Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
luboslubos
Nováček
Nováček

Příspěvek od luboslubos »

RAID mam ATA
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Takže se podívej do složky Advantage v BIOSu, jestli nemáš položku OnBoard VT6410 RIAD Controller disable. Aby to fungovalo, musím být Enable! Potom se podívej do IDE Configuration a tam nastav položku Enhanced Mode Suport On na P-ATA a položku Configure S-ATA as Raid NO.
raduzo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raduzo »

Pliz ked ju budes mat tak daj info ci sa da v biose nastavit overclock
CPU , RAM , AGP
MišoN
Nováček
Nováček

Příspěvek od MišoN »

Ja mám tiež to GDčko a taktovanie je v pohodičke
Intel P4 2800HT@3400, ASUS P4P800, 2x256 DDR 433CL2 Twinmos Twister, Seagate Brracuda 120Giga, ASUS CRW5232, ASUS DVD616 Hercules 3Dprophet 9800@PRO
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

stava se mi neco obdobneho, kdyz zapnu kontrolu otacek, tak se mi tak obcas objevi nesmislene otacky, ale jinak zadne zatuhavani ci spomalovani nepozoruji, ale mam jinou desku, ale neni nic jednodusiho, nez Q-fan vypnout a narvat tam odpor, nebo potak
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
ConeR
Nováček
Nováček

P4p800 konflikty

Příspěvek od ConeR »

Mam takovej problem - sestavil jsem kompa - Asus p4p800 rev 2.01, P4 2,6 800 HT, gf fx 5900sp, WD 80GB 7200, asus cdrw 52x32x52, 2x256 Kingston HyperX 434MHz, a nekde pri startu mi nefunguje klavesnice a ten komp se chova nejak divne. Pri startu ma pipnout jednou, ale nekdy pipne dvakrat ruznymi zvuky. Kdyz nainstaluju ME a XP nebo jenom ME, tak mi to funguje divne, ale kdyz tam dam XP, tak uz mi to funguje norm. Kdyz mam XP a hraju GTA VC, tak grafarna haze artifakty. Kdyz dam NFSU 1024x768x32 vsechno na plno, tak je to v pohode. Nevim jestli jsou to konflikty, ale ten system nefunguje normalne. Nevite nekdo co by to mohlo bejt nebo cim je to zpusobeny? Predem dik za rady.

PS Pripadne muzu upresnit nastaveni atd jestli je potreba.
P4 2,6GHz 800MHz FSB, Asus P4P800 rev 2.01, 2x256MB Kingston HyperX 434MHz, GF FX5900SP PCB-XT atd...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pípání - asus "pipne" tolikrat podle toho kolik veci mas v USB (divny, ale je to tak)
Artefakty - zkoušel si grafiku v jinym PC ??
ME+XP - instalovat v tomhle poradi, ale to asi víš....
jinak intel chipset driver tam máš ?? IAA tam máš ?? pameti si memtestem testoval (pro jistotu)?? posledni ovladace mas ?? atd atd...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

luboslubos
Nováček
Nováček

Příspěvek od luboslubos »

Martin Veselý píše:Takže se podívej do složky Advantage v BIOSu, jestli nemáš položku OnBoard VT6410 RIAD Controller disable. Aby to fungovalo, musím být Enable! Potom se podívej do IDE Configuration a tam nastav položku Enhanced Mode Suport On na P-ATA a položku Configure S-ATA as Raid NO.
Dik,bylo to v nastaveni Ide Configuration.
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To jsem rád, že jsem ti pomohl. Nedávno vyšel upgrade BIOSu, verze 1015 :P :twisted: :roll:
Havoc
Začátečník
Začátečník

Artifakty

Příspěvek od Havoc »

Jaké máš ovladače od grafické karty? Kámoš měl nahrané 43.45(nebo něco podobného) a na FXku 5200 mu to vyhazovalo ty artifakty taky. Nahrál nové ovladače a jelo mu to bez problémů. Jinak toho, že ta deska pípne tolikrát kolik je USB jsem si taky všimnul. Pípalo mi to 4x a najednou začlo pípat 3x(zjistil jsem. že jsem omylem jedno USB zařízení zapnul do řadiče).
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Sentenced píše:IAA tam máš ??
Neblbni, na i865/875 se IAA už neinstaluje... Je součástí chipset driveru.

TO ConeR:
Kromě těch artefaktů, co to znamená, že se chová divně?
A určitě otestuj RAMky Memtestem, jak psal Sentenced.
Veterán
ConeR
Nováček
Nováček

Příspěvek od ConeR »

Sentenced:
1. S tim pipanim se mi ulevilo, protoze sem si myslel ze je to treba nejaka chyba v POSTu, ale stejne nechapu, proc nejsou ty zvuky stejne? :? ?
2. Testoval jsem v 3DMarku 03(free) a zadne artefakty nebyly, takze je to asi GTAckem. NFSU taky fungujou, ale myslim, ze by mohli jit rychleji, protoze ve WINME hraju 800x600 naplno bez Motion Bluru, a trochu se to seka (ocekaval jsem teda vic od novyho kompa --> priznam se - jsem zklamanej). Taky v 3DMarku jsem mel ~5000, a kdyz jsem pretaktoval grafiku, tak uz tam bylo ~5800. Myslis, ze je to dobry na takovou sestavu?
3. Drivery na chipset a na grafiku byly ty, ktery se dodavaji s hardwarem, ale jenom do dneska....Obnovim bios, detonatory a chipset jestli bude.
4. Pameti jsem netestoval (co to vlastne je ten memtest?) takze nevim. Jinak si chci stahnout Sandru a otestovat vse.
5. Mam jeste 2 takovy mensi problemy:
- mam volant, Vikings Power Wheel. Je na USB, a kdyz USB neni, tak na COM. V XP drivery se instalujou normalne a vse ok. Kalibrovani taky ok. Ale asi po 1-5 minut prestane komunikovat. Ve hre se zaseknou hodnoty os, tzn ze zataci treba doleva a ze napul je zmacklej plyn. Sam volant uz neodporuje ikdyz normalne musi. Zda se mi, ze je to tim ze mam grafiku a prvnich 4 usb na IRQ 16. Co bys mi mohl poradit?
- v XP mam Photoshopa 7. Pri praci s A4 v 300dpi se seka. Na starym kompu 1,3 Thunderbird, 512DDR 266, K7VTA3, GeForce 2 MX400 sel skoro stejne, nebo trochu pomaleji. Cim to muze byt a jak na to? Byl bych vdecen za pomoc, protoze bych usetril hodne casu, ktery je v tuhle dobu pro kazdeho drahocennej.

