Nevim jaky si koupit monitor!! LCD nebo CRT?
Moderátor: maXXmilian
- eXii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevim jaky si koupit monitor!! LCD nebo CRT?
Hoi,poradte mi pls nejaky good monitor!!Cena tak do 9000Kc-predem dik za radu!!!Zatim Cus 
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Středně pokročilý

Do 9K bych doporučil Samsung 19" SyncMaster 957 MB 96kHz 1600x1200 75Hz doporuč. 1280x1024 85Hz
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo napsano - musis nam rict o jakym typu vlastne uvazujes. Jestli ti "stačí" 17" CRT tak mas vyber obrovskej, jestli 19" tak uz to budes mit tak na hrane
a jestli LCD .... tak radsi jeste nejakej čas počkej 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Tornquist
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Di do kramu a rekni: "Prosil bych jeden monitor za 9000Kc,-". Urcite ti vyhovi.
Delam si srandu, myslim ze to LGcko je slusny. Zkoukni hromadny testy montaku, nebo proste jen testy. Treba na tomshardware bejvaj kvalitni ( co psali v recenzi se naprosto shodovalo s LCDckem, jeho vlastnostmi, co jsem si koupil) Na jinem miste tu varujem pred Iyamou, neznam vsechny modely, ale bud na pozoru. (reklamace atd) Rozhodne nakup neuspechej, monitor je precejenom vec na delsi dobu. Jinak podle me v tyhle cenovy kategorii se muzes na LCD vykakat a pokud budes dobre hledat tak kvalitni 19 CRT najdes. Vlastne opakuju co uz bylo receno...
- Albatros
- Nováček

-
V každom prípade choď radšej cenovo vyššie a kúp si určite LCD.
Oceníš to už po niekoľkých dňoch používania.Zdá sa mi,že je vo všetkom lepší ako klasický monitor.
Výborné farby,šetrí oči,žiaden odraz slnka,a toho miesta na stole.
Samozrejme,aj LCDčka sú rôznej kvality.
Ja mám Viewsonic a som 10000000% spokojný.
Pri kúpe si daj pozor,aby si nemal chybný ani jeden bod na obrazovke.
Býva to dosť častá chyba a keď je iba jeden,nedá sa to reklamovať.
Oceníš to už po niekoľkých dňoch používania.Zdá sa mi,že je vo všetkom lepší ako klasický monitor.
Výborné farby,šetrí oči,žiaden odraz slnka,a toho miesta na stole.
Samozrejme,aj LCDčka sú rôznej kvality.
Ja mám Viewsonic a som 10000000% spokojný.
Pri kúpe si daj pozor,aby si nemal chybný ani jeden bod na obrazovke.
Býva to dosť častá chyba a keď je iba jeden,nedá sa to reklamovať.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Denis
- Začátečník

- Albatros
- Nováček

-
Ahoj Tom
Z jedného určite nie,ale vraj sa to dá reklamovať až vtedy,keď je ich tam viac ako 8.....neviem presne.
A mať ich tam 7,to už asi nie je nič príjemné.
A ver tomu,že aj ten jeden bod ide na nervy.Keď máš celú plochu bielu a ten jediný tam prekáža.
Najepšie je potom hrať hry,ktoré sa odohrávajú v noci....tam môžeš mať aj 1000 čiernych puntíkov
v tme nevadia
Ak Ti nezačnú svietiť bielou farbou
Z jedného určite nie,ale vraj sa to dá reklamovať až vtedy,keď je ich tam viac ako 8.....neviem presne.
A mať ich tam 7,to už asi nie je nič príjemné.
A ver tomu,že aj ten jeden bod ide na nervy.Keď máš celú plochu bielu a ten jediný tam prekáža.
Najepšie je potom hrať hry,ktoré sa odohrávajú v noci....tam môžeš mať aj 1000 čiernych puntíkov
Ak Ti nezačnú svietiť bielou farbou
- AI
- Nováček

