Problém s CD/RW NEC a DVD-ROM LITE-ON - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Domino
Nováček
Nováček

Problém s CD/RW NEC a DVD-ROM LITE-ON - vyřešeno

Příspěvek od Domino »

Zdravim a predem dekuji za kazdou radu. Mam v pocitaci CDRW a DVD mechaniku a najednou pri instalacich nenajdou druhe CD. Neustale hlasi vlozte disk. Po spouste pokusu uz nenacitaji ani prvni (jakekoli) a pomuze jedinne restart s vlozenym CD, ale i v tomto pripade nenajdou nazev CD. Nadpis zni jen "New". Zkusil jsem je v jinem pc a funguji v pohode. Vymenil jsem kabely, prohazel poradi a umisteni na kabelech. Zkontroloval jsem autorun v registrech. Preinstaloval jsem ovladace na desky, mechanik. Dal uz nevim. V ostatnich dotazech jsem podobnej problem nenasel. Pokud nekdo mate nejakou radu, predem dik. :oops:
Athlon 2500XP, Arctic Cooling Copper Silent 2 TC R. 2, MSI Kt6 Delta L, 256 MB RAM 333MHz 2,5 Kingmax, MSI FX 5600 (128MB), Fortron FSP300-60PN(PF) 300W, DVD Lite-on, CDRW NEC a ještě se tam něco najde :-)
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Skus jeste nadstavit bios na default hodnoty nebo radeji resetovat biosa kdyz nepomuze tak preinstalovat OS.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkusil jsi TweakUI ? tam se dá nastavit autorun atd (úpravou registru to nemusí fungovat korektně !!!).
aspi máš ? zkus ODinstalovat ty nvidia IDE ovladače a nechat tam jen ty defaultní od MS :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Domino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domino »

Tak jsem nevydrzel nervove a cely sem to preinstaloval. ( tomu sem se chtel puvodne vyhnout ). A pomohlo to tak na 50:50 :evil: Problem u nekterych CD zustal... Bud se nespusti autorun, nebo nenacte pro jistotu ani nazev.

TwekUI :oops: kde to najdu.. asi sem fakt blondyna :oops:
Athlon 2500XP, Arctic Cooling Copper Silent 2 TC R. 2, MSI Kt6 Delta L, 256 MB RAM 333MHz 2,5 Kingmax, MSI FX 5600 (128MB), Fortron FSP300-60PN(PF) 300W, DVD Lite-on, CDRW NEC a ještě se tam něco najde :-)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

TweakUI je soft os Microsoftu, zkus www.microsoft.com - downloads - search. to by to mělo najít...

přeinstaloval jsi to nebo jsi to znova nainstaloval načisto ? to je dost podstatný rozdíl.

neměnil jsi cokoliv v počítači (SW, HW) předtim, než se ti to začalo stávat ?

může být povytáhlý IDE kabel taky (nebo vadný).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Domino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domino »

Diky, uz ho mam. Snad ho pochopim :oops:
No nabootoval sem si WK z cd, smazal aktualni oddil, vytvoril novej, zformatoval a instal.
Nemenil sem nic, pouze sem si znovu podmazaval procesor, protoze mi to trosku topi :? (50/60 pri zatezi)
Kabely sem prohazel, mezi sebou a nakonec sem to napojil na osvedcenej ze stareho PC, kterej je 100% v poho.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“