Havoc
Nejspis to bude tema ovladacema. Nainstaluju si nejnovejsi a zkusim to jeste jednou.

Spectral
Divne znamena ne tak, jak sem si pral :) :x . Proste je pomalej a dela pi**viny.

Jinak vsem dekuji za rady a napady, a az bude treba tak vam taky zkusim pomoc.
P4 2,6GHz 800MHz FSB, Asus P4P800 rev 2.01, 2x256MB Kingston HyperX 434MHz, GF FX5900SP PCB-XT atd...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Spectral píše:Neblbni, na i865/875 se IAA už neinstaluje... Je součástí chipset driveru.
Máš absol. pravdu - sam jsem tady na to nekolikrat upozornoval, v ty rychlosti vypisovani ruznych mozností řešení problemu jsem to omylem napsal taky... sorry.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lemmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

New Bios 1015

Příspěvek od Lemmy »

http://www.asus.com.tw/support/download ... E%20Deluxe

Tak jsem ho nahodil a stejne mi to neresi ten problem se suplikem stale mi to bootovani nejde fixnout :x :wink:

BIOS.
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://www.asus.com.tw/support/cpusuppo ... pport.aspx
Fix boot devices fail to be disabled when more than one boot device in the same group.
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nezkoušeli jste ještě verzi 1015, jestli ta to neřeší?
Lemmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemmy »

Jo hned jsem 15ku nahodil ale bohuzel nic...kdyz dam do compu suplik a predtim byl comp spusteny bez supliku tak zase musim rucne nastavit biosu aby bootoval z Raidu a ne ze supliku...oni to snad neopravi....v tom mi poprve ASUS zklamal :(
Havoc
Začátečník
Začátečník

Asus P4C800 / P4P800 /-E /Deluxe (478, 875P/865PE + ICH5R)

Příspěvek od Havoc »

Chtěl bych vědět všechny problémy které kdo má u této desky s jakoukoliv grafickou kartou. Možná mi to pomůže. Předem díky

P4C800 ma chipset 875P (alias CANTERWOOD) a P4P800 ma chipset 865PE (alias SPRINGDALE), vyhody CANTERWOODU su oficialna podpora PAT a lepsie pretaktovanie (vysoke frekvencie zbernice), P4P800 zvlada FSB okolo 280MHZ a P4C800 okolo 300MHZ, ale pokial netaktujes a PAT u P4P800 zapnes (no v pripade jeho zapnutia doska zvladne FSB okolo 220) - cize zaver:
P4P800 lepsia cena horsi overclocking
P4C800 vyssia cena lepsi overclocking

http://www.asus.com/products/mb/socket4 ... erview.htm
http://www.asus.com/products/mb/socket4 ... erview.htm

ZK:
"case Asus Vento 3600 a dole je nějaký spínač co kontroluje otevření casu" - "menuje se to "chassis intursion" jsou na to na desce specialni piny. vyplati se to u "uzavrenych systemu" kdy te to pri spusteni upozorni, ze se v tom nekdo rypal"

na webu intelu jsem našel toto "Automatically activated on the chipset in 800MHz FSB and Dual Channel DDR400 platform configurations." - takze Performance mode (P4P800) a Game Accelerator (IS7) nemají nic společného s PAT, jedná se o nastavení pamětí

Zkusenosti:
ASUS P4P800-E Deluxe revision 1.02 ma problem pri detekci 4-pin ATX12V konektoru a v kombinacii s niektorymi zdrojmi (PSU) vobec nebootuje.
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

pokial viem tak nie su (okrem kariet z napetim zbernice 3.3V ale to je chipsetom) pokial ti niejaka karty blbne tak skus novy BIOS
Havoc
Začátečník
Začátečník

Grafické karty

Příspěvek od Havoc »

Tak jsem asi jediný. Rušení obrazu(jemné tenké pruhy jako u 60Hz při 100Hz) u ATi Radeon9700Pro(OEM i Hercules), artefakty u INNO3D GEFORCE 4MX a FX5200. Jen dvě karty fungovaly OK - moje stará INNO3D Geforce2Pro a Leadtek Geforce4MX 440 - bez artefaktů bez rušení. HOLT JÁ MÁM NA KARTY SMŮLU :sad:
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

no nemusi to byz hned doskou skusal si menit OS alebo ich aspod reinstalovat a este vypnut fastwrites alebo zmena BIOS ale v poslwdnom rade moze byt napr zvysene napetie AGP portu alebo proste chybny kus dosky aka je to revizia lebo o niecom podobnom som na zahranicnych forach cital ale to bolo na revizii 1.0
Odpovědět

Zpět na „Asus“