Je legální kopírovat originální DVD

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

nechci rejpat ale... kdyz se tady nekde objevi nejaka zminka o warezu, cracku atp., tak se hned na autora prispevku sesype lavina nadavek, zluty karty a tak. Tak by me zajimalo jakto ze je zde verejne a moralne prijatelny prispevky o kopirovani orig. dvd. Nerikam ze vsichni kdo sem prispivaji kradou filmy z půjčoven, to ne. Ja sam mam vetsinu dvd orig. az na "par" kousku. Ale prijde me to stejny jako se bavit jak nejlip prepalit nejakej soft. Napada me jediny vysvetleni a to ze v tomto pripade moderatori primhouri ocicka protoze se tu bavime o tom jak si udelat zalohu z vlastnich orig. dvd aby sme si nemuseli ohrkavat, ze? Nebo jak to je? :sad:
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Musím s Tebou souhlasit....když originál, tak originál....k čemu kopie???
Aby se Ti (vám) nezničila "vaše" originálka....ha, ha....sami nevěříte, že to tak je..Kolikrát si pustíte váš originál?? Když nebudu počítat, že to půjčím pěti solidním kámošům...
Nezabíjet, jen moje úvaha :)
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Ono pokrytectvi je moderni zalezitost...
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

Roxyman píše: Musím s Tebou souhlasit....když originál, tak originál....k čemu kopie???
Aby se Ti (vám) nezničila "vaše" originálka....ha, ha....sami nevěříte, že to tak je..Kolikrát si pustíte váš originál?? Když nebudu počítat, že to půjčím pěti solidním kámošům...
Nezabíjet, jen moje úvaha :)
vis ze to pucovani kamosum je nezakony? :) (aby ti adminy nenadelili....i kdyz priznani je polehcujici okolnost) :lol: :lol:
zato vyrobit si zalohu (pro svou osobni potrebu) sveho koupeneho softu, nebo DVD je naprosto v souladu se zakonem nasi republicky .... az se ti stane, ze se ti znici DVD za cca 1000,- tak to mozna pochopis
It's free software and it gives you freedom!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Hmm tady se totalne zabrousilo offtopic - ale muj nazor:
mam doma uz celkem dost originalnich DVD - vetsinou muzika. (tu bych si v pujcovne pujcil jen velmi tezko) - ceny jsou dost brutalni a tak si rad udelam zalohu, pac moji kamosi se nechovaj k DVD tak jako já.....
A verte mi - neni nic horsiho nez kdyz pujcite drahy DVD, ktery jste predtim dlouho shaneli a vrati se vam neco co pripomina šmirgl papír :evil:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Dle zakona ma kazdy vlastnik orig. DVD pravo udelat si kopii. Ikdyz nahravaci spolecnosti rady tvrdi, ze majitel prav muze toto zakazat, nemaji pravdu. Zakon je v tomto pripade nadrazeny.

Prolamovani ochran audio CD a audio/video DVD je tedy legalni prave pro vytvoreni teto jedne kopie je v poradku. Je tam ale jedna vec, ktera to cele komplikuje. Pro prevadeni formatu, rekomprese atd. musite bohuzel mit uz povoleni. Takze zaloha audio CD do mp3 je nezakonna. Stejne tak rekomprese DVD do vidx, divx a podobne upravy. Je to blbe ale je to tak. Tady je zase nadrazene pravo autora aby jeho dilo melo porad stejnou kvalitu, ve ktere ji vydal.

Dalsi veci je to, ze kopie i original musi slouzit pro osobni pouziti. Hranice osobniho pouziti je tezko definovatelna. Zda napr. kdyz si pozves 10 kamaradek a pustis jim Pecko na DVD ;-) je jeste porad osobni pouziti ci ne je tezko rict. Samozrejme posuzujeme to z hlediska ciste teoretickeho, zda je vse OK dle litery zakona. No ale abych se vratil- pujceni DVD (byt i rodinnemu prislusnikovi) uz neni osobni uziti a neni to koser.

Casto se vyskytujou otazky, zda jsou legalni grabnute filmy z TV. Jsou. Ale opet takovy grab musi byt pouzit pouze pro soukrome ucely. Nesmi se ho napr. sdilet na p2p sitich a podobne.

Abych to uzavrel - tento thread je z meho pohledu naprosto v poradku. Sorry ale zlute karty tentokrate nebudou :razz:

Poznamka na zaver: Nejsem pravnik a informace zde sepsane jsem shromazdil z ruznych publikaci, clanku atd. Zakon hovori jasnou reci ale vykladu muzou byt stovky. Proto existuje nenulova pravdepodobnost, ze se nekde muzu mijet s vykladem, ktery proti vam pak pouzije prokurator :)
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Suleky píše:vis ze to pucovani kamosum je nezakony? :) (aby ti adminy nenadelili....i kdyz priznani je polehcujici okolnost) :lol: :lol:
zato vyrobit si zalohu (pro svou osobni potrebu) sveho koupeneho softu, nebo DVD je naprosto v souladu se zakonem nasi republicky .... az se ti stane, ze se ti znici DVD za cca 1000,- tak to mozna pochopis
No tak to musím uvést na pravou míru, nebyl jsem až tak pochopen a když si to po sobě čtu, tak se ani moc nedivím.... :sad:

Já to myslel spíš jako že většina lidí si ty kopie nedělá pro to aby si nezničili svou originálku...
Ani sem si nevšiml, že bych tam psal něco jako : Já si pálím DVD ale originál nemám....(nevidím důvod proč bych měl dostat žlutou)
Chtěl jsem jen naznačit, že spousta lidí se ohání tím, že si dělají záložní kopii aby ospravedlnili své dotazy např. v této diskuzi...
Tím neříkám, že všichni co se zde ptají a odpovídají takto činí, ale v každém případě je to diskutabilní...
Navíc já ani nevlastním DVD vypalovačku a na mém krumplu ani negrabuju filmy nebo tak něco... Přijde mi to jako ztráta času a naprostá zbytečnost...
K půjčování kamarádům : Souhlasím s tím, že když je kamarád dobytek a poškodí mi můj nový těžko sehnatelný dvd disc, tak ta kopie je nevyhnutelná i když na druhou stranu když mi vrátí nefunkční kopii (těžce poškozenou), tak jsem skončil protože si už další udělat nemůžu...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Roxyman píše:K půjčování kamarádům : Souhlasím s tím, že když je kamarád dobytek a poškodí mi můj nový těžko sehnatelný dvd disc, tak ta kopie je nevyhnutelná i když na druhou stranu když mi vrátí nefunkční kopii (těžce poškozenou), tak jsem skončil protože si už další udělat nemůžu...
Můžeš, protože podle zákona máš právo vlastnit jednu záložní kopii, nikoliv ji pouze jednorázově vyrobit. Z toho plyne, že když se kopie poškodí a není nadále funkční, můžeš si vyrobit další. Ale v daném okamžiku musí existovat vždy jen jedna funkční (ne třeba dvě do zásoby :) ).
Veterán
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“