zkušenost s MSI K7N2GM-IL???

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Vandor
Nováček
Nováček

zkušenost s MSI K7N2GM-IL???

Příspěvek od Vandor »

Dobrý den,

o víkendu jsem provedl upgrade svého compu, do kterého jsem dal tyto komponenty, MB K7N2GM-L, CPU Athlon 2500+ Barthon, RAM 512 DDR 400 Kingmax (jeden modul), zároveň jsem z původního PC zachoval HDD Samsung 20 GB, mechaniky DVD Toschiba a paličku ASUS. OS WIN XP Proffesional. Vzhledem k budoucí koupi výkonné grafické karty, jsem se rozhodl použít integrované grafické karty, kterou nabízí výše uvedená deska což by měla být gForce 4 MX440.
Systém se chová stabilně až do té doby, než spustím video, DVD či hry. Okamžitě systém spadne, buď na plochu, nebo do "modré smrti"
Pokud se podaří spustí video, obyčejně tak na cca 1 minutu (max) objeví se na obrazovce rušivé drobné čárky, jejich četnost není však velká. Pokud spustím na PC soubor v MP3 a např. vizualizaci v WMP vše je OK, jakmile ale vizualizaci roztáhnu na celou obrazovku, systém spadne.
V MB je BIOS od výrobce verze 1.4 (nejnovější). Procesor je nastaven na 166 MHz a frekvenci paměti jsem snížil v FSB/DRAM na 1:1.
Bohužel stále to padá. Pokoušel jsem se přinstalovat OS, odinstalovat veškeré ovladače a znovu je nainstlovat, ale výsledek je stejný. Co s tím? Nemáte někdo s tímto zkušenosti?
Díky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Zkusil bych RAMku od jinýho výrobce, tohle už jsem měl taky jednou pod rukama. S tím rozdílem že na vině byly Seitecy a Kingmaxy byly v roli zachránce :roll:. Je to prostě tak, nForce nejsou úplně kompatibilní s každou pamětí, a liší se to revizi od revize :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: zkušenost s MSI K7N2GM-IL???

Příspěvek od Bart_Teschen »

Vandor píše:Dobrý den,

o víkendu jsem provedl upgrade svého compu, do kterého jsem dal tyto komponenty, MB K7N2GM-L, CPU Athlon 2500+ Barthon, RAM 512 DDR 400 Kingmax (jeden modul), zároveň jsem z původního PC zachoval HDD Samsung 20 GB, mechaniky DVD Toschiba a paličku ASUS. OS WIN XP Proffesional. Vzhledem k budoucí koupi výkonné grafické karty, jsem se rozhodl použít integrované grafické karty, kterou nabízí výše uvedená deska což by měla být gForce 4 MX440.
Systém se chová stabilně až do té doby, než spustím video, DVD či hry. Okamžitě systém spadne, buď na plochu, nebo do "modré smrti"
Pokud se podaří spustí video, obyčejně tak na cca 1 minutu (max) objeví se na obrazovce rušivé drobné čárky, jejich četnost není však velká. Pokud spustím na PC soubor v MP3 a např. vizualizaci v WMP vše je OK, jakmile ale vizualizaci roztáhnu na celou obrazovku, systém spadne.
V MB je BIOS od výrobce verze 1.4 (nejnovější). Procesor je nastaven na 166 MHz a frekvenci paměti jsem snížil v FSB/DRAM na 1:1.
Bohužel stále to padá. Pokoušel jsem se přinstalovat OS, odinstalovat veškeré ovladače a znovu je nainstlovat, ale výsledek je stejný. Co s tím? Nemáte někdo s tímto zkušenosti?
Díky
No, já mám MSI (viz.popis), padá mi to teď taky, jdu to reklamovat a to z jednoduchého důvodu, před tím to nepadalo. Nevím čím je to způsobeno, ale jakmile nahodím Prime95, spadne to i bez OC.
Mimochodem, modrou smrt jsem na XP jeste nevidel.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Bart_Teschen píše:
Vandor píše:Dobrý den,

