Propojeni PC-TV/HiFi - bruceni na pozadi

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
pj
Nováček
Nováček

Propojeni PC-TV/HiFi - bruceni na pozadi

Příspěvek od pj »

Narazil jsem pri propojovani PC a televize na problem.
Zeme se nejak navzajem rusi, na HiFi dokonce tak, ze to dela hodne hlasite bruceni. U TV je to lepsi -> tam je bruceni umerne nastaveni hlasitosti (ale stale to temer nejde poslouchat).

Nevite jak na to? Zapojeni do jinych zasuvek (PC, TV) nepomohlo a jineho jednoducheho po ruce doma na vyzkouseni nemam...

Diky za napady, pripadne za stranky, kde tyto problemy resi.
--PJ
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

řešim podobný problém, když propojím comp s reciverem nebo televizí, třeba kvuli nahrávání z rádia, vydává to nechutný bručák, zkoušel jsem zapojit do jiných zásuvek a nic, když vemu kazeťák, zapojim ho do stejné zásuvky jako comp a propojím, bručení zmizíTak nevím, když něco najdu, hodim sem odkaz. :o
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

zkus se mrknout sem, třeba tam najdeš řešení pro svůj případ
http://www.zive.cz/SearchAdvanced/Defau ... e=CONSULTS
pj
Nováček
Nováček

Tak to bruci vuci antene...

Příspěvek od pj »

asi si udelam anteni oddelovac
--PJ
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

..........vyzkousene reseni je oddelovaci trafo na napajeni PC ale tezko se shani musi to byt trafo 1/1 {220/220} s vykonem aspon 350W aby PC utahlo i s monitorem................to sem našel kdesi v netu :? ,ale páč nejsem elektrikář,moc mi to neříká.Kdo ví, ať poví.Díky.
mr.base
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mr.base »

Take brucanie sa zvykne prejavovat, ak je mensi skrat na kabli. Dalej moze byt problem s uzemnenim pc...
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

mr.base píše:Take brucanie sa zvykne prejavovat, ak je mensi skrat na kabli. Dalej moze byt problem s uzemnenim pc...

jasně že mi jde o uzemnění PC a reciveru,ale netroufnu si odpojit zemnění jak u compu tak už vůbec ne u reciveru(obojí nestálo málo :( ),a právě takové trafo tyto dva komponenty oddělí, jenže nevim kde takové trafo seženu a jaké by mělo mít parametry.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

tak a mám to:
-buď zapojit comp nebo reciver do jiného el. okruhu-pokud máte vše v jedné zásuvce a přesto brum nezmizel(v paneláku nelze nebo těžko-třeba k pračce :oops: , u mě doma ano :) )
- nebo koupit UPS(odělovací trafa jsou ošklivá,drahá,těžko sehnatelná-taková ta z let rudých jsem nesehnal :( )
- nebo odpojit u telky a reciveru antény(není můj případ, řeším zemní smyčku, ale často pomůže jiným)
-nejrychlejší pokus o nápravu je zkusit otočit napájení reciveru(vytáhnout dvojkolík,otočit o 180°,zapojit :) ) nebo udělat smyčku na kabelu-nezkoušel jsem
-a nebo nakonec navštívit http://www.belza.cz a něco si sestrojit :-D
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“