Po vypnutí PC SATA zkolabuje

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Marrynes
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Po vypnutí PC SATA zkolabuje

Příspěvek od Marrynes »

Zdravím,

mám problém a koukám že nejsem jediný se SATA diskem WD160JD.

Všechny ty psíkusy, kdy sem při instalaci Win XP přidával SATA drivery pomocí F6 a podobně jsem zvládnul. Normálně sem nainstaloval¨systém a asi desetkrát ho během toho restartoval a všechno se jevilo OK.

Ale ¨pak se to stalo. Vypnul jsem PC, znovu zapnul a v okamžiku kdy se objevilo na 3 se¨kundy logo nybihajicich XP, tak mi to hodilo hlasku na klasické deat LINE modre WIN obrazovce "neocekavana chyba, system byl ukoncen aby nedoslo k poskozeni pocitace",nebo takoveho neco podobneho. Sem si jist ze to ma na svedomi SATA disk.

Poradtemi prosim,jestli muzu fungovat se SATA diskem normalne v klidu jako s IDE a nebo si musim koupit klasiku IDE a SATA pouzivat pouze jako SLAVE pro data ve WINDOWS?????

MOCkrát díky
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

1) kolik dat tam bylo ?
2) zkus flashnout nový BIOS na desku/řadič - sata je docela nová věc, někdy s tím mohou být ještě nějaké problémy...
3) nejnovější ovladače.

sata disk může samozřejmě být sám.

edit: a příště to nemusíš dávat 2x :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Prosím doplň informace - základní deska, použitý SATA řadič. jestli je to KT600, tam se o nějakých problémech ví - je třeba poslední Hyperiony a nejnovější drivery pro SATA řadič.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JirkaH píše:KT600, ..a nejnovější drivery pro SATA řadič.
No, ten ovladač jo, ale ten BIOS 2.31 je na ho*no, zlatej 2.10 :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“