Exploze CD v mechanice I.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

cerv
Nováček
Nováček

Exploze CD v mechanice I.

Příspěvek od cerv »

Mám(resp. měl jsem) mechaniku Toshiba SD1215 nebo něco podobného a jednoho krásného dne,se z ní ozvala veliká rána:cd v mechanice explodovalo a rozletělo se na moc a moc malinkých kousíčků,které mi naplnily celou mechaniku.Nyní nefunguje!Setkal se někdo s tímto úžasným jevem?Ví někdo,co to způsobuje?Jestli je to chyba mechaniky,tak jak mám postupovat při reklamaci?(záruka je 24 měs.) Díky!
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

:o Uz sem to nekolikrat nekde cetl, ze se to stalo......ja bych ji normalne zasel reklamovat, a kdyby se mi v mechanice rozbila originalka, pozadoval bych uhradu! :-D
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

proste shitoidni CD, nejake reklamaci bych v tomle pripade neveril :(
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Ladis
Nováček
Nováček

Ano

Příspěvek od Ladis »

Setkal jsem se s tím u mechaniky CDROM NEC 52X loni napodzim. Taky se v ní rozlétlo cédo, rána, jako z děla a mechanika plná kousíčků. No kuchnul jsem ji, vyčistil a při tom jsem objevil ještě mechanické poškození unašeče disku. Plastový, magneticky přítlačný díl neměl středící trn, při té explozi se utrch. Nechal jsem vysoustružit trn z bronzu a mechanika dodnes šlape jak hodinky a už se v ní žádné cédo nerozletělo!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jednou se to stalo zakaznikovi na CD-Rom Samsung 52x ... reklamace probehla v pohode. Je to tak rok a půl, od ty doby jsem o nicem podobnym neslysel.... Az ted tady :-D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Jezisi, tuhle mechaniku mam taky......jen aby se mi v ni nerozleteli XPcka!!!
Ja mam s touto mechanikou ale jiny problem....pri nacitani cd se nekdy ozve hrozny zvuky, asi jako kdyby to cd o neco drhlo, tez se pri nacitani z teto CDROMky zpomali system, no hruza....nikomu ji nedoporucuju....a kamosovi odesla po dvou mesicich....me zatim drzi pres 2 roky
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Me osobne prijdou Samsung CD-Romky jako jedny z nejhorsich na trhu.. Nic ve zlym... (Beru to z pohledu reklamovanych kusu a nespokojenych zakazniku) Kdyz nemusim tak uz je nikomu vic jak rok nedavam.....
Uz jsem byl svedkem jak Samsung Cd totalne zdemolovala !! (asi ve 2/3 disku byly hrozny škrabance a CD bylo na vyhozeni.....) to stihla asi za 5 minut provozu :-)

Samsung dela vyborny pameti, monitory atd... ale CD romky at produkci cd rom a CD- RW at radeji zabalí...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Samsungy sou hrozne shity, sice nemam zkusenosti s novymi modely, ale znal sem par lidi co si je v minulosti koupili a nikdo z nich s nimi nebyl spokojen
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
gorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorge »

ja opravoval znamymu pocitac, kde měl samsunga. kdyz jsem doinstaloval a zmacknul tlacitko eject, tak se stalo, co bych nikdy neuveril. cdrom-ka cd vubec neubrzdila, ale otevrela dvírka a svistici cd mi proletlo kolem krku a NEKOLIKRAT se odrazilo od zdi... hruza, to byla rychlost!
CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; CD ROM: Teac CD-W540E Firm - 1.0H; DVD ROM: Toshiba SD M1502:; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: VideoSeven N110S 19"; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Jeste chvilku povidejte o cdromce Samsung a asi ta moje brzo poleti do kose!!! Nechci utrpet ujmu na zdravi!!! :D
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

To je fakt zajímavý! Už je to asi rok, co jsme tady na PCTuningu psal o mojí mechanice - tuším, že to byl taky Samsung 52x - a jak se mi v ní rozletělo CDčko. Sedím u počítače a najednou děsná rána a já netušil, co se stalo. Vypnul jsem okamžitě PC a až ráno jsem přišel na to, že se mi v ní rozletělo CDčko (Multidisc) na milion kousíčků! Myslím si, že to bylo mediem, ale je fakt, že se mi taky párkrát stalo, že se CDčko ještě po vysunutí dost rychle točilo!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

>>> Stanley

Já jak tenkrat reklamoval toho Samsunga co v nem ruplo to CD, tak to byl taky Multidisc!!!! Tak buhvi co nevydrzelo, jestli mechanika, nebo medium :D

UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

2 Stanley:
nj multidisk :D
koukam zes nesetril jen na CD-Romce ale i na mediich :D se pak nediv
nejlevnejsi CD-ROM + nejlevnejsi medium = :onfire:
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Multidisk???? Jezisi ty ja pouzivam uz pul roku!!! No zatim sem jich moc neznicil, tak zas tak nekvalitni nebudou.....
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Multidisky jsou extrémní sračky! Dokonce i většina noname blanců vydrží víc, než ten odpad od Eximpa. Na Multidisku je nejzrádnější to, že má proměnlivou (ne)kvalitu. Několik sérii je víceméně v poho a pak najednou série, kde je 6 z 10 CD nepoužitelných hned po vyndání z krabičky a zbylé 4 se rozpadnou do půl roku od vypálení... Tomu říkám záloha dat! :x
Veterán
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

media

Příspěvek od Sentenced »

Když uz jsme u toho s jakyma mediama máte nejlepsí zkusenosti ??? (nebo na to udelame vlastni thread??) :-)

Ja jsem spokojenej s Imation a Samsungama (zajimavý- mechaniky na hovno,ale media vydrzi dost) :-)

DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

No já mám taky jednoho Samsunga (32x) a problém s točícím se vysunutým CDčkem se mi stal nejednou. Kámoš měl Samsunga 24x a ten zase pro změnu do nekonečna opakoval autorun (pokud tam člověk dal CD, tak nestíhal zavírat ