Uchladitelnost Athlon 1333 TB

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Janek
Nováček
Nováček

Uchladitelnost Athlon 1333 TB

Příspěvek od Janek »

Mám Athlona - Thunderbirda na 1333 MHz a nevim, kde je neco spatne, ale ta vec se neda uchladit. Tedy - da, ale s otevrenou skrini a rvoucim vetrakem s 5000 ot/min, jinak mam 70 °C a vic. Uz jsem vyzkousel Arctic cooling fan s heatsinkem s medenym jadrem, mazal jsem pastou s pridavkem stribra, tluste i tence a nic, nic, a proste nic. Jo, kdybych chtel smazit vajicka.... .... ale ja nechci. Diky za napady
P.S. Do vody se mi zatim nechce.
smaza
Nováček
Nováček

Příspěvek od smaza »

pokud nemáš moc drahý case tak bych skusil vzduchový tunel fakt to zabírá a vypadá to celkem efektně.
Fenix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fenix »

To zní zajímavě. Taky jsem o tom četl, někdy před půl rokem. Ale mám pocit, že to chce docela slušný vybavení, aby člověk udělal do case rozumnej otvor (on je to přece jen docela tlustej plech), a ne okousanou myší díru.

Já jsem na tom se stejným procesorem o kousek líp, ale ne o moc. takže nějakej rozumnej technickej postup na to vyhlodání case by se mi taky šiknul.
smaza
Nováček
Nováček

Příspěvek od smaza »

já mám známého frézaře takže se o to postaral on já mu to jen narýsoval
ale na PCT zmiňovali klas¨ickou přímočarku na kov a zbytek dopilovat jehlovým pilníkem. Ale stejně si myslím že má každý nějakého známého frézaře, soustružníka zámečníka nebo prostě někoho kdo má přístup do nějaké dílny.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Uchladitelnost Athlon 1333 TB

Příspěvek od Paja »

Janek píše:Mám Athlona - Thunderbirda na 1333 MHz a nevim, kde je neco spatne, ale ta vec se neda uchladit. Tedy - da, ale s otevrenou skrini a rvoucim vetrakem s 5000 ot/min, jinak mam 70 °C a vic.
zkousel jsi uz snizit napajeni? zkusil bych to hlavne to velmi pomuze teplote a o to tu ted jde....dalsi vec...teplovodive pasty tam ma byt MALO!!! to znamena ze by to melo byt "pruhledne mnozstvi" tlusta vrstva BRANI uniku tepla moc tomu nepomuze.....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Petr75
Nováček
Nováček

Re: Uchladitelnost Athlon 1333 TB

Příspěvek od Petr75 »

Janek píše:Mám Athlona - Thunderbirda na 1333 MHz a nevim, kde je neco spatne, ale ta vec se neda uchladit. Tedy - da, ale s otevrenou skrini a rvoucim vetrakem s 5000 ot/min, jinak mam 70 °C a vic. Uz jsem vyzkousel Arctic cooling fan s heatsinkem s medenym jadrem, mazal jsem pastou s pridavkem stribra, tluste i tence a nic, nic, a proste nic.
Problém bych viděl ve špatném napětí dodávaném ze základní desky nebo je ten procesor vadný.
Já má AthlonXP 1700+ (11x133 MHz), mám uzavřenou midicase a hliníkový chladič Titan D5TB se sníženýma otáčkama při max. teplotě 50°C necelých 1900ot/min.
AMD Athlon 64 3000+ , ASUS K8N, 1024MB DDR 333MHz, GeForce fX 5700 128MB, Maxtor 160GB 7200 ot/s, AOPEN CDRW 40x24x10, DVD Toshiba M-1712, Leadtek WinFast TV 2000XP, LCD 18 " AOC LM800
kubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kubik »

Fenix píše:To zní zajímavě. Taky jsem o tom četl, někdy před půl rokem. Ale mám pocit, že to chce docela slušný vybavení, aby člověk udělal do case rozumnej otvor (on je to přece jen docela tlustej plech), a ne okousanou myší díru.

