Teploty a sledovani..? AMD

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Teploty a sledovani..? AMD

Příspěvek od messinger »

Mozna je to trochu OT...

Dost me zajima cim kontrolujete teploty, vyuziti, ... prociku... atd...

Jestli existuje nejakej good programek, kterej by si dokazal vest statistiky o vytizeni, teplotach, treba i neco zobrazoval v tray...

A nejde mi jenom o CPU, treba i graf HDD atd....

Pokud vite o necem zajimavym pls pochlubte se.. moc diky.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Třeba SpeedFan
Toshiba Satellite
jim
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim »

Motherboardmonitor
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

PCWizard 2004
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

PCalert a na grafiku budes muset mit pridavny cidlo a na hdd ja pouzivam super program bezi v tray http://private.peterlink.ru/tochinov/
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

BoReC píše:PCalert a na grafiku budes muset mit pridavny cidlo a na hdd ja pouzivam super program bezi v tray http://private.peterlink.ru/tochinov/
Mám obavy, že ale s RAIDem je v prd**i :(
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Asus Probe, ale nebezi furt. prvni mesic sem ho mel v autorunu, ale kdyz sem zjistil ze teploty i na max. sou v pohode, tak ho skoro nepouzivam. na zatizeni prociku a site verim windowsackymu taskmgr.exe :) (asi delam chybu, vim..)
ASUS F3T
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Ja pouzivam SpeedFan pro zakladni orientaci a kdyz chci opravdu plnej monitoring, tak Motherboard Monitor 5.

martin_CZ: ASUS Probe jsem mel asi pred dvema lety u starsi zakladni desky, ale pak jsem zjistil, ze pise teploty o 20 °C vyssi nez jsou na cidle. Ale kdo vi, treba uz to opravili..
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

pavduf píše:Třeba SpeedFan
ja sem s nim taky spokojenej, zkousel sem Motherboardmonitor ale ten se mi zdal takovej moc neprehlednej a slozitej na nastavovani :D , jinak vytizeni CPU, vyuziti bameti, cteni z disku a spousta dalsiho se da sledovat ve Widlich XP Pro, mozna i Home :)
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

VerteX píše:Ja pouzivam SpeedFan pro zakladni orientaci a kdyz chci opravdu plnej monitoring, tak Motherboard Monitor 5.

martin_CZ: ASUS Probe jsem mel asi pred dvema lety u starsi zakladni desky, ale pak jsem zjistil, ze pise teploty o 20 °C vyssi nez jsou na cidle. Ale kdo vi, treba uz to opravili..
Asus Probe už to odečítání tuším napravil.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

lirmir píše:
VerteX píše:Ja pouzivam SpeedFan pro zakladni orientaci a kdyz chci opravdu plnej monitoring, tak Motherboard Monitor 5.

Asus Probe už to odečítání tuším napravil.
jojo, uz to maj fpoho, to bylo desny obdobi, to bylo vydesenejch lidicek :twisted:
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Wiruz píše:
lirmir píše: Asus Probe už to odečítání tuším napravil.
jojo, uz to maj fpoho, to bylo desny obdobi, to bylo vydesenejch lidicek :twisted:
Souhlasím, a když se k tomu přidal i vhodnej bios (A7V333RUF) tak to bylo divadlo. Novější verze Probe a nový bios vše napravily.
Jada
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jada »

Používám MBProbe, jednoduché nenáročné, monitoring teplot otáček a napětí, zvuková signalizace při překročení a další věci.Je už ale trochu starší a je Free,ale běží to v poho na XP v systrayi.Bere si z paměti velmi málo oproti MBM. Nekde byla i čeština. Na CPU mám malou utilitku CPU něco, teď nevím jak se to jmenuje v Systrai to ukazuje barevný indikátor podle vytížení.
MSi KT6V-LSR,AMD Athlon XP (Thorton)2000+@166*12,5, 256MB DDR 400, Spire FalconRock II., Sapphire Radeon 9000Pro 275/275@300/300, WD 40GB 7200ot., DVD a CD-RW LiteOn
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

Tak diky nejvic se mi libil MBM.

Akorat pri jeho spousteni se ozyva nejake divne piskani z casu...?

jakmile nabehne tak je to pekne potichu (disk to nedela skoro jako MB)
proste kdykoliv dam spustit MBM tak to piska (tak jemne dokud ze nenaskoci - pri provozu uz nepiska)

Nevite co stim...?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nemas tam nastaveny nejaky alarm ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

NE alarm to neni neco jako by to vydaval nejakej HW. Skoro nejaky civky u CPU nebo neco tak, ale jenom kdyz nabiha MBM (tech 10s)
elka
Nováček
Nováček

Příspěvek od elka »

lze nejak zjistit skutecnou teplotu procesoru, ne teplotu cidla v patici ?
na teploty jsem zkusil MBM, speedfan, hardware doctor, ... a kazdej ukazuje neco jinyho :-(
navic mam rozdily ve stejny aplikaci ve win2000 a ve wxp (radove 4-6 °C)
je to mozny nebo neco delam spatne ?
diky
AMD Barton 2500+@3200+ (1.7V, 39/57°C), AC Copper Silent 2CT rev2, Abit NF7, OCZ PC3200 2x 256MB, ATI 9600XT, WD 80GB 7200rpm, CD-RW Samsung SW252F, Eurocase Super Silent 350W
Zlo!!!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zlo!!! »

CPUCool je dobrej prográmek na monitorování (např.: vytížení CPU, teplota CPU a v kejsu,hodnoty HDD čtení a zápis, kolik je ještě místa v RAMce atd.) jsem s ním fakt spokojenej a jsou tam i grafi toho co si navolíš a i měřítko si můžeš u jednotlivejch věcí měnit. Fakt super programek a korát teplotu HDD to neukazuje ale na to mam HDD Temperature taky dobrej.
AMD Barton 2500+@3200+, Abit NF7-S 2.0, 2x512MB Kingston 400MHz CL3, MSI GF FX5900SP 128MB 450/785, 60GB a 40GB Seagate + PassPort 120GB USB
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

elka píše:lze nejak zjistit skutecnou teplotu procesoru, ne teplotu cidla v patici ?
na teploty jsem zkusil MBM, speedfan, hardware doctor, ... a kazdej ukazuje neco jinyho :-(
navic mam rozdily ve stejny aplikaci ve win2000 a ve wxp (radove 4-6 °C)
je to mozny nebo neco delam spatne ?
diky
teplotu jadra CPU zjistis jen kdyz je deska schopna odecitat teplotu z termalni diody v CPU, ale pokud ji to nikde nepise, tak asi hooodne tezko
pokud ti kazdej program pise jiny teploty, tak ver tomu, kterej pise stejny jako BIOS, ten bejva nejpresnejsi, protoze miva nastaveny korekce, a pokud nejakej program odecita teplotu primo z cidla, bez korekci, muze ukazovat hodne odlisny udaje :wink:
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

Zlo!!! píše:CPUCool je dobrej prográmek na monitorování (např.: vytížení CPU, teplota CPU a v kejsu,hodnoty HDD čtení a zápis, kolik je ještě místa v RAMce atd.) jsem s ním fakt spokojenej a jsou tam i grafi toho co si navolíš a i měřítko si můžeš u jednotlivejch věcí měnit. Fakt super programek a korát teplotu HDD to neukazuje ale na to mam HDD Temperature taky dobrej.
hod sem prosim link na ten CPUCool nejak sem ho nikde nenasel-dik :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“