Jaký 19" monitor na hraní her do 15.000 s DPH?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

P.D. píše: IMHO u her člověk určitě člověk nestráví tolik času jako u práce.
Myslíte?!? Zeptejte se třeba jen tady na fóru nějakých náruživých hráčů, kolik času stráví hraním... Možná zjistíte, že ani nejhorší workoholici nepracují tak dlouho :-D
BTW, to není můj případ.
Veterán
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

A nejhorsi kombinace je parici workoholik (jednoho moc dobre znam :-D)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
P.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od P.D. »

Spectral píše:
P.D. píše: IMHO u her člověk určitě člověk nestráví tolik času jako u práce.
Myslíte?!? Zeptejte se třeba jen tady na fóru nějakých náruživých hráčů, kolik času stráví hraním... Možná zjistíte, že ani nejhorší workoholici nepracují tak dlouho :-D
BTW, to není můj případ.
No každý tráví svůj čas v jiném okruhu lidí a já se pohubuju spíš mezi těmi workoholiky,ikdyž sám mezi ně nepatřím :lol: A znám lidi,kteří sedí u monitoru až 16 hodin denně a pracujou :shock:
ponson
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponson »

PONSON : Děkuji VŠEM za názor. Rozpoutala se tu skoro bitva.Určitě každý má svou pravdu a bude si za ní státi,ale já si chci koupit KVALITNÍ 19" monitor pro hry. Nechci 21",jak mi někdo nabízel ani 17". Myslím si,že 19" monitor mi bude stačit a chci ten nejkvalitnější v ceně do 15.000. Děkuji za názory.
kachliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký 19" monitor na hraní her do 15.000 s DPH?

Příspěvek od kachliik »

No když nemáš na SONY nebo na EIZO, tak bych šel rozhodně do tý IIYAMY ještě sem s ní neměl problémy, ty samsungy taky nejsou špatný, ale fakt krávy velký. Je to jako kdyby si měl na stole ledničku. Jo na ten Hyundai zapomeň to není monitor pro profíky jako seš určitě ty.
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirat »

SM 959NF neodporucam maju vecsie chyby ako Lg co mame v skole. a Su predrazene.
AMD A64 1800@2007, Zalman 7000B-CuAl, (9x223) C&Q, ASUS A8V Deluxe rev 2.0, Dual 2x512MB Twinmos 446Mhz, 2,3,3,6. 2,7V, Sapphire radeon 9800Pro Zalman VF700 420/Mem 380, 2 x Samsung SP1614C 160 GB, LG 4163b (FW A204), Enermax 300W, Titan Thunder cierna titaniova metaliza. Samsung SM 959 NF
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Tak abychom to tu vyvedli z flamu...

Takze sam mam 19" monitor a obcas si zahraju i nejakou hru a problem v tom neni, mam Samsung a myslim, ze se jedna o kvalitni monitor s dobrym obrazem. Vice ho pouzivam na praci a ma jak ostre pismo, tak dobre barvy - na filmy.

Myslim, ze standardne se daji doporucit tyto znacky:
Eizo, Hitachi... pak Iiyama, Sony, Samsung a Viewsonic... a pote ostatni vyrobci s nekterymi modely...

Nektere monitory jsou vhodne predevsim na praci diky sve ostrosti (Sony) a jine zase spis na hry a filmy diky barevnemu podani (Iiyama)... v soucasne dobe se uz da koupit kvalitni monitor kolem 10.000,- s vyse uvedenou castkou (15.000,-) bych uz pouvazoval o 17" LCD.

Tot ve zkratce muj nazor...
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Kvalitní monitor nejen na "gamesy"

Příspěvek od NANAO »

Můžu ti nabídnout repasované EIZO F77 (3600 hod provozu) za 10.000,- bez DPH s 12-měsíční garancí :) . Myslím ,že budeš nadmíru spokojen 8-) .
Přijdi se podívat http://www.eizo-shop.cz
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

v praci (acad) cucim 8 hodin na 21" ViewSonic P815 - mame je uz asi 4 roky - vypouklej obraz a barvy na hov**, ale cary dobry a velky taky dost (ve svy dobe a kdyz byl novej to byla spicka)
ted sem si domu koupil to 16" EIZO LCD co mam v popisu a to je rozdil panove (i kdyz pro ortodoxni cadisty strilna :-D )
btw ZA 15000,- BYCH RADSI KOUPIL 17" LCD (napr. ACER) a byl bych v pohode
It's free software and it gives you freedom!
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