-
Jestliže jsi náruživý hráč,tak určitě nechoď do LCD. Mám doma 17" CRT Eizo a v práci 19" LG LCD. Ať si každý říká co chce,ale LCD technologie není pro hry to pravé. Ano,má spousty výhod proti CRT,ale co se týče her,zde pořád dosti zaostává. Podívej se třeba na 17" LCD na hru,která podporuje rozlišení pouze 800x600. Nebo na podání barev či rychlost odezvy. LCD je v těchto ohledech dobré,ale kvalitní CRT pořád nenahradí. Aspoň mé Eizo určitě ne. Co se týče spíše kancelářských aktivit,tak je LCD vynikající volba.
Naposledy upravil(a) AI dne ned 15. úno 2004, 13:18, celkem upraveno 1 x.
- angelus
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

Zaspal jsi dobu chlapeAI píše:Jestliže jsi náruživý hráč,tak určitě nechoď do LCD. Mám doma 17" CRT Eizo a v práci 19" LG LCD. Ať si každý říká co chce,ale LCD technologie není pro hry to pravé. Ano,má spousty výhod proti CRT,ale co se týče her,zde pořád dosti zaostává. Podívej se třeba na 17" LCD na hru,která podporuje rozlišení pouze 800x600. Nebo na podání barev či rychlost odezvy. LCD je v těchto ohledech dobré,ale kvalitní CRT pořád nenahradí. Aspoň mé Eizo určitě ne. Co se týče spíše kancelářských aktivit,tak je LCD vynikající volba.
Kvalitní LCD s nízkou odezvou a dobrým kontrastem je na hry mnohdy lepší než CRT.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- AI
- Nováček

-
Tak to prrrr...chlape. To mi teda ukaž. V práci máme tři LCD, 17" LG /16 ms/, LCD Sony 17" X73H /16 ms/,Sony 19" X93H / 20ms/. Když jsme to srovnávali s mým CRT EIZO 17" / v práci máme velké zastánce LCD/ ,tak i tito kolegové museli uznat,že kvalitní CRT je na hry pořád lepší než kvalitní LCD. Viděl jsi snad hru,která podporuje rozlišení pouze 800x600 na 17" LCD. Každé jiné rozlišení,než to nativní je trošku rozmazané a barvy ani náhodou nejsou tak hezké jako u CRT. Jako grafik to snad mohu posoudit. Rychlost odezvy je i 16 ms stále pomalá a lze si toho všimnout. Nemám nic proti LCD,ale na hry prostě ne. A to máme v práci velmi kvalitní LCD určená pro grafiku. Tak nevím,jaké LCD jsi viděl ty. Svítivost Eiza je 400 cd/m2 a odezva pod 10 ms. Ukaž mi podobné parametry LCD monitoru za dnes už 12.000,-? To asi těžko. Hledat nemusíš. Takové parametry zatím žádné LCD nemá. Některá LCD mají svítivost 600cd/m2,ale ta jsou s cenou někde úplně jinde. Grafické LCD mají zase perfektní barvy,ale dobu odazvy cca 40 ms / Viz Eizo CG/. Takže co ty na to?
- Butch
- Středně pokročilý

No hraju většinu her na 1280x1024 + 4xAA a obraz mi příjde super.AI píše:....... Takže co ty na to?
Navíc 100% ostrost obrazu je také výhoda LCD.
Málokdo má doma na PC stole 2 monitory a já používám LCD na všechno.
Od filmů, DTP až po hry.
Těch 16ms stačí na všechno. Samozřejmě duchy vidět můžeš ale musíš se na jejich pozorování zaměřit.
Třeba když pohybuješ střední rychlostí kurzorem myši po bílé ploše apod....
Ohledně barev a jasů jsou na tom nejlépe Trinitron obrazovky a jejich klony.
Jenže všechny jsou neostré(písmo má stín...sakra už se zase opakuju) a na DTP a text pro mě nepoužitelné.
Klasické delta obrazovky s bodovou maskou jsou mnohem ostřejší(celkově) ale zas nemají tak výrazné barvy jako trinitron diamondtron...
Jediný mínus LCD obrazovek bych viděl při zobrazení černé barvy.
Nemůže být pochopitelně tak sytě černá jako u CRT, jelikož je podsvícena lampami.
Taky pak pochopitelně v ceně.
Pokud jedeš s LCD na nižším rozlišení než je nativní, tak samozřejmě musíš počítat s určitým rozmlžením okrajů(ne že by mě to někdy u her vadilo)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Celkem souhlasim s Butchem, kvalitni LCD uz dneska odvede svoji praci i pri hrani her... Jedinej, kdo by mohl mit problem jsou profi-hráči counterstrike
Ja uz mel doma celkem dost CRTček a LCD planuju kazdym dnem - vyhody podle me prevazujou nad nevyhodama. 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- AI
- Nováček