Já jsem na tom se stejným procesorem o kousek líp, ale ne o moc. takže nějakej rozumnej technickej postup na to vyhlodání case by se mi taky šiknul.
Neni to tak strasny - delal jsem diru pro 120mm vetrak manzelce do case a s obycejnou vrtackou, kombinackama, platkem z pilky na zelezo a pilnikem se dala udelat vicemene ctvercova dira za dve-tri hodiny. K tomu jsem koupil vzduchovej filtr, kterej tu diru prekreje, aby nebyly videt nerovny okraje (byl jsem linej dlouho pilovat).
Z vlastni zkusenosti muzu doporucit zkusit si to nanecisto na nejakym starym case, protoze pak v praxi vidis, kolik si asi tak mas nechat na finalni upravy, jak nasadit vrtak, jak huste delat diry atd atd.
PA7100LC/64MHz - ModraHlinikovaKostka cooler - HP 9000/715 board - 2x HP 32MB + 2x noname 16MB - Artist Graphics - IBM DDRS-39130 - Teac 532S
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Jsem na to velmi podobně, mám TB 1400 MHz a topí mi vesele na cca 63, samozrejme v závislosti na teplotě okolí, zkoušel jsem snad vše. Mám tower case od Chieftecu, odsávání vzduchu z okolí cpu ven, dost místa v bedně, ale musím se smířit s tím, že ten procák se líp uchladit nedá. Cladič mám starej dobrej Titan D5. Kdysis jsem sondoval u AMD a zjistil jsem ze teplota do cca 70 stupnu je v pohode. Kdysi jsem ho vyhna i na 90 (bez zapnutyho vetraku na chladici) a prezil to, takze bych si s tím hlavu nelámal.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
GABO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GABO »

Ten AC Slim Silent PRO / PRO TC ti musi dany procak uchladit bez problemov (len si pozri ci mas dobru voltaz)....
kachliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kachliik »

Já mám 1GHz Thunder. Měl jsem Thermaltake Volcan II asi 6000 ot. a procesor bez zatížení byl kolem 40° a při paření tak kolem 50°. Teď jsem si kvůli hluku (6000 je 6000) koupil Titan D5TB (TC) s regulací otáček a nezatíženej procesor jede na 45° a zatíženej 55°-60°.
Klick
Nováček
Nováček

Athlon TB 1,33GHz@1,5GHz

Příspěvek od Klick »

Jo,jo. Měl jsem ten samý problém. TB topí jako žádný jiný CPU. Dost jsem s tím laboroval a zkoušel různé finty chlazení tak, abych nemusel ubírat z napěí a výkonu. Nakonec jsem našel řešní :
1. Pořádná díra v bedně přímo nad CPU s větráčkem, který fouká přímo na procák. Díru jsem si nakreslil a vyřezal s předvrtanýmy dírama, sekáčkem a pilníkem. Okraje jsou sice brrr..., ale vzduchovací hadička (rozříznutá po délce) a nastrčena na obvod díry vypadá celkem esteticky a pěkně zakrývá nerovnosti. Větráček jsem pak do díry normáně zavěsil na 4 dírky pomocí gumiček.
2. Další podstatnou změnou byla úprava zdroje:
a) Vyřezání a úplné odstranění perforované zadní části zdroje (tlumí skoro 50% plochy větráčku
b) Výměna větrčku zdroje za výkonější.
c) Úplné odstranění bočních krytů zdroje.

Po těchto úpravách jde vzduch z okolí přímo na CPU a pak lehce přes zdroj k větráčku a ven. Teplota šla dolů z nějakých 70°C na přijatelných 52 - 60°C dle zatížení.
Přeju hodně zdaru.
Klick
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Já mám v práci T-Birda 1333, MSI KT333 Ultra a teplota je docela v pohodě - 50-53°C. Asi před měsícem to bylo o dost horší(63°C), zdělal sem chladič, vyčistil to a dal nanovo pastu. Od té doby OK. Mimochodem chladí to Titan D5TB
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
-rn-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -rn- »

Mám taky TBirda na 1,33 GHz a taky to dost topí a taky hlavně řve. Koupil jsem si teda loni Titan D5TB TC, nainstaloval SpeedFan, poštoloval čipset (mám VIA KT266A) a i teď v horku mám teplotu v klidu na cca 47 stupních, při záhulu tak 55 stupňů - to už se mi ale spouští na max větrák (nastaveno právě tím SpeedFANem). A to mám ještě SBLive, takže nemohu pořádně používat VCool, s kterým, když vypnu SBLive se dá dostat dokonce na 35 stupňů.

Case mám samozřejmě otevřenej a navíc jsem vymontoval zdroj (sedí mi teď na casu:), protože jsem ho měl přímo nad procákem a byla tam mezera jen tak cca 1-2 cm takže to moc nechladilo.