Takže, jsou zde názory, které mě opravdu pobavily.
Jak můžete srovnávat FSAA nebo aniso. s parametry monitoru jako ostrost, konvergence, atd. Jde o to, že FSSA zachytíte běžným pohledem na 3D scénu, ale nějakou nesbíhavost liníí, ostrost, hahaha. Taky nezapomeňte, že s vyššími rozlišeními se zpravidla zhoršuje ostrost apod. Aby jste si všimli špatné geometrie obrazu, musíte snad hrát tetris nebo piškvorky, a mít pauznutou hru, protože při hraní her si nevšímám, jetli tady náhodou není nevyladěná konvergence....Mimo jiné, dnešní 2D a 3D ani náhodou nedosahují grafických kvalit, aby byly obrazové chyby způsobené monitorem odhaleny!
Ovšem CRT aoca bych si nikdy pro sebe nekoupil, protože tak limitovanej cenou opravdu nejsem.
19" Belinea 106080 (13.000,-) PC MAGAZINE - vítěz testu. 8-)
Veselé Velikonoce!
DAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAM »

EIZO rulezzz :)
Oci mame jen jedny.
>CPU< AMD Athlon 2600+ MOBILE (BARTON) @ 3400+ (2427MHz = 11.5x211) 1.82V (load: 39C, idle 29C, room 11C) ...0179 IQYHA 0433WPMW
>MB< ABIT NF7-S v2.0 >MEM< OCZ EL 1024MB (2x512MB, 422 MHz, dual channel, CL 2-3-3-7)
>GC< ASUS V9950 (GeForce FX5900) @ GPU 500 MHz / MEM 1000 MHz >MON< EIZO T765 >HDD< 2x WD RAPTOR 36GB (10k, SATA) RAID 0
>PS< AOPEN FSP300-60ATV 300W >COOL< THERMALTAKE VOLCANO 7+ (6000 RPM) + 5x COOLERMASTER 8cm
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmmm, ale penezenky mam jen pul :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Myslím, že monitor "jenom na hry" určitě nikdo nemá. Budeš na něm chtít třeba napsat něco ve Wordu apod. Jinak Těch 15000Kč je docela dost. Za tyhle peníze se dá pořídit relativně kvalitní LCD nějaká z nižších tříd Aceru 17". Nešel bych do značky Belinea. Výrobce toleruje vyšší počet vadých bodů, v této cenové relaci mají nic moc odezvu a většinou k nim není digitální kabel. Nebo třeba hodně kvalitní CRT 19" kolem 12000Kč
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

P.D. píše:.........Nenapsal jsem že si má koupit levný monitor,ale dobrý monitor a to má s cenou v poslední době jen velmi málo společného.

Taky hraju hry (a ne málo) na monitoru od AOC,ale vybral jsem si ho podle kvality obrazu(a to tak že jsem si ho přímo v prodejně vyzkoušel),ne podle ceny,protože jsem za něj v té době dal 13000.

Nedokážu pochopit co má rozmazaný obraz vypouklá obrazovka, křivá geometrie společného s ničením zraku-když se budu dívat na rozmazanou fotku tak si taky zničím zrak ???
JE NAČASE, ABY SE TĚ NĚKDO ZASTAL .....

.... je to přesně takhle ..... dobrý, dokonce hodně dobrý monitor dnes už rozhodně neznamená vysoká cena .... kdo to nechápe, je mi ho líto ....

AOC 9A+ je excelentní model 19" monitor, kvalitou naprosto shodný s dražšími modely EIZO, NEC, IIJAMA a pod, které mimochodem používají naprosto stejnou (sqelou) obrazovku Diamondtron Mitsubishi - nejpoužívanější obrazovka na světě !!! ....

..... výběr vynikajícího monitoru ještě nezaručí špičkový obraz, ten je třeba podpořit špičkovou grafickou kartou ..... bez ní nepomůže ani "živé oko" od zeleného mužíčka z 23tisíciletí .... :D

Osobně bych volil AOC A9+ a ušetřené prašule vrazil do vynikající grafické karty ......

...... prohlášení, že "na boardu a monitoru se nešetří" je dost zastaralý blábol .....(přirovnal bych to tvrzení "AMD - je přeci šunt) už dávno to neplatí, naopak na boardu i monitoru se dá velice hodně ušetřit, pokud věci rozumíš a netrpíš zastaralými předsudky .... ( těch postarších osob ..... jsem jednou z nich .... 36 už mi bylo) ....

