FSB 200,paměti asynchronně na 333,266,nenajede,je to OK ?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

FSB 200,paměti asynchronně na 333,266,nenajede,je to OK ?

Příspěvek od Bart_Teschen »

Když nastavím na 200 FSB procáku, paměti dám asynchronně na 333, nebo 266. Najede bios, chce najet windows a restart a pořád dokola, je to normální.
Nebo to je vlastnost nForce ? Někdo tady radil, že při nestabilitě systému zkusit snížit frekvenci RAM, já to zkusil, smrt ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Muze to byt nekompatibilitou desky s RAM, tak zkus treba jinej modul, NForce2 je na tom celkem nachylny.Jestli Ti to nepojede i s jinyma, tak bych to videl na reklamaci desky nebo naopak zkus i ty pameti jinde a jestli nepojedou Ty, tak reklamace a jestli to pojede v poradku zvlast, tak pameti vymen(zkus u prodejce) a dej tam jiny.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: FSB 200,paměti asynchronně na 333,266,nenajede,je to OK

Příspěvek od TomV »

Bart_Teschen píše:Když nastavím na 200 FSB procáku, paměti dám asynchronně na 333, nebo 266. Najede bios, chce najet windows a restart a pořád dokola, je to normální.
Nebo to je vlastnost nForce ? Někdo tady radil, že při nestabilitě systému zkusit snížit frekvenci RAM, já to zkusil, smrt ...
Ne, to rozhodně není vlastnost nForce. Ten asynchronní režim normálně podporuje, takže není důvod, aby tohle dělal...
Zkus vyměnit paměti...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Bart_Teschen píše:Když nastavím na 200 FSB procáku, paměti dám asynchronně na 333, nebo 266. Najede bios, chce najet windows a restart a pořád dokola, je to normální.
Nebo to muze byt starym biosem.S tim si musis pohrat a zjistit co tomu komplu nesedi.
Nic
duuri
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duuri »

alebo to nemusi zvladat chipset (moze sa prehrievat alebo mas starsiu reviziu)mne comp nabehne na 200 ale pri vyssej zatazi sa restartne..pritom procesor je v pohode...:)
MSI k7n2 delta -L ,Athlon THB b0 1800Xp@2.39Ghz , 2x 256 Am1, Msi geforce 5200 fx 128 mb,Maxtror DiamaxPLUS 8
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

..zkus procik hodit zpatky na 333FSB (166), muze ti bejt pretaktenim. bartny sou na OC fajn, ale muzes mit blbej kousek..
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Nic mene ses na tom lip nez ja ted.Vcera jsem si dal novej bios to bylo snad jeste ok ale pak ze si to taktnu 1:1 z ramka na FSB200Mhz.Tak se to pri nabihani winu kouslo.Tak sem to restartl a ze pudu do biosu a dam to zpet.Vlezu tam najednou carecky sipecky vsude,tak jsem to rychle stahl a zmackl jsem exit save cmos a hryz!Ted me nenabehne ani manas.Procak asi odesel jinak nevim.Drzim smutek.
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Nic mene ses na tom lip nez ja ted.Vcera jsem si dal novej bios to bylo snad jeste ok ale pak ze si to taktnu 1:1 z ramka na FSB200Mhz.Tak se to pri nabihani winu kouslo.Tak sem to restartl a ze pudu do biosu a dam to zpet.Vlezu tam najednou carecky sipecky vsude,tak jsem to rychle stahl a zmackl jsem exit save cmos a hryz!Ted me nenabehne ani manas.Procak asi odesel jinak nevim.Drzim smutek.[/quote]

No a ted jsem se dival dozadu na inf. diody co tam ma msi sviti cervene dve horni coz znamena procesor damaged tak pa pa procesore.Myslite ze mi to vyreklamujou?
Nic
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