No a teď jsem docela spokojen, málokdo má podobně tichý stroj bez použití vodníka :)))
---- ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US ----
Dvě jádra 6600 uhnízděný v ASUS P5B, 2^11MB DDR2 arbeitspeicher Kingston 750MHz CL4, 250 GB pevného disku Samsung a tichá Síla G 7900GTO, generátor hluku Ninjí kosa a deintegrovaný Audigy2NX, popřípadě obrazu FS-S20-1W doplněného o 17" Trinitron (it's a SONY) G200. Helmut inclusive.

I'm Lazyhead from Lazyheads Webdesign & Skeleton Rider aka mr. Balvan from Skeleton Riders riding my hladomor
creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

reknu ti to takhle ....

Příspěvek od creco »

reknu ti to takhle .... . mam AMD XP 2000+ (2200+) mam v den 2x 80mm nizkootackovy vetraky ktery me zenou ze 2 smeru chladny vzduch z mistnosti primo na chladic. chladic jsem si koupil do 2.8Ghz. teply vzduch, me odchazi jako u kazdyho zdrojem. mno tet se k tomu dostanu. po 6 hodinach testu stability PC kdy fungoval na 100% mel 60 stupnu. a chadic jel na 3000ot. mainboard se snazi regulovat teplotu nekde kolem 50-60 stupnu. aby chladic nedelal moc velky hluk. jinak nekde na svethardware jsem celt clanek kde je popsano do kolika stupnu by mel tvuj procesor normalne fungovat. muj je treba otestovanej na 90 stupenku. ke kterym se nikdy nedostanu.

pokud mas porad problem s teplotou doporujucu nejak dostat chladny vzduch na k procesoru, a popripane ho nejak efektivne odvest. potom bych koupil lepsi chladic. popripate kdyz se kouknes na chladic. vedou od nej 3x dratky. 1x znich reguluje otacky chladice. zrovna se mi nechce hledat kterej to je, ale kdyz ho prestrihnes (odskouseno), chladic ti pojede na 100%, ale bude ti delat trochu vetsi hluk.

PS: pokud si myslis ze zlepsis tellotu CPU tim ze ti pojede chladic na 100%. tak to nebude tak pravda. jen si rekni. pri 3000 ot. mas 50 otacek za sekundu. coz si myslim ze je i tak dost. :wink:
HP NX6310
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Mam tb1200...a s Arctic Cooling TC Silent Rev.2 jsem bez zateze na 47 stupnich a pri zatezi tesne pod sedesatkou...57-59...ale jdnou se mi neroztocil vetrak a ja si toho nevsimnul...a jelikoz mam vypnutou shutdown temp. tak se to zarizlo ve woknech a ja netusil co se deje...kdyz jsem zacal cejtit smrad, tak jsem to vytah ze site a zacal v tom hrabat...na pasiv chladice jsem nemohl pul hodiny sahnout a priskvarila se mi pasta (uvadej ji do 110stupnu...a byla uplne cerna:)), takze zase na druhou stranu vydrzej hrozne moc.. :twisted:
creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pohodicka

Příspěvek od creco »

pretaktoval jsem si 2000+ na 2600+, zbernice mi jede na 163. koupil jsem si novej chladic s regulaci otacek, na minimum mam 50 stupinku a kdyz to hodim ma 6000 otazek tak mam zachvilku pri pareni quake 35 stupinku coz je skvele
HP NX6310
Sherpa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sherpa »

Ja mam thunderbirda 1200. Nedavno som kupil Titana D5TB a pod mechanikami mam 80 fan, ktory zenie studeny luft rovno na CPU. Na chladic som si este z plexiskla urobil take koleno, aby to ten studeny vzduch privadzalo rovno na chladic a teraz (bez zataze) mam teplotu 41-42 stupnov a po zatazi viac ako 46 nenabehne.

Treba sa proste zmierit s tym, ze TB pecu ako swine. Predtym, nez som tam mal tu in-take 80 a D5TB som tam mal 60 Evercoola a ten ho uchladil bez zataze na 55 a so zatazou na 65.
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

JJ...ja mam zhruba stejny teploty se stejnym procakem...mam AC na cpu a jeden 80mm mi fouka do bedny vpredu dole a jeden saje z bedny ven hned vedle cpu...bez zateze 49 a se zatezi tesne k 60...sou to swine svinuty...pecou 8)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“