Doporučuji přispěvatelům, aby nevytvářeli svá tvrzení z doměnek a představ, ale aby je potvrzovali osobními zkušenostmi s konkrétními modely HW ..... shrnutí, že AOC je šunt je blbost jako vrata, páč v mnoha případech to je právě naopak .... modelů AOC A7+ i A9+ jsem nakupoval a obhospodařuji asi 10ks a nemám k nim ty nejmenší výhrady ..... doporučuji je všem ....
(jen na okraj, v kuloárech probleskla informace, že 17" AOC A7+ končí a bude nahrazen něčím novým, tak kdo má o tento model ještě zájem pospěšte do obchodů, vyprodávají se)

Pokud dotyčný však nadále trvá na extra třídě za 15tis, tak by to měl být model, který má BNC vstupy (tři koaxiální konektory) - přenos barevné složky samostatně stíněným koaxiálem ..... nejvyšší kvalita přenosu obrazu a k tomu grafiku par excelans.
Naposledy upravil(a) aliencz dne pát 5. zář 2003, 10:37, celkem upraveno 1 x.
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Nedávno jsem viděl 19pc HP L1925 je to LCD cena bohužel zatím cca 23000kč ,ale ten obraz to je prostě nádhera a doba odezvy je dnes už dostatečná pro hraní her.Takže doufám že můj současný monitor mě vydrží dokud se takovéhle monitory nedostanou na lepší cenu ,protože můj další monitor bude LCD.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

etien píše:Nedávno jsem viděl 19pc HP L1925 je to LCD cena bohužel zatím cca 23000kč ,ale ten obraz to je prostě nádhera a doba odezvy je dnes už dostatečná pro hraní her.Takže doufám že můj současný monitor mě vydrží dokud se takovéhle monitory nedostanou na lepší cenu ,protože můj další monitor bude LCD.
To je ale o něčem jiném. 19" normální monitor má kolem 17" - 18" viditelné úhlopříčky. Proto jsem doporučoval 17" LCD. Obraz je přibližně stejně velký jako 19" CRT. 19" LCD už jsou samozřejmě v jiné cenové relaci.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Vím o tom ale 19" monitor má stejné nativní rozlišení jako 17" což při větší úhlopříčce dává větší písmo (Já osobně jsem zastáncem velkých písmen ,poněvadž se u compu rozvalím a koukám na monitor z cca 1 metru) a u LCD je obraz super jen u nativního rozlišení (myslím kvůli textu u her to nevadí)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Kup si 17" LCD . Velikost jako 19" CRT.Na netu seženeš dobrej monitor za slušný peníze.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
scrymag
Nováček
Nováček

Příspěvek od scrymag »

Taky bych si dovolil trochu komentovat jestli je potřeba kvalitní 19".
Byla tu zmínka, jestli rozmazaná fotka kazí oči - nejsem zrovna optik, ale oči kazí obraz, který je pro oči namahavý. T.j. i obraz rozmazaný, kde se oko nema na co zaostřit, příliš tmavý, příliš kontrastní, atd. Ta fotka zrovna neni ten spravny příklad, protože ma většinou ostrou alespon zrnitost, ale u monitoru působí neostrost, špatná konvergence, duchařina a podobné efekty velice nepříjemně a zrak nepřiměřeně namáhá. Podle některých výzkumů počítačové monitory obvykle vyvolají skrytou vadu zraku, než aby tuto vadu přímo způsobily.
Vyšší cena monitoru by tedy měla zaručovat lepší ergonomii - vyšší obnovovací frekvenci, kvalitnější ostření, možnost nastavení více parametrů apod. Pak si zákazník snadno obraz přizpůsobí svým požadavkům.
A co se týče samotných her - to je také kámen úrazu. Některé rychlejší hry (rychlost změny geometrie scény v plnoobrazovkovém zobrazení) jako např. UT 2003, Quake 3, ... samy velmi namahají zrak. Je to způsobeno nepřirozenou změnou obrazu - i při vysoké frekvenci generování scény se někdy geometrie mění tak rychle, že je výsledný sled obrazů ne zrovna navazující. Toto spolehlivě vyřeší motion blur - ovšem až v době, kdy na to bugou mít GPU dostatečný výkon (5-20x více než je třeba bez použití MB).
To to je také důvodem, proč některé hry způsobují vybraným jedincům i podružné problémy typu bolesti hlavy, žaludeční nevolnosti, atd. Epileptikům kategorie petit mal se mohou přihodit i horší věci.
Pak se vyplatí zase monitor menší, protože zabere menší část zorného pole.
Wolferine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolferine »

JanHavlicek píše:Kup si 17" LCD . Velikost jako 19" CRT.Na netu seženeš dobrej monitor za slušný peníze.
hm na to si prisel kde??? 19"crt ma viditelnou uhlopricku 18" coze je podle mne vic nez 17" (pokud ne tak si asi prisel na nejakou azjiamvou matematickou anomalii).A navic 17" maji nejvyssi rozliseni 1280*1024 a na 19" sem pouzival 1600*1200 (1280*1024 je pdole mne na 19" malo)
takze asi tak
navic s lcd sou problemy typu odezva,cerna neni cerna,...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“