Propojeni PC-TV/HiFi - bruceni na pozadi
Moderátor: CageJ
- pj
- Nováček

Propojeni PC-TV/HiFi - bruceni na pozadi
Narazil jsem pri propojovani PC a televize na problem.
Zeme se nejak navzajem rusi, na HiFi dokonce tak, ze to dela hodne hlasite bruceni. U TV je to lepsi -> tam je bruceni umerne nastaveni hlasitosti (ale stale to temer nejde poslouchat).
Nevite jak na to? Zapojeni do jinych zasuvek (PC, TV) nepomohlo a jineho jednoducheho po ruce doma na vyzkouseni nemam...
Diky za napady, pripadne za stranky, kde tyto problemy resi.
Zeme se nejak navzajem rusi, na HiFi dokonce tak, ze to dela hodne hlasite bruceni. U TV je to lepsi -> tam je bruceni umerne nastaveni hlasitosti (ale stale to temer nejde poslouchat).
Nevite jak na to? Zapojeni do jinych zasuvek (PC, TV) nepomohlo a jineho jednoducheho po ruce doma na vyzkouseni nemam...
Diky za napady, pripadne za stranky, kde tyto problemy resi.
--PJ
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
řešim podobný problém, když propojím comp s reciverem nebo televizí, třeba kvuli nahrávání z rádia, vydává to nechutný bručák, zkoušel jsem zapojit do jiných zásuvek a nic, když vemu kazeťák, zapojim ho do stejné zásuvky jako comp a propojím, bručení zmizíTak nevím, když něco najdu, hodim sem odkaz. 
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkus se mrknout sem, třeba tam najdeš řešení pro svůj případ
http://www.zive.cz/SearchAdvanced/Defau ... e=CONSULTS
http://www.zive.cz/SearchAdvanced/Defau ... e=CONSULTS
- pj
- Nováček

- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
..........vyzkousene reseni je oddelovaci trafo na napajeni PC ale tezko se shani musi to byt trafo 1/1 {220/220} s vykonem aspon 350W aby PC utahlo i s monitorem................to sem našel kdesi v netu
,ale páč nejsem elektrikář,moc mi to neříká.Kdo ví, ať poví.Díky.
- mr.base
- Začátečník

Take brucanie sa zvykne prejavovat, ak je mensi skrat na kabli. Dalej moze byt problem s uzemnenim pc...
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mr.base píše:Take brucanie sa zvykne prejavovat, ak je mensi skrat na kabli. Dalej moze byt problem s uzemnenim pc...
jasně že mi jde o uzemnění PC a reciveru,ale netroufnu si odpojit zemnění jak u compu tak už vůbec ne u reciveru(obojí nestálo málo
- alisgod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak a mám to:
-buď zapojit comp nebo reciver do jiného el. okruhu-pokud máte vše v jedné zásuvce a přesto brum nezmizel(v paneláku nelze nebo těžko-třeba k pračce
, u mě doma ano
)
- nebo koupit UPS(odělovací trafa jsou ošklivá,drahá,těžko sehnatelná-taková ta z let rudých jsem nesehnal
)
- nebo odpojit u telky a reciveru antény(není můj případ, řeším zemní smyčku, ale často pomůže jiným)
-nejrychlejší pokus o nápravu je zkusit otočit napájení reciveru(vytáhnout dvojkolík,otočit o 180°,zapojit
) nebo udělat smyčku na kabelu-nezkoušel jsem
-a nebo nakonec navštívit http://www.belza.cz a něco si sestrojit
-buď zapojit comp nebo reciver do jiného el. okruhu-pokud máte vše v jedné zásuvce a přesto brum nezmizel(v paneláku nelze nebo těžko-třeba k pračce
- nebo koupit UPS(odělovací trafa jsou ošklivá,drahá,těžko sehnatelná-taková ta z let rudých jsem nesehnal
- nebo odpojit u telky a reciveru antény(není můj případ, řeším zemní smyčku, ale často pomůže jiným)
-nejrychlejší pokus o nápravu je zkusit otočit napájení reciveru(vytáhnout dvojkolík,otočit o 180°,zapojit
-a nebo nakonec navštívit http://www.belza.cz a něco si sestrojit