WhisperRockIV a odbouchnutej procesor..
Moderátor: morke
- Io
- Začátečník

WhisperRockIV a odbouchnutej procesor..
Zdravím osazenstvo.
Koupil jsem si WRiv (kvůli hlasitosti do mého Chiefa), namontoval místo Titana, tu bílou pastu jsem na něm nechal, na procesoru starou stříbrnou pastu taky, zapnul počítač (taktlej - jak je dole napsáno) a během deseti vteřin mi vyhořel procesor.. Jak je to vůbec možný?
Teplota na automatický powerdon je 65 stupňů, normálně měl 45 stupňů..
Koupil jsem si WRiv (kvůli hlasitosti do mého Chiefa), namontoval místo Titana, tu bílou pastu jsem na něm nechal, na procesoru starou stříbrnou pastu taky, zapnul počítač (taktlej - jak je dole napsáno) a během deseti vteřin mi vyhořel procesor.. Jak je to vůbec možný?
Teplota na automatický powerdon je 65 stupňů, normálně měl 45 stupňů..
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
vyhorel znamena ze je ocmoudenej a deska ho nenajde?
10s je celkem malo pokud na nem byl pasiv....leda ze by jsi pasiv dal opracene a tim by pasiv sedel na te umele hmote (tam kde je napsano SOCKET A) a nedotykal se, nebo malo procesoru...v tomto pripade by 10s celkem i odpovidalo...
10s je celkem malo pokud na nem byl pasiv....leda ze by jsi pasiv dal opracene a tim by pasiv sedel na te umele hmote (tam kde je napsano SOCKET A) a nedotykal se, nebo malo procesoru...v tomto pripade by 10s celkem i odpovidalo...
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Io
- Začátečník

Deska ani nepípne, natož aby dělala cokoli navíc.. Myslím, že jsem to neobrátil, ale nejdřív jsem si myslel, že za to může ta gumová hmota. Nebyla stříbrná, ale řekl jsem si, že to asi bude ona, tak jsem jí nechal být.
Udělalo to PUF, smrad se vyvanul z kompíka, čmoud ovládnul místnost a ty čtyři vteřiny co jsem držel POWER se zdály jako věčnost.
Procesor vypadal celkem v pohodě, žádný čmoudy na povrchu, tak jsem ho tam dal znovu, ale nestalo se nic..
Když jsem ho vyndal podruhý a pozorně ho prohlédl, tak zespoda mezi piny je takový malilinkatičičká šmouha. Ooooppps.
Vzhledem k tomu, že jsem všechny prachy dal do větráku a Chiefa (case mi přišla v úterý a větrák včera - ve čtvrtek), tak budu muset zapůsobit na nějaké bohatší příbuzné..
Hehe.. ještě něco. Deska má napsáno, že s novou verzí BIOSu podporuje i Throuhbready a já chci tedy koupit Applebreada, ale jaksi bez procesoru BIOS nenahraju. Myslíte tedy, že Applebread bude na ViaKT133 fungovat?
Udělalo to PUF, smrad se vyvanul z kompíka, čmoud ovládnul místnost a ty čtyři vteřiny co jsem držel POWER se zdály jako věčnost.
Procesor vypadal celkem v pohodě, žádný čmoudy na povrchu, tak jsem ho tam dal znovu, ale nestalo se nic..
Když jsem ho vyndal podruhý a pozorně ho prohlédl, tak zespoda mezi piny je takový malilinkatičičká šmouha. Ooooppps.
Vzhledem k tomu, že jsem všechny prachy dal do větráku a Chiefa (case mi přišla v úterý a větrák včera - ve čtvrtek), tak budu muset zapůsobit na nějaké bohatší příbuzné..
Hehe.. ještě něco. Deska má napsáno, že s novou verzí BIOSu podporuje i Throuhbready a já chci tedy koupit Applebreada, ale jaksi bez procesoru BIOS nenahraju. Myslíte tedy, že Applebread bude na ViaKT133 fungovat?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To může být klidně i mrtvá deska... Jinak, ty čtyři vteřiny držet Power byla velká blbost. Když dojde k průseru, tak to okamžitě vypnout na zdroji, nebo, pokud nemá vypínač, tak vytrhnout šňůru ze zdroje...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Io
- Začátečník

- Jafido
- Středně pokročilý

- Io
- Začátečník

- Jafido
- Středně pokročilý

pokud by byl spalen procesor poznal bys to na nem, zespodu by byl spaleny, jestlize je to deska ma s tim paja a ja osobni nemilou zkusenost.Io píše:Osobní spory a škodolibost řeště jinde![]()
![]()
Já spíš potřebuji poradit
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- Io
- Začátečník

- copper
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele [Io] to cotu popisujes je sice katastrofa
ale nechapu jak se to stalo .
kdyz rikas ze na PROC a CHLADICI byla pasta
neuvedlsi ja stli chladic sedel na PROC
Mjoje skusenosti s kres testy AMD duron 1700+ xp vidrzel cirka bez chladice 45 sekun a to byl zahraty
tak ze bych byt tebou netvrdil za to bylo spusobeno chladicem
jo a ta deska muze byt v prdeli
ja bich na tvojem miste se ji richle zbavil asi se ptas proc
muze stat ze da sdalsi PROCAK a bude pfiiiiii a smrad fuj
NAP na cos prisel
cau
ale nechapu jak se to stalo .
kdyz rikas ze na PROC a CHLADICI byla pasta
neuvedlsi ja stli chladic sedel na PROC
Mjoje skusenosti s kres testy AMD duron 1700+ xp vidrzel cirka bez chladice 45 sekun a to byl zahraty
tak ze bych byt tebou netvrdil za to bylo spusobeno chladicem
jo a ta deska muze byt v prdeli
ja bich na tvojem miste se ji richle zbavil asi se ptas proc
muze stat ze da sdalsi PROCAK a bude pfiiiiii a smrad fuj
NAP na cos prisel
cau