NEED HELP.Realtek ALC650 (integrovana na desce) nebo SB live

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Realtek ALC650 nebo Sound blaster live

Realtek ALC650
10
37%
Sound blaster live
17
63%

Celkem hlasů: 27
creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NEED HELP.Realtek ALC650 (integrovana na desce) nebo SB live

Příspěvek od creco »

na tohle se da docela dobre odpovedet. kazdy kdo se nad tim nezamysli, by rekl SB live. ale ma to mensi hacek. tahle karta je podle me uz docela dlouho na trhu.(dokonece se uz ani nevyrabi) a kdyz jsem si poridil novej mainboard MSI KT4V-L s 6 kanalovym zvukem. tak jsem se trochu zamysel. :oops: dokonce jsem cetl uz docela dost clanku. nekde pisou ze to je docela normalni softwarova zvukovka. nekde se k ni vubec nevyjadrujou a nekde pisou ze ma EAX1 EAX2 a A3D. atd. ale nevim co je na tom pravdy. a tak docela dost premejslim jestli si mam tu SB live nechat nebo ji konecne vyhodit a nechat tam tu zvukovku co tam je. doufam ze mi nekdo poradite co s tim. Thx
HP NX6310
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Hlasování opět nejde takže doporučím SB Live! 5.1 nebo Audigy 1.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kachliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kachliik »

O tom vůbec nepřemejšlej, jasně že SB live, ale jestli to potřebuješ jenom na nějaký chrastění při startu windows tak ten integrovanej realtek je fpohodě a ušetříš PCI slot. Já bych šel do AUDIGY
creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmmm.

Příspěvek od creco »

diky. ale ja nechci novou a audigy. mam tu jenom SB live. a Realtek. zajimalo by me co vsechno ovlada ten Realtek. nevite nekdo??
HP NX6310
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Řekl bych že bohatě postačí ten Realtec, SB Live! má problémy, teda aspoň já s ní mám problémy (viz téma Colin3 v sekci HRY)
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

HADES píše:Řekl bych že bohatě postačí ten Realtec, SB Live! má problémy, teda aspoň já s ní mám problémy (viz téma Colin3 v sekci HRY)
Asi kus od kusu. Já s ní problémy v colinovi nemam. Navíc je Soundblaster kompatibilní v Need for Speed :lol: :lol: :D :D :razz:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

No mě jeden zákazník přesvědčoval, že integrovanej zvuk v nForce2 na ABITu NF7-S je mnohem lepší než Audigy(1). Tak sem se málem vyvrátil chvíli jsem koukal na ten jeden zvukovej šváb na MB a pak na Audigy se spoustou kondenzátorů a velkejch chipů. Pak sem vyzkoušel zvukovej projev na dřevěných Geniích a naznal jsem, že ten člověk je pitomec (přes tři tituly kolem jména). Kam na to ty lidi choděj. :roll:
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Asimov píše:No mě jeden zákazník přesvědčoval, že integrovanej zvuk v nForce2 na ABITu NF7-S je mnohem lepší než Audigy(1). Tak sem se málem vyvrátil chvíli jsem koukal na ten jeden zvukovej šváb na MB a pak na Audigy se spoustou kondenzátorů a velkejch chipů. Pak sem vyzkoušel zvukovej projev na dřevěných Geniích a naznal jsem, že ten člověk je pitomec (přes tři tituly kolem jména). Kam na to ty lidi choděj. :roll:
jenze SoundStorm (s certifikaci Dolby Digital) leze z nForce2 pouze pres digitalni vystup, pokud sis pripojil ty bedny pres analog tak sis otestoval pouze AC 97, a ten je samozrejme kvalitativne uplne nekde jinde

btw.: a pokud si mel na mysli Home Theater 5.1 tak maj jen analog vstup

EDIT: jinak co sem zkousel Geniusy HT 5.1 na svem ALC 650 tak sem oproti Live! nepoznal zadny vyrazny rozdil, (asi sem nahluchly :D ) samozrejme vlastnik toho SB tvrdil ze ALC 650 hraje o hodne hur nez jeho Live!, takze sme oba spokojeni :D ja s ALC 650 a on s Live!

chtelo by to videt nejake konkretni testy, co se tyce odstupu sumu apod. myslim ze Live! bude asi trosicku lepsi
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

no samozřejmě jsem zkoušel pouze a jen analog, protože ten člověk má u toho taky repro s analogovýma vstupama. U digitálního výstupu si myslím, že nebude téměř rozdíl. jenže to mě v současnosti jaksi nezajímá.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mam sice toho Realteca (je dobrej, dost dobrej) ale hlasoval jsem pro SB. Z mych skusenosti je dobra i C-Media a tu sezenes 6ch neintegrovano za 300kc. Ale SB je davan za standart i kdyz AC97 taky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nepozoruju rozdíl mezi ALC650 a Live. Mám sice soundstorm, ale jen analog repro takže to stejně produkuje realtek a funguje na jedničku. na druhou stranu Live je taky výborná karta.

