Teploty a sledovani..? AMD
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- messinger
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Teploty a sledovani..? AMD
Mozna je to trochu OT...
Dost me zajima cim kontrolujete teploty, vyuziti, ... prociku... atd...
Jestli existuje nejakej good programek, kterej by si dokazal vest statistiky o vytizeni, teplotach, treba i neco zobrazoval v tray...
A nejde mi jenom o CPU, treba i graf HDD atd....
Pokud vite o necem zajimavym pls pochlubte se.. moc diky.
Dost me zajima cim kontrolujete teploty, vyuziti, ... prociku... atd...
Jestli existuje nejakej good programek, kterej by si dokazal vest statistiky o vytizeni, teplotach, treba i neco zobrazoval v tray...
A nejde mi jenom o CPU, treba i graf HDD atd....
Pokud vite o necem zajimavym pls pochlubte se.. moc diky.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jim
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Albi
- Středně pokročilý

PCWizard 2004
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
- Borec
- Začátečník

-
PCalert a na grafiku budes muset mit pridavny cidlo a na hdd ja pouzivam super program bezi v tray http://private.peterlink.ru/tochinov/
- Shit
- Odborník PCT

Mám obavy, že ale s RAIDem je v prd**iBoReC píše:PCalert a na grafiku budes muset mit pridavny cidlo a na hdd ja pouzivam super program bezi v tray http://private.peterlink.ru/tochinov/
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
- VerteX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja pouzivam SpeedFan pro zakladni orientaci a kdyz chci opravdu plnej monitoring, tak Motherboard Monitor 5.
martin_CZ: ASUS Probe jsem mel asi pred dvema lety u starsi zakladni desky, ale pak jsem zjistil, ze pise teploty o 20 °C vyssi nez jsou na cidle. Ale kdo vi, treba uz to opravili..
martin_CZ: ASUS Probe jsem mel asi pred dvema lety u starsi zakladni desky, ale pak jsem zjistil, ze pise teploty o 20 °C vyssi nez jsou na cidle. Ale kdo vi, treba uz to opravili..
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
- vogo
- Začátečník

-
- lirmir
- Začátečník

Asus Probe už to odečítání tuším napravil.VerteX píše:Ja pouzivam SpeedFan pro zakladni orientaci a kdyz chci opravdu plnej monitoring, tak Motherboard Monitor 5.
- Wiruz
- Pokročilý

jojo, uz to maj fpoho, to bylo desny obdobi, to bylo vydesenejch lidiceklirmir píše:Asus Probe už to odečítání tuším napravil.VerteX píše:Ja pouzivam SpeedFan pro zakladni orientaci a kdyz chci opravdu plnej monitoring, tak Motherboard Monitor 5.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- JirkaH
- Mírně pokročilý

- Jada
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Používám MBProbe, jednoduché nenáročné, monitoring teplot otáček a napětí, zvuková signalizace při překročení a další věci.Je už ale trochu starší a je Free,ale běží to v poho na XP v systrayi.Bere si z paměti velmi málo oproti MBM. Nekde byla i čeština. Na CPU mám malou utilitku CPU něco, teď nevím jak se to jmenuje v Systrai to ukazuje barevný indikátor podle vytížení.
MSi KT6V-LSR,AMD Athlon XP (Thorton)2000+@166*12,5, 256MB DDR 400, Spire FalconRock II., Sapphire Radeon 9000Pro 275/275@300/300, WD 40GB 7200ot., DVD a CD-RW LiteOn
- messinger
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- messinger
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- elka
- Nováček

lze nejak zjistit skutecnou teplotu procesoru, ne teplotu cidla v patici ?
na teploty jsem zkusil MBM, speedfan, hardware doctor, ... a kazdej ukazuje neco jinyho
navic mam rozdily ve stejny aplikaci ve win2000 a ve wxp (radove 4-6 °C)
je to mozny nebo neco delam spatne ?
diky
na teploty jsem zkusil MBM, speedfan, hardware doctor, ... a kazdej ukazuje neco jinyho
diky
AMD Barton 2500+@3200+ (1.7V, 39/57°C), AC Copper Silent 2CT rev2, Abit NF7, OCZ PC3200 2x 256MB, ATI 9600XT, WD 80GB 7200rpm, CD-RW Samsung SW252F, Eurocase Super Silent 350W
- Zlo!!!
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
CPUCool je dobrej prográmek na monitorování (např.: vytížení CPU, teplota CPU a v kejsu,hodnoty HDD čtení a zápis, kolik je ještě místa v RAMce atd.) jsem s ním fakt spokojenej a jsou tam i grafi toho co si navolíš a i měřítko si můžeš u jednotlivejch věcí měnit. Fakt super programek a korát teplotu HDD to neukazuje ale na to mam HDD Temperature taky dobrej.
AMD Barton 2500+@3200+, Abit NF7-S 2.0, 2x512MB Kingston 400MHz CL3, MSI GF FX5900SP 128MB 450/785, 60GB a 40GB Seagate + PassPort 120GB USB
- vogo
- Začátečník

-
teplotu jadra CPU zjistis jen kdyz je deska schopna odecitat teplotu z termalni diody v CPU, ale pokud ji to nikde nepise, tak asi hooodne tezkoelka píše:lze nejak zjistit skutecnou teplotu procesoru, ne teplotu cidla v patici ?
diky
pokud ti kazdej program pise jiny teploty, tak ver tomu, kterej pise stejny jako BIOS, ten bejva nejpresnejsi, protoze miva nastaveny korekce, a pokud nejakej program odecita teplotu primo z cidla, bez korekci, muze ukazovat hodne odlisny udaje
- vogo
- Začátečník

-
hod sem prosim link na ten CPUCool nejak sem ho nikde nenasel-dikZlo!!! píše:CPUCool je dobrej prográmek na monitorování (např.: vytížení CPU, teplota CPU a v kejsu,hodnoty HDD čtení a zápis, kolik je ještě místa v RAMce atd.) jsem s ním fakt spokojenej a jsou tam i grafi toho co si navolíš a i měřítko si můžeš u jednotlivejch věcí měnit. Fakt super programek a korát teplotu HDD to neukazuje ale na to mam HDD Temperature taky dobrej.