A jses si jistej, zes tam dal zpravnej BIOS?Zvednutim FSB na 200MHz to CPU neodpalis, aspon sem neslysel, ze by se to nekomu povedlo.Vyresetovals CMOSku?Jestli jo a nepomaha to, tak zkus prehodit FSB na boardu jumperem(bud cislo 10 nebo 11, podivej se do manualu) na 100MHz a zase potom zpatky.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Lukin píše:A jses si jistej, zes tam dal zpravnej BIOS?Zvednutim FSB na 200MHz to CPU neodpalis, aspon sem neslysel, ze by se to nekomu povedlo.Vyresetovals CMOSku?Jestli jo a nepomaha to, tak zkus prehodit FSB na boardu jumperem(bud cislo 10 nebo 11, podivej se do manualu) na 100MHz a zase potom zpatky.
Cmos sem resetoval.Po flashnuti jsem to dal nejdriv standart 166Mhz jelo to dal jsem sandru,test stability pak jsem zahral CS a ok.No a pak jsem to soupl na 200Mhz a uz to bylo.Ty jumpri 11 a 12 sem zkousel ale nevim jestli dobre.Je rozdil kdyz prepnu oba nebo jenom jeden?Podle manualu se moc neridim,jazyky moc neovladam.Bios sem tam dal LiveUpdatem3(Bios ver.5.6) tak nevim.Vytvoril me sice navratnou disketu ale me disketovka ani neblikne tak me je na p... .
Nic
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Je to Jumper 11, dej ho do safe modu na 100MHz a zkus to nechat najet, melo by Ti to najet na 1100MHz, jestli to pomuze, tak to zase vypni, vytahni ze site a dej to zpet na 166MHz.Mel jsem taky ten problem a tohle to resilo.Jestli Ti ani tohle nepomuze, tak vyzkousej vsechny komponenty v jinem PC a zjisti, v cem je problem.
EDIT:Pouizi jen ten Jumper 11, v manualu je to strana 2-31(predpokladam, ze mame stejny manualy), je to tam dobre videt a AJ moc umet nemusis :wink:
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Lukin píše:Je to Jumper 11, dej ho do safe modu na 100MHz a zkus to nechat najet, melo by Ti to najet na 1100MHz, jestli to pomuze, tak to zase vypni, vytahni ze site a dej to zpet na 166MHz.Mel jsem taky ten problem a tohle to resilo.Jestli Ti ani tohle nepomuze, tak vyzkousej vsechny komponenty v jinem PC a zjisti, v cem je problem.
EDIT:Pouizi jen ten Jumper 11, v manualu je to strana 2-31(predpokladam, ze mame stejny manualy), je to tam dobre videt a AJ moc umet nemusis :wink:
Jo jo dik zkusim to.Zatim cau
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Tak jsem pekne sundal procak protoze me kamos bude pucovat durona abych to mohl zkusit.Divam se na to a kolem toho jadra(nebo jak se rika tomu uprostred)bylo krome pasty taky trochu cerno.Takze je nejspis spalene a jen doufam ze se spalil tim pretaktovanim.Aby v tom nebylo neco jineho a neodpalil bych i toho durona :-D :-D
Nic
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

spajk píše:Tak jsem pekne sundal procak protoze me kamos bude pucovat durona abych to mohl zkusit.Divam se na to a kolem toho jadra(nebo jak se rika tomu uprostred)bylo krome pasty taky trochu cerno.Takze je nejspis spalene a jen doufam ze se spalil tim pretaktovanim.Aby v tom nebylo neco jineho a neodpalil bych i toho durona :-D :-D
ja ti nevim, ale podle me by to vyreklamovat slo ne? Trval bych na svem ze jsem jel na default bios, netaktoval jsem ....
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Bart_Teschen píše:
spajk píše:Tak jsem pekne sundal procak protoze me kamos bude pucovat durona abych to mohl zkusit.Divam se na to a kolem toho jadra(nebo jak se rika tomu uprostred)bylo krome pasty taky trochu cerno.Takze je nejspis spalene a jen doufam ze se spalil tim pretaktovanim.Aby v tom nebylo neco jineho a neodpalil bych i toho durona :-D :-D
ja ti nevim, ale podle me by to vyreklamovat slo ne? Trval bych na svem ze jsem jel na default bios, netaktoval jsem ....
Asi to tak budu muset udelat jinak budu muset kupovat novej a na to ted zrovna nemam.Ten duron tam delal to stejny co ten muj proc. tak to muze byt uz deska nebo ramky.Spis bych ale typl desku.Uvidime ted dam kamosovi na test ramky,no a pak uz to bude asi jasny.Poznaji v servisu na te desce procesoru ze jsem to taktoval?Slysel jsem ze na te desce sou ulozeny posledni 3 konfigurace a ze to podle toho zjisti.To se me nejak nezda.Ta deska vypada mrtva jak by to zjistovali?
Nic
Warlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Warlord »

hmm tak to se mas... ja to mam obracene :) jak dam FSB 200 synchro RAM 200 tak PC vubec nenabehne :x
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Hmmm tak ja bych to videl na reklamaci, normalne hrej blbyho, ze tomu nerozumis, zes jel na default.O tom, ze se tam ukladaji posledni 3 konfigurace to nevim, ale to jsou nastaveni desky, co by mela zvladnout, takze v tom problem nevidim, desce prece nemuze ublizit, kdyz mirne zvednes Vcore na CPU nebo RAM.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Ja jsem ani tu voltaz nezvisoval jen to fsb.To je jeste vetsi zahada.Ja vim ze jsem mel zvednout i ty volty.Jenom sem chtel zkusit jestli to aspon na chvilu nabehne,pak bych zvihl vcore.Bohuzel nepovedlo se.Kdyby bylo neco ze zdrojem tak by se to nerozjelo vubec ze?Me se to rozjede deska ani nezapipa jen zablika cd rom, rosviti se disk,monitor cernej a hotovo.
Nic
Warlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Warlord »

hele, cerny prach na chladici/jadre procesoru je olamany kremik z jadra :shock:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

S tim problemy byvaji, ja na svy desce moc delicek kdy jede FSB rychleji nez RAM nerozchodim (jestli vubec nejakou) a z oficialnich biosu uz soltek vsechny delicky vyhodil a nechal tam jen 1:1 a by speed. Ale stejne je to z hlediska vykonu kravina nastavovat, takze pokud ti deska FSB/RAM 200 nestiha a nemas zakmnute CPU, tak nastav FSB/RAM kolik zvladne v pomeru 1:1 a uprav si nasobitel.

TO warlord: Vzhledem k pametem celkem prekvapive :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“