pokud už máš realtek na desce a funguje, nevidím důvod investovat do live.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Dle mého názoru je to úplně jedno, žádnej velkej rozdíl mezi SB-Live a Alc6xx není.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Buddha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Buddha »

zajímalo by mě, jak na tom jsou obě varianty co se týká zatížení CPU hlavně v MP3.
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Docela dobře to popsal Asimov - ALC650, nebo kdejaký na desce integrovaný C-Medie, nebo Realteky, jsou jen ta nejjednodušší banda A/D a D/A převodníků. Když se podíváte na jakýkoliv SB od Live! výš, zjistíte, že je ta karta plná hromady filtračních kondenzátorů (a bůh ví čeho ještě...) na výstupních obvodech. K čemu tam asi jsou ? To si vážně myslíte, že tam jsou na ozdobu ? Integrovaná zvukovka určitě nemá odstup šumu od signálu kolem 100 dB...

Za velkou nevýhodu SoundStormu považuju to, že je aktivní jenom při výstupu přes digitál... To je k ničemu, když při připojení přes analog DSP neběží... U Live! jede DSP i při připojení repráků přes analog, takže si hardwarově akcelerované zvukové efekty (EAX, A3D,...) vychutnají i lidi, co nemají bedny připojené digitálně...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Ja mam na desce taky ALC650 na te MSI ale tu nepouzivam, pouzivam SB Live!. Ve windows nebo na hudbu to ani neni nejaky velky rozdil, ale na hry s EAX to uz je znat. Jinak nevim ze by ALC650 tzedy alespon ten muj podporoval EAX a uz vubec ne A3D.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Mtex píše:Ja mam na desce taky ALC650 na te MSI ale tu nepouzivam, pouzivam SB Live!. Ve windows nebo na hudbu to ani neni nejaky velky rozdil, ale na hry s EAX to uz je znat. Jinak nevim ze by ALC650 tzedy alespon ten muj podporoval EAX a uz vubec ne A3D.
Dneska EAX podporuje kdejakej shit, ale je to jen softwarově pomocí ovladačů, takže ve skutečnosti je eax na live uplně jinej než na AC97 -ten je jen převodnik d/a a veškerá práce se zvukem zatěžuje procesor.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Jája píše:
Mtex píše:Ja mam na desce taky ALC650 na te MSI ale tu nepouzivam, pouzivam SB Live!. Ve windows nebo na hudbu to ani neni nejaky velky rozdil, ale na hry s EAX to uz je znat. Jinak nevim ze by ALC650 tzedy alespon ten muj podporoval EAX a uz vubec ne A3D.
Dneska EAX podporuje kdejakej shit, ale je to jen softwarově pomocí ovladačů, takže ve skutečnosti je eax na live uplně jinej než na AC97 -ten je jen převodnik d/a a veškerá práce se zvukem zatěžuje procesor.
No jo dnes podporuje EAX jakejkoliv shit, ale jak to ve vysleky zni ? Ja kdyz jeste mel ESC L7S7... a na ni C-Media 8738 tak podporoval taky EAX, ale pustil sem starucky hlaf-life s EAX pak sem to porovnal s Live! a rozdil tam je dost znacny !!! a to uz nerikam o novych hrach a Audigy.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Obecně vzato, pro hardwarovou akceleraci zvukových efektů (EAX, A3D) potřebuje mít zvukovka DSP. Tedy samostatný procesor, který provádí výpočty s tím spojené. Bez něj je to jen záležitost ovladačů, což zatěžuje hlavní procesor a výsledky jsou kvality nevalné...

Zdaleka ne každá samostatná PCI zvukovka má DSP, to mají jen opravdu "lepší" modely, jako např. SB Live!, Live! 5.1, Audigy 1,2, Hercules Fortissimo III, a podobné. Ostatní mají na té kartě přesně to, co je integrované na základní desce - AC97 kodek (ALC650, CMI8738, RTLněco)... Nic víc. Některé povedenější kousky mají trochu lepší analogové výstupní obvody, ale vcelku je to jenom integrovanej zvukovej kodek desky v bledě modrým...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Mtex píše:
Jája píše: Dneska EAX podporuje kdejakej shit, ale je to jen softwarově pomocí ovladačů, takže ve skutečnosti je eax na live uplně jinej než na AC97 -ten je jen převodnik d/a a veškerá práce se zvukem zatěžuje procesor.
No jo dnes podporuje EAX jakejkoliv shit, ale jak to ve vysleky zni ? Ja kdyz jeste mel ESC L7S7... a na ni C-Media 8738 tak podporoval taky EAX, ale pustil sem starucky hlaf-life s EAX pak sem to porovnal s Live! a rozdil tam je dost znacny !!! a to uz nerikam o novych hrach a Audigy.
Dyk to poudám že je to upně něco jinyho, většinous AC97 je slyšet mnohem míň zvuků než s live. :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Thrakath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thrakath »

Moh by nekdo udelat test treba v Unrealu a v dalsich hrach ?
Na http://www.guru3d.com/article/sound/120/
porovnavali vykony Audigy 2 ZS a nejakych dalsich karet.

Me by zajimal vykon na systemu s SBLive, AC97, pripadne s Audigy 2 ZS, melo by se to pocitam docela lisit v FPS
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“