Śíťová aplikace DOS pod WindowsXP
Moderátor: Loki5567
- maty
- Nováček

-
Śíťová aplikace DOS pod WindowsXP
Zdravím všechny! Mám následující problém. Používáme síťovou databázovou aplikaci (formát FoxPro) napsanou v DOSu a až dosud běželo vše bez problémů na síti peer-to-peer W98. Nyní jsme přešli na WXP Prof. a nastaly problémy. Když z některého počítače otevřu v programu datový soubor (v režimu sdílení), z kteréhokoliv jiného počítače můžu tento soubor fyzicky smazat !!!
Pokud zařadím do sítě jednu stanici s W98 a pustím a otevřu tabulku na ní, soubor nejde smazat ze žádné jiné stanice, což je v pořádku a tak by se to mělo chovat. Co je v XP špatně nebo se má někde něco nastavit?
Díky za rady!
Pokud zařadím do sítě jednu stanici s W98 a pustím a otevřu tabulku na ní, soubor nejde smazat ze žádné jiné stanice, což je v pořádku a tak by se to mělo chovat. Co je v XP špatně nebo se má někde něco nastavit?
Díky za rady!
- Dony
- Středně pokročilý

- maty
- Nováček

-
Soubory ze sítě vidím otevřené (computer management->shared folders->open files). Sloupec Typ je Windows, Počet uzamčení je 0, Režim otevření je Čtení a zápis.
Zkošel jsem různé kombinace sítí i serverů. W2000 Prof. se chovaly stejně jako WXP Prof. Zjistil jsem ještě následující:
Server........................Stanice.................Soubory lze smazat
------------------------------------------------------------------------
WXP Prof......................WXP Prof......................Ano...
Samba.........................WXP Prof......................Ano...
WNT4 Workstation.........WXP Prof......................Ne...
W2000 Server...............WXP Prof......................Ne...
WNT4 Server.................WXP Prof.....................Ne...
W98SE..........................WXP Prof.....................Ne...
Zkošel jsem různé kombinace sítí i serverů. W2000 Prof. se chovaly stejně jako WXP Prof. Zjistil jsem ještě následující:
Server........................Stanice.................Soubory lze smazat
------------------------------------------------------------------------
WXP Prof......................WXP Prof......................Ano...
Samba.........................WXP Prof......................Ano...
WNT4 Workstation.........WXP Prof......................Ne...
W2000 Server...............WXP Prof......................Ne...
WNT4 Server.................WXP Prof.....................Ne...
W98SE..........................WXP Prof.....................Ne...
- Dony
- Středně pokročilý

- maty
- Nováček

-
Zkoušel jsem i W2003 Server, Novell Netware 3.12, 4.11, 5.0 a vše se chová korektně. Podle mého i když si na samostatné stanici pustím program a otevřu soubor (nemusí být ani sdílen), tak ho nemohu jinou aplikací spuštěnou na témže počítači smazat (např.z Windows Commanderu) . Tak se chovají W95, W98 i WNT. Od W2000 se to už chová nekorektně. To přece nemůže být vlastost !!! To je chyba !!! A nebo lze někde něco nastavit, ale já nevím co.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No chyba to asi bude, ale mě to co popisuješ funguje ok. Ve WinXP si spustim DOSovej SW a z jine stanice mi to nedovoli otevrene soubory smazat. Ale nikde jsem nic nenastavoval, proste se mi to chova korektne samo od sebe. Ale přidám starší zkušenost:
Kdysi jsem programoval menší DB systém pro Windows a tam jsem přišel na zajímavou věc. Když jsem na jednom PC nastavil cestu ke sdíleným souborům jako d:\adresar\... a na druhým jako \\pavel\d\adresar\... tak si mohli bez problémů lézt do sdílených souborů. Zatímco když jsem u obou nastavil ty cesty jako síťové, tak už to fungovalo korektně. Takže můžeš zkusit tohle. Třeba to k nečemu bude
Kdysi jsem programoval menší DB systém pro Windows a tam jsem přišel na zajímavou věc. Když jsem na jednom PC nastavil cestu ke sdíleným souborům jako d:\adresar\... a na druhým jako \\pavel\d\adresar\... tak si mohli bez problémů lézt do sdílených souborů. Zatímco když jsem u obou nastavil ty cesty jako síťové, tak už to fungovalo korektně. Takže můžeš zkusit tohle. Třeba to k nečemu bude
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- maty
- Nováček

-
Můžeš mně říci, jakou DOSovou aplikaci jsi používal? Já jsem jich zkoušel několik a všechny se chovaly stejně (DOUBLE, KALKUL - účetní programy aj.).
Můžeš vyzkoušet starého Volkova? Pusť si ho, najeď si na místní disk (NTFS) a přes F3 otevři libovolný soubor. Pak stejný soubor zkus smazat, např. z průzkumníka. Mně to na XP bez problémů jde, na WNT 4.0 Workstation to funguje tak, jak má. Počítač zařve něco jako Chyba při odstraňování souboru ....
Můžeš vyzkoušet starého Volkova? Pusť si ho, najeď si na místní disk (NTFS) a přes F3 otevři libovolný soubor. Pak stejný soubor zkus smazat, např. z průzkumníka. Mně to na XP bez problémů jde, na WNT 4.0 Workstation to funguje tak, jak má. Počítač zařve něco jako Chyba při odstraňování souboru ....
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: