Problém s CD/RW NEC a DVD-ROM LITE-ON - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Domino
- Nováček

-
Problém s CD/RW NEC a DVD-ROM LITE-ON - vyřešeno
Zdravim a predem dekuji za kazdou radu. Mam v pocitaci CDRW a DVD mechaniku a najednou pri instalacich nenajdou druhe CD. Neustale hlasi vlozte disk. Po spouste pokusu uz nenacitaji ani prvni (jakekoli) a pomuze jedinne restart s vlozenym CD, ale i v tomto pripade nenajdou nazev CD. Nadpis zni jen "New". Zkusil jsem je v jinem pc a funguji v pohode. Vymenil jsem kabely, prohazel poradi a umisteni na kabelech. Zkontroloval jsem autorun v registrech. Preinstaloval jsem ovladace na desky, mechanik. Dal uz nevim. V ostatnich dotazech jsem podobnej problem nenasel. Pokud nekdo mate nejakou radu, predem dik. 
Athlon 2500XP, Arctic Cooling Copper Silent 2 TC R. 2, MSI Kt6 Delta L, 256 MB RAM 333MHz 2,5 Kingmax, MSI FX 5600 (128MB), Fortron FSP300-60PN(PF) 300W, DVD Lite-on, CDRW NEC a ještě se tam něco najde 
- Mtex
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
zkusil jsi TweakUI ? tam se dá nastavit autorun atd (úpravou registru to nemusí fungovat korektně !!!).
aspi máš ? zkus ODinstalovat ty nvidia IDE ovladače a nechat tam jen ty defaultní od MS
aspi máš ? zkus ODinstalovat ty nvidia IDE ovladače a nechat tam jen ty defaultní od MS
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Domino
- Nováček

-
Tak jsem nevydrzel nervove a cely sem to preinstaloval. ( tomu sem se chtel puvodne vyhnout ). A pomohlo to tak na 50:50
Problem u nekterych CD zustal... Bud se nespusti autorun, nebo nenacte pro jistotu ani nazev.
TwekUI
kde to najdu.. asi sem fakt blondyna 
TwekUI
Athlon 2500XP, Arctic Cooling Copper Silent 2 TC R. 2, MSI Kt6 Delta L, 256 MB RAM 333MHz 2,5 Kingmax, MSI FX 5600 (128MB), Fortron FSP300-60PN(PF) 300W, DVD Lite-on, CDRW NEC a ještě se tam něco najde 
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
TweakUI je soft os Microsoftu, zkus www.microsoft.com - downloads - search. to by to mělo najít...
přeinstaloval jsi to nebo jsi to znova nainstaloval načisto ? to je dost podstatný rozdíl.
neměnil jsi cokoliv v počítači (SW, HW) předtim, než se ti to začalo stávat ?
může být povytáhlý IDE kabel taky (nebo vadný).
přeinstaloval jsi to nebo jsi to znova nainstaloval načisto ? to je dost podstatný rozdíl.
neměnil jsi cokoliv v počítači (SW, HW) předtim, než se ti to začalo stávat ?
může být povytáhlý IDE kabel taky (nebo vadný).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Domino
- Nováček

-
Diky, uz ho mam. Snad ho pochopim
No nabootoval sem si WK z cd, smazal aktualni oddil, vytvoril novej, zformatoval a instal.
Nemenil sem nic, pouze sem si znovu podmazaval procesor, protoze mi to trosku topi
(50/60 pri zatezi)
Kabely sem prohazel, mezi sebou a nakonec sem to napojil na osvedcenej ze stareho PC, kterej je 100% v poho.
No nabootoval sem si WK z cd, smazal aktualni oddil, vytvoril novej, zformatoval a instal.
Nemenil sem nic, pouze sem si znovu podmazaval procesor, protoze mi to trosku topi
Kabely sem prohazel, mezi sebou a nakonec sem to napojil na osvedcenej ze stareho PC, kterej je 100% v poho.