Problém s Bartonem 2500 a SL-75FRN2-RL
Moderátor: Eddward
- Tom.tnt
- Nováček

-
Problém s Bartonem 2500 a SL-75FRN2-RL
Zdravím PCTuning, vážení všichni ti, kteří ze svých "miláčků" ždímají maximum. Mám Bartona 2500, takt 1833 MHz v základu, násobitel 11, FSB 166, v DDR 333. Deska Soltek SL-75FRN2-RL, značkové paměti 400, HDD jich je více, ale to není důležité. Doteď je vše v naprostém pořádku. Problém je, že jsem si tu desku koupil, abych mohl svého bartíka kopnout na 200 FSB, ale ejhle. Jak jsem na 200 MHz FBS, tak se to sere. Při zátěži se restartuje kompl, je nestabilní, prostě na hovno. Setkal se s tímto ještě někdo, nebo to dělá jen u mě. Bios mám 1.7L, prostě ta poslední verze co vyšla pro mojí desku. Procesor, a to mám ověřené, běží stabilně i na 2233 MHz, teď na něm šlapu, ovšem pouze s FSB 166 +- nějaký ten MHz navíc. Mám Win XP SP1, ovladače na desku, všechno jak by mělo být. Jen ta frekvence FSB je nízká a nemohu s tím hnout. A to jsem zkoušel různé nastavení desky a kombinace, už je z toho špatně. Je deska na reklamačku? Nemám kde, jinak bych vyzkoušel Bartona 3200+, ten běží na 200 FSB od základu, a tam by se to poznalo, co s tím je. Dík za rady. Tom
- jaluvkap
- Začátečník

- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Solteky davaji casto o neco nizsi Vcore nez maji nastaveno (a pri zatezi to vetsinou jeste klesne), zkontroluj v Biosu nebo nejakym monitorovacim programkem kolik tam opravdu poustis a pripadne to o neco zvys. Take hlidej teplotu pri zatezi.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Tom.tnt
- Nováček

-
Asi paměť
Na paměti jsem zkoušel dát nejhorší časování, taky nic, voltíky nahoru a stále stejné. Takže je možné, že to bude tou pamětí, ale jinak jede normálně.
Zdroj mám 350, ten je v pohodě.
Vcore jsem taky zvyšoval, ale v tom problém není. Bartík jede při 1,7V na 2100 a nějaké drobné. Při FSB 200 MHz jsem ho dal na nás. 10 ať se dostanu na 2000 MHz, abych vyloučil to, že to procák nezvládne a teplota při zatížení asi 53 stupňů. Tady problém není.
Snad jedině ta paměť. Stejně jsem si chtěl časem koupit další, tak to asi trochu urychlím.
Nebo má někdo nějaký jiný nápad? Tom
Zdroj mám 350, ten je v pohodě.
Vcore jsem taky zvyšoval, ale v tom problém není. Bartík jede při 1,7V na 2100 a nějaké drobné. Při FSB 200 MHz jsem ho dal na nás. 10 ať se dostanu na 2000 MHz, abych vyloučil to, že to procák nezvládne a teplota při zatížení asi 53 stupňů. Tady problém není.
Snad jedině ta paměť. Stejně jsem si chtěl časem koupit další, tak to asi trochu urychlím.
Nebo má někdo nějaký jiný nápad? Tom
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Tom.tnt
- Nováček

-
No právě,že při 10x200 to nejede.Sekne se to při zatížení.I přesto že procák jede "jen" na 2000,ale na 166FSB jede i na 13,5x166,tj. 2230 a nějaký MHz navíc.To procákem určitě nebude,napadá mě jedině ta pamět,ale hopla,byl jsem ji zkusit u kámoše na MSI a jede i na 200.
A teď čím to je?
Je to špatná deska,i když jede na nižších frekvencích FSB stabilně.
Nebo paměť,která jede na jiné MB i na 200?
Nebo procák?
Nebo je to špatná kombinace MB-RAM-CPU?
Tady už mi zůstává stát i rozum.
Zkoušel jsem i čistou instalaci Win.
Takže to vypadá,že jsem asi první komu to tak dělá.No snad na to přijdu. Zatím dík a zdar a sílu.
A teď čím to je?
Je to špatná deska,i když jede na nižších frekvencích FSB stabilně.
Nebo paměť,která jede na jiné MB i na 200?
Nebo procák?
Nebo je to špatná kombinace MB-RAM-CPU?
Tady už mi zůstává stát i rozum.
Zkoušel jsem i čistou instalaci Win.
Takže to vypadá,že jsem asi první komu to tak dělá.No snad na to přijdu. Zatím dík a zdar a sílu.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Tom.tnt
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

