lol: :lol: :lol:
jo, brave poznam. :) ...proca/sk. tot moj hrad.
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

g-m píše:jo, brave poznam. :) ...proca/sk. tot moj hrad.
Zkus mi to věsvětlit nebo říct jinak. Já jsem to nějak nepochopil... :oops:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

de Albi píše:
g-m píše:jo, brave poznam. :) ...proca/sk. tot moj hrad.
Zkus mi to věsvětlit nebo říct jinak. Já jsem to nějak nepochopil... :oops:
chcel som tym len povedat, ze bola rec o sedej bedinke s napisom Brave. no a pocitace Brave montuje ProCa. no a ja pracujem v slovenskej pobocke prave teraz... :) takze to len tak, ze som tam zbadal to brave... :wink:
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

g-m píše:
de Albi píše: Zkus mi to věsvětlit nebo říct jinak. Já jsem to nějak nepochopil... :oops:
chcel som tym len povedat, ze bola rec o sedej bedinke s napisom Brave. no a pocitace Brave montuje ProCa. no a ja pracujem v slovenskej pobocke prave teraz... :) takze to len tak, ze som tam zbadal to brave... :wink:
:lol: :lol: :lol:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
CJohny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CJohny »

S počítači umím docela dobře a musím říct, že po těch všech telefonátech, při kterých jsem řešil pro dotyčného jeho "neřešitelný" problém, mě to ještě pořád hodně baví. Přátelé mi také volají o rady. A také mě štvou lidé, kterým něco porádíte a oni si vezmou něco jiného a potom naříkají. Naposledy jsem radil kamarádovi jakou si má nechat postavit sestavu. Chtěl to na hry, tak jsem mu tam chtěl dát Athlona XP 3200+, jenže on viděl hodnotu FSB (200 MHz) a zdálo se mu to malý, tak jsem mu ukázal, že Pentium 4 má 800 MHz a on ať mu tam dám teda to Pentium a takový "kidy" do mě a já říkám:"Nech si poradit, na hry se hodí spíš Athlon". A on si furt stál na svým, tak jsem mu tam musel hodit daleko dražší Pentium 4 3200MHz a on si to stejně potom změnil na 2800 MHz, protože se mu to zdálo jaksi moc drahý. Takových lidí já znám hafo. Takový lidé se dokonce hlásí na IT obory. Já osobně ani nevím, co tam budou dělat, protože k tomu nemají vztah... :)
MSI K7T266 Pro2, Athlon 1400, GeForce Ti 200, 2x256 MB, HDD Seagate Barracuda 80 GB, SB Audigy 2 ZS, NEC DVD-ROM, AOpen CD-RW 24x/10x/40x, Creative Inspire T7700
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

CJohny píše:S počítači umím docela dobře a musím říct, že po těch všech telefonátech, při kterých jsem řešil pro dotyčného jeho "neřešitelný" problém, mě to ještě pořád hodně baví. Přátelé mi také volají o rady. A také mě štvou lidé, kterým něco porádíte a oni si vezmou něco jiného a potom naříkají. Naposledy jsem radil kamarádovi jakou si má nechat postavit sestavu. Chtěl to na hry, tak jsem mu tam chtěl dát Athlona XP 3200+, jenže on viděl hodnotu FSB (200 MHz) a zdálo se mu to malý, tak jsem mu ukázal, že Pentium 4 má 800 MHz a on ať mu tam dám teda to Pentium a takový "kidy" do mě a já říkám:"Nech si poradit, na hry se hodí spíš Athlon". A on si furt stál na svým, tak jsem mu tam musel hodit daleko dražší Pentium 4 3200MHz a on si to stejně potom změnil na 2800 MHz, protože se mu to zdálo jaksi moc drahý. Takových lidí já znám hafo. Takový lidé se dokonce hlásí na IT obory. Já osobně ani nevím, co tam budou dělat, protože k tomu nemají vztah... :)
To bohužel znám :( Každej všemu rozumí, ale pak se moc diví :? Je paradox, že u nás v ulici bydlí správce počítačů dosti známý firmy a přijde se zeptat, jak nainstalovat Wokna!!! Ale je v jejich firmě "počítačový odborník", onehdá přišel s problémem, že WMe si samy nenainstalovaly grafiku, CO S TÍM??!! Strašný problém, už ho řeším 2dny, PORAĎ!! (Byla to GF2). Hlavně že za velmi dobrý penízky zákazníků tato firma prosperuje i s takovýmto deb**em, co má na starosti PC :lol: :lol: Ne nadarmo se říká, že čím větší v*l, tím vyšší funkce - BOHUŽEL :x :-D
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Shit píše:To bohužel znám :( Každej všemu rozumí, ale pak se moc diví :? Je paradox, že u nás v ulici bydlí správce počítačů dosti známý firmy a přijde se zeptat, jak nainstalovat Wokna!!! Ale je v jejich firmě "počítačový odborník", onehdá přišel s problémem, že WMe si samy nenainstalovaly grafiku, CO S TÍM??!!
To si děláš prdel, ne?? :o OMG...
Veterán
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Spectral píše:
Shit píše:To bohužel znám :( Každej všemu rozumí, ale pak se moc diví :? Je paradox, že u nás v ulici bydlí správce počítačů dosti známý firmy a přijde se zeptat, jak nainstalovat Wokna!!! Ale je v jejich firmě "počítačový odborník", onehdá přišel s problémem, že WMe si samy nenainstalovaly grafiku, CO S TÍM??!!
Bohužel NE! :(
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Shit píše:Bohužel NE! :(
Prosím tě, co to je za firmu? Pěkně to napiš, to není bonzování, ale služba lidu...
Veterán
CJohny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CJohny »