-
Já neříkám,že obraz na LCD není super. Je perfektní a výhody LCD opravdu převyšují nad volbou CRT. LCD je budoucnost a já ji fandím,ale pro náruživého hráče ....opakuji,pro náruživého hráče,je lepší volbou CRT. Doba životnosti u CRT je 20 000 hodin a LCD 50 000. Podívej se třeba na kontrastní poměr LCD. Běžně je cca 350/450:1. U CRT není žádnou vyjímkou kontrast 600:1. Ve hrách jako Sim City nebo Warcraft je i 16 ms málo. Další nevýhodou je rozlišení. CRT je v každém rozlišení perfektní.LCD je perfektní pouze v nativním rozlišení. S DVI je LCD nedostižné,ale pouze .....pouze v jednom rozlišení. Každé jiné rozlišení je už trošku rozmazané. Zahraj si třeba hru Posel smrti na 17" LCD. Hrůza. Můžeš potom míti grafickou kartu s brilatním podáním obrazu a nejlepším LCD na trhu,ale jak na LCD dáš jiné rozlišení než to nativní,tak už nemáš tak ostrý obraz. To je technologie LCD. Zde v práci máme tři kvalitní LCD a 14 monitorů CRT pro grafiku. Opravdu mohu porovnávat a znovu říkám,že pro náruživé hráče je dobrou volbou kvalitní CRT. Snad až technologie OLED.....doufám.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Nejseš sám kdo může "opravdu porovnávat" - taky se mi v praci vystridala pekna varka CRT monitoru a tech LCD taky. To jak se tu porad ohanis kontrastnim pomerem je sice hezky, ale jsou to jen čisla a čisla. To, že by LCD "nestačily" na hry jako Warcraft a Sim city je absolutni nesmysl. Já se počitam mezi "naruživyho hrace her", mam velmi kvalitni CRT (myslim, ze patri mezi jedno z nejlepsich) a presto na LCD prejdu... Jedina nevyhoda - kterou si zminil a se kterou souhlasim - je zhorseni obrazu v jinym nez nativnim rozlisení.....
- AI
- Nováček

-
Jestliže uvažuješ tímto směrem,že všechno jsou jen čísla,pak nechápu jak můžeš o hardware vůbec psát. Takže až někomu poradíš,že určité LCD má dobu odezvy 16 ms,kterou jsi si sám ověřil /jako já všechny parametry na svém CRT/,tak tě má bráti s velkou rezervou,protože jsou to jen čísla a čísla....jak tvrdíš. To jsi tedy důvěryhodný zdroj. Kdybych si měl dnes vybrat mezi hodně kvalitním CRT EIZO 17" za 12.000,- a 15" LCD za 15.000 /jsou i levnější a horší/ ,tak bych na hry bral jednoznačně zatím CRT.....zatím. Když jsou tak dnešní LCD kvalitní a doma máš kvalitní CRT,proč už nemáš LCD. Necme toho. Nechci se s tebou hádat. Máš v mnohém pravdu ,ale i já si dovedu důstojně obhájit CRT. Každá technologie má svoje. Kdybych něměl doma CRT,tak bych dnes kupil LCD. Kdybych měl ovšem peníze na 19" CRT EIZO /20 000,-/,na LCD bych ani nepomyslel. Jinak tě zdravím.
Naposledy upravil(a) AI dne stř 18. úno 2004, 14:14, celkem upraveno 1 x.