Problém s paměťmi !

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Problém s paměťmi !

Příspěvek od Jan Machalík »

Nazdárek !

Vyskytl se mi problém, když jsme přidal 256 DDR 333 V-DATA na základní desku.(AD76Raid)Tím pádem tam bylo instalováno 512 DDR Ram.Obě dvě paměti jsou od stejného výrobce a je to jeden a ten samý model.Po každém spuštění systému, po 10ti či 30ti minutách systém zamrzl, nebo se restartoval sám od sebe.Paměti nejsou vadné.Zkoušel jsme je samotné a běželi v pohodě.Ale jakmile tam byly obě, vyskytl se tento problém.Zkoušel jsem změnit časování v biosu, přeinstalovat systém z win Me na Win XP, ovladače na základní desku a grafickou kartu, vložil jsem do jiných slotů na paměť a systém stále zamrzal.Kdyžtak se ozvěte!

Jan Machalík
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jeden instalovaný modul a víc instalovaných modulů (ač stejnejch) je sakramentskej rozdíl. Samy můžou běžet bez problémů a spolu se ze záhaných důvodů nesnášej. Taky jsem to zažil. Tady jde bohužel docela o náhodu, že na tom konkrétním kusu desky se tyhle dva konkrétní moduly nesnášej. :-(
Doporučuju prohnat Memtestem nejdřív každej modul zvlášť a pak oba dohromady.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No tak důkladně otestuj systém pomocí memtest86. První zkus obě zaráz a pak jen tu přidanou a uvidíš, jestli je tam nějaká nekompatibilta nebo je v té nové ramce nějaká vada.

Mimochodem, že máš tu stejnou paměť poznáš jen tak že má í stejné chipy, ne jen nálepku výrobce s informací o modelu, rychlosti a časování.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Vice mene to tu bylo řečeno: prohnat pameti memtestem. Nejdriv jednu, pak druhou, pak obě... Bohužel zkusenost je takova, ze memtest muze probehnout v pohode a kombinace 2 pameti muze proste obcas koncit zatuhnutim systemu...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

zdenator
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdenator »

Tohle je i muj problem. Dokoupil sem 256 Ramku a pada to. Jakmile sem jednu z nich vyndal, tak se to trochu vylepsilo. Proste je to k nasrani, ze to tam clovek nemuze nasrat bez problemu! Proste zkouset, zkouset a zase zkouset az do zblbnuti, jestli se spolu kamaradej. :cry:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nevim co resite, proste udelejte mem test jak jsem napsal a pak se muzem bavit dat. Do te doby neni co dodat.
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Jak dlouho trvá memtest?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

krucinal píše:Jak dlouho trvá memtest?
kolem půl hodiny, záleží to na rychlosti paměti a velikosti paměti.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Mně to jelo asi 3hodky a ještě se to nechystalo končit?!Jak to???A-DATA 400Mhz 512Mb cl-2,5.Ďík.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

krucinal píše:Mně to jelo asi 3hodky a ještě se to nechystalo končit?!Jak to???A-DATA 400Mhz 512Mb cl-2,5.Ďík.
Mluvíme o tom samým memtestu pod DOSem?

Jestli jo tak ten test(složený z několika testů) se pořád opakuje dokola :oops:
Mělo by stačit pustit jedno opakování- případné chyby by se měly projevit
Jinak test skončí až ho ukončíš ty sám.
Někde je položka, která počítá kolikátá sada testů jede, už si ale nepamatuju, jak se přesně jmenuje.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nechte si ten tes puštěnej třeba přes noc. Jeden průchod nemusí vždy stačit. Jak dlouho to trvá je různé, záleží na výkonu paměťového subsystému.
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

TomV píše:Jeden instalovaný modul a víc instalovaných modulů (ač stejnejch) je sakramentskej rozdíl. Samy můžou běžet bez problémů a spolu se ze záhaných důvodů nesnášej. Taky jsem to zažil. Tady jde bohužel docela o náhodu, že na tom konkrétním kusu desky se tyhle dva konkrétní moduly nesnášej. :-(
Doporučuju prohnat Memtestem nejdřív každej modul zvlášť a pak oba dohromady.
zazil jsem to taky, pomohlo mi tenkrat zvyseni napeti pametem 2.5 na 2.6.....
oldskool pc - xbox - xbox360
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Už jse, na to přišel !

Příspěvek od Jan Machalík »

zdenator píše:Tohle je i muj problem. Dokoupil sem 256 Ramku a pada to. Jakmile sem jednu z nich vyndal, tak se to trochu vylepsilo. Proste je to k nasrani, ze to tam clovek nemuze nasrat bez problemu! Proste zkouset, zkouset a zase zkouset az do zblbnuti, jestli se spolu kamaradej. :cry:

Stačí když snížíš rychlost FSB těch pamětí.Na výkonu ti to moc neubere a naopak všechno ti poběží lip.Je to v tom že deska podporuje jeden modul na 333 Mhz(příklad), ale dva a více podporuje na 266 Mhz.No a právě kvůli tomu dochází k tadytomu problému.Pár dní sem si stim hrál až mi bylo řečeno, že mám udělat toto.Tak sem to provedl a jsme celkem šťastný.

Athlon XP 1700+,DFI AD76 RAID, 512 DDR 266 MHZ,nVidia geForce 4 MX 440 SE 128 b,80 GB Seageate,C-Media 5.1,repro Genius Home Theater 3600w PMPO (120 W RMS)
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

KOmp mi tuhnul, ac memtest byl OK..., problem jsme "vyresil" zvysenim napeti pameti v polozce Vdram BIOSU na maximum, coz je u me 2,7V...pamet je podtaktovana na 333 (coz je u nForce vykonnejsi jak 400MHz pamet vs. 333 FSB). Zvedni napeti a treba budes mit klid.

Jinak mel jsem puvodne 1 pamet samsung..ta se sdeskou nesnasela tak, ze komp odmital pouhopouhe zapnuti, zvysenim napeti pameti jsem dosahl 50% uspesnosti pri zapnuti....takze to ma vliv a velkej... .
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Odpovědět

Zpět na „Paměti“