Taky by mě dost zajímalo, co je to za firmu, protože tohle je fakt mazec.
MSI K7T266 Pro2, Athlon 1400, GeForce Ti 200, 2x256 MB, HDD Seagate Barracuda 80 GB, SB Audigy 2 ZS, NEC DVD-ROM, AOpen CD-RW 24x/10x/40x, Creative Inspire T7700
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dělal - od novýho roku už ne - u Oskara na menší filiálce....Když jsem se ho ptal, jak to tam dělá, "někoho si najmeme", "na nic skoro nesahám" (asi dobře) a "když to nejde, tak volám centrálu a pošlou technika", "ale vono to funguje samo dobře"....Rok dělal tuto funkci!! Co tam dělal s jeho znalostma nechápu taky....Ale byl jsem svědkem, že si uměl doma nainstalovat Off*ce :-D (asi vrcholný jeho výkon :-D ) Dělat podemnou, tak letí hned, popřípadě by dělal max. správce košťat na WC.
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

nahodou p4 rulez ten chlapec vedel proc :lol:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

Já pc taky moc nerozumim, a hlasim se na IT :) :)

Ale zas tak že bych neuměl nainstalovat winy, to snad ani nejde neumět to
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Spectral píše:
hmm.... jedne zname firma nak opravovala masinu (soft)... pak jim nejel zvuk.. proste tichy repracky... vyfasli slusny love zatu "opravu" disk v PIO modu a tak... :) a rekli ji, ze ty repracky nejedou, pac je to chyba systemu... hmmm.... aspom by mohli vedet ze repracky patri do zelene diry... :lol: :wink:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tuhle se me stalo ze me matka v 12.00 vzbudila a vynanadala co jsem s tim zas delal ze nejde numericka klavesnice. Samozrejme jsem zmack numlock a udelal z ni blbce. Ani se nomluvila. Nebo jeden kamos si na hodne starym kompu nainstaloval win XP aniz by si overil ze ma ovladace.
Pocitace me bavi a budou i moje prace. Studuju obor elektronicke pocitacove systemy a letos se hlasim na fakultu informatiky v HK.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

Já du na ty Informační Technologie, taky proto, protože mě to baví, proč jinak bych to dělal, jen sem zvědavej jak mě to bude bavit až odpálim několik drahejch kompů :o
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Jedna příhoda z práce za všechny:
Sekretářka podšéfa mi volá, že nejde otevřít disketovka a admin je marod, esi bych jí nepomoh. Cestou po chodbě sem přemejšlel, jak to myslela s tím otvíráním. No nic, přivedla mě ke kompu a povídá: no semhle sem to dala a vono to nejde ven - ukázala na CDromku.
Nebudu to protahovat - po půl hodině kleteb, různých pokusů, restartů sem z rozebranýho nebohýho Cdčka vylovil ---- 3,5 disketu :twisted: :twisted: :twisted:
hasta la vista
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jste "PC guru" nebo s tím máte špatné zkušenos

Příspěvek od Slezman »

joro píše:Realita je často taková, že si mnozí často nedají poradit. Jaké zkušenosti máte vy?
ÚPLNĚ STEJNÝ. Teď objednám počítač už jen pro sebe nebo někoho z rodiny, všichni ostatní mi můžou ... už jsem si užil dost.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Já si dávám po zkušenostech sakra bacha na to, komu jdu pomáhat. Některý lidi sou schopný tě za ochotu i pomluvit :evil:
hasta la vista
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“