Re: Paměti
OCZ jsou super, ale za ty prachy........Rafan píše:Skus OCZ.S těma problém údajně není
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: Paměti
Tak nejak. Osobne si myslim, ze ti tam pojede cokoliv jineho. Trefit dvakrat za sebou na nekompatibilni ramku, to uz by byl celkem pech.Shit píše:OCZ jsou super, ale za ty prachy........Rafan píše:Skus OCZ.S těma problém údajně není
- Antonín Plhal
- Nováček

Vyzkoušej OC BIOS. Doporučuji 1.4 OC. Je stabilní a máš možnost děličky pamětí. Existuje i 1.7OC, ale nemám ověřenou stabilitu. Mohu poslat obě verze mailem, nebo si můžeš napsat do SOLTEKu, pošlou ti je. Testuj také vyšší FSB bez DUAL pamětí. Jen s jedním pam. modulem. Taky bych se zaměřil na chlazení čipsetu. V hůře odvětrávaných skříních může trpět NB i SB.
AMD Barton - 10x200, Soltek 75FRN2-L, 2x256MB VM - 11-3-3-2, Club3D Radeon 9800PRO 128MB, 2xHDD Hitachi 7k250 80GB, DVD Toshiba M1712, CDRW Teac W552E.
- lukko
- Nováček

-
Problem s Pamětí od Samsungu se mi nejak nezda! mozna ten problem bude jen v dualu coz zjistim az dokoupim pametJiri Drak píše:V tom to bude pripade nejspis spatna kombinace desky+pameti. Nemas Samsungy ? ( ty Soltek nerad), Urcite si zkus si pujcit jine, aby bylo jasno.
ale tady spíš bych viděl problem v procesoru!
Soltek 75FRN2-RL, CPU Barton 2500+ 11*200 MHz, RAM 1x256MB SAMSUNG DDR400, VGA Club3D Radeon9600pro, HDD Seagate 120GB
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Mozne je i to, ale ja sem driv Samsungy mel, takze vim o cem mluvim. Kazdopadne Samsung dela vice ruznych cipu a ty, ktere jsem mel ja, se uz dnes nejspis ani neprodavaji (TCC4 8-4-4-3).lukko píše:Problem s Pamětí od Samsungu se mi nejak nezda! mozna ten problem bude jen v dualu coz zjistim az dokoupim pamet![]()
ale tady spíš bych viděl problem v procesoru!
- Antonín Plhal
- Nováček

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Takhle se to taky rict neda, ja mam stale CL3 pameti, jen jinou znacku a vsechno jede v pohode. Problem byl jednoznacne Samsung vs moje deska. Ale urcite souhlasim, cim lepsi pamet, tim mene problemu.Antonín Plhal píše:Problém nebyl Samsung, ale CL3. To je režim, který nForce příliš nevoní. V některých verzích BIOS ani nejde nastavit.
- Antonín Plhal
- Nováček

- Geo22
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mR_nEo
- Nováček

Nevim jestli sem dite stesteny nebo co, ale jak je v podpisu videt, mam 256tky Samsungy 400vky v Dual DDR modu (casovani je tusim 8-3-3-3, ale za to nerucim, to si presne nepamatuju, je to nastaveni "By SPD"), Bartona 2500+ na 3200+ a bez sebemensich problemu. Akorat co se mi nekdy stane je, ze pri restartu se nerosviti monitor a musim to resnout na tvrdo. Pak se monitor rozsviti a napise neco ve smyslu "Overclock Failed". Najedu do biosu a bez jakychkoliv zmen dam Save and Exit a rebootnu. Potom system najede v pohode jak ma. Ve woknech je to naprosto stabilini. Prime mi bezelo 42 hodin bez jakykoliv chyby. Hry taky naprosto v klidu.
Bios mam 1.5L
ad jumpery: nn, na tyhle desce zadny nejsou
Bios mam 1.5L
ad jumpery: nn, na tyhle desce zadny nejsou
Procesor: AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (200x11, 1.7V), Vodní chlazení: AQX3000P 1+2, Deska: Soltek SL-75FRN2-RL, Paměť: 2x256MB Samsung 400Mhz, Disky: HDD Seagate ST360021A 60GB & ST3120024A 120GB, Grafika: Original ATI Radeon 9500@Pro 64MB 128bit 275/270@390/320, TV karta: Hercules Smart TV Stereo, Monitor: AOC 7Glr+, DVDčko: Toshiba 1712, Palírna: CD-RW TEAC CD-W552E, Case: Big Tower, Zdroj: ThermalTake Silent PurePower 420W