Díky
No, já mám MSI (viz.popis), padá mi to teď taky, jdu to reklamovat a to z jednoduchého důvodu, před tím to nepadalo. Nevím čím je to způsobeno, ale jakmile nahodím Prime95, spadne to i bez OC.
Mimochodem, modrou smrt jsem na XP jeste nevidel.
Aby te nevyfuckovali kvuli nekompatibilite s pametma..zkus vyzkouset jinou ram pokud muzes enbo apson zvedni napeti dram v biosu na 2,7..mne to pomohlo
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zvýšení napětí RAM není špatný řešení, ale není to samospasitený, ty paměti to nemusí vydržet a můžou rovnou shořet, a navíc podle mě je důvod k reklamaci už to že ty komponenty spolu nepracujou, přinejmenším chtěj výměnu za paměti jiný značky... pak uvidíš
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zombie píše:zvýšení napětí RAM není špatný řešení, ale není to samospasitený, ty paměti to nemusí vydržet a můžou rovnou shořet, a navíc podle mě je důvod k reklamaci už to že ty komponenty spolu nepracujou, přinejmenším chtěj výměnu za paměti jiný značky... pak uvidíš
No jo, to ale za předpokladu, že ten komp kupoval jako celek, pokud to kupuješ po částech, asi jako většina lidí co tady jsou, tak nemáš možnost reklamovat ramku jen kvůli toho, že nejede z tvým boardem a naopak, board jede, ram taky, tak v čem je problém ... v nekompatibilitě ? Hm, OK, to sis měl uvědomit předtím než jsi to koupil, osobně si myslím, že záleží na prodejci ...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Bart_Teschen píše:No jo, to ale za předpokladu, že ten komp kupoval jako celek
Samozřejmě. Ale dobrej prodejce mu ty paměti vymění. Pokud jinak normálně fungujou.
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

zombie píše:zvýšení napětí RAM není špatný řešení, ale není to samospasitený, ty paměti to nemusí vydržet a můžou rovnou shořet, a navíc podle mě je důvod k reklamaci už to že ty komponenty spolu nepracujou, přinejmenším chtěj výměnu za paměti jiný značky... pak uvidíš
S tvym nazorem ohledne voltaze nesouhlasim, alespon v ramci mych zkusenosti, na 2,7 jsme provozoval samsungy i a-data....ty pameti jsou v mym case temer studeny... proti tomu topi pameti na grafarne....v tom bych videl problem..taky dostaly pasivky a 1 vrtuli zboku... .
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Alois píše:
S tvym nazorem ohledne voltaze nesouhlasim, alespon v ramci mych zkusenosti, na 2,7 jsme provozoval samsungy i a-data....ty pameti jsou v mym case temer studeny... proti tomu topi pameti na grafarne....v tom bych videl problem..taky dostaly pasivky a 1 vrtuli zboku... .
Máš pravdu, většinou je to OK. Ale třeba moje Kingstony HyperX 400 s brutálním časováním 5-2-2-CL2-1T mají zvýšenou voltáž na 2,7 a ty pasivy na nich jsou docela teplý... mám pocit že taky záleží na časování. Některým pamětem voltíky chutnají, některým moc ne. Kingmax snad bude v tomhle ohledu v pohodě, nějak jsem to nedomyslel :oops:
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zombie píše:
Alois píše: S tvym nazorem ohledne voltaze nesouhlasim, alespon v ramci mych zkusenosti, na 2,7 jsme provozoval samsungy i a-data....ty pameti jsou v mym case temer studeny... proti tomu topi pameti na grafarne....v tom bych videl problem..taky dostaly pasivky a 1 vrtuli zboku... .
Máš pravdu, většinou je to OK. Ale třeba moje Kingstony HyperX 400 s brutálním časováním 5-2-2-CL2-1T mají zvýšenou voltáž na 2,7 a ty pasivy na nich jsou docela teplý... mám pocit že taky záleží na časování. Některým pamětem voltíky chutnají, některým moc ne. Kingmax snad bude v tomhle ohledu v pohodě, nějak jsem to nedomyslel :oops:
Jake teda zvolit "safe casovani" ???
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Bart_Teschen píše:Jake teda zvolit "safe casovani" ???
Safe časování je na 99% "By SPD". Pokud nejede tohle, je to špatně.

Minimální šance je že SPD je špatně nastavený, ale to jsem zažil jen jednou. V ostatních případech to nejede protože je špatná paměť, deska, nebo se mezi sebou perou.
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

zombie píše:
Bart_Teschen píše:Jake teda zvolit "safe casovani" ???
Safe časování je na 99% "By SPD". Pokud nejede tohle, je to špatně.

Minimální šance je že SPD je špatně nastavený, ale to jsem zažil jen jednou. V ostatních případech to nejede protože je špatná paměť, deska, nebo se mezi sebou perou.
ONo stejne, kdyz se nastavi brutalnejsi casovani, narust vykonu neni zas tak vyraznej aby to bylo treba podstupovat...
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Alois píše:
zombie píše: Safe časování je na 99% "By SPD". Pokud nejede tohle, je to špatně.

ONo stejne, kdyz se nastavi brutalnejsi casovani, narust vykonu neni zas tak vyraznej aby to bylo treba podstupovat...
No jo, ale srdce overclockera tě nutí jít za hranice SPD :o Nebo ne ? Upřímně,myslím že máš minimálně jedinou komponentu v pecku, která je OC ... Jinak, jak jsme se bavili, deska už je na reklamaci, jsem zvědavý co odpoví, údajně tyhle revize 1.0 co jsem měl já měly problémy obecně ...
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

No jo, ale srdce overclockera tě nutí jít za hranice SPD :o Nebo ne ? Upřímně,myslím že máš minimálně jedinou komponentu v pecku, která je OC ... Jinak, jak jsme se bavili, deska už je na reklamaci, jsem zvědavý co odpoví, údajně tyhle revize 1.0 co jsem měl já měly problémy obecně ...
No kdyz nepocitam to ze pri paleni cd mi tuhnou nektery programy - podobne jako pri kopceni z cd romky, pri kopirovani z disku na disk to hrozne dlouho trva...a chipset se prehriva jak prae...tak sjem spokojenej. Mylsim ze v lete ja mi zacne rvat beeper ze je to prehraty (vybavil sjem to pasivem) ji odpalim a poslu na reklamaci, nehodlam zese kvuli nakymu 18tiletymu sulinkovi co si rika technik rvat 3 kila za neopravevnou reklamacku... .
kuges
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuges »

ja mel ten samej problem , ve finale to bylo ramkou ,ktera jeste ke vsemu byla 333

k modre smrti , jednou jsem ji v XP videl , kdyz mi vytekl vodnik v testovacim provozu.
barton2500+@3200+;nforce2;gforce 6600GT;
1024 ram400 ;80gb maxtor;160gb barakuda;+-dvdrw;case q1
www.sweb.cz/illuminator/illuminator.html
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

ja som mal trocha podobny problem, ked som mal ddram apacer, a ked som ju co i len o par mhz taktol, (teda taktol som FSB, ale mal som pamete na synchro s FSB), tak uz XP padali, bluee screeny, a tiez mi robili "ciarky", no a potom som sa nastval, skaredo som ju pretaktoval(v biose na MAX), a bolo po pametiach:), ale v obchode vymenili :P
//skoro som zabudol:) moja doska, viz popis, ale inac msi - k7n2g - L
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Michal Mrázek

MSI K7N2G-L

Příspěvek od Michal Mrázek »

Minulý týden ve středu jsem si zakoupil (mimo jiné) desku od MSI K7N2G-L a můj názor na ni po rozhovoru s technikem nejmenované firmy?
Je to shit!!! Po montáži všech komponent jsem počítač zapnul a: ...a nic! Myslel jsem si - třeba jsem špatně nastavil jumpery na disku a paličce, zkontroloval jsem, domačkal fšude fšechny cabely, zapnu a nic! Tak jsem desku odvez i s pamětí a procesorem do "nemocnice" a dnes mi na 100% potvrdili, že je deska K.O.
Už v pátek mi však servisní technik po telefonu říkal, že jsem si koupil pěknej shit, že už prý obchodníkům říkali, aby speciálně tyhle desky nebrali do prodeje. Pak mi prozradil, že poruchovost již při koupi u této desky (od MSI) je cca 30%!!! Takže všechny varuju - rozmýšlejte dobře!!!
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI K7N2G-L

Příspěvek od nanuk »

Michal Mrázek píše:Minulý týden ve středu jsem si zakoupil (mimo jiné) desku od MSI K7N2G-L a můj názor na ni po rozhovoru s technikem nejmenované firmy?
Je to shit!!! Po montáži všech komponent jsem počítač zapnul a: ...a nic! Myslel jsem si - třeba jsem špatně nastavil jumpery na disku a paličce, zkontroloval jsem, domačkal fšude fšechny cabely, zapnu a nic! Tak jsem desku odvez i s pamětí a procesorem do "nemocnice" a dnes mi na 100% potvrdili, že je deska K.O.
Už v pátek mi však servisní technik po telefonu říkal, že jsem si koupil pěknej shit, že už prý obchodníkům říkali, aby speciálně tyhle desky nebrali do prodeje. Pak mi prozradil, že poruchovost již při koupi u této desky (od MSI) je cca 30%!!! Takže všechny varuju - rozmýšlejte dobře!!!
ja ju mam a som na 101percent spokojny, stabilna, ponuka vsetky featury co su v dnesnej dobe potrebujem, pre mna kvlalitnu grafiku, a to vsetko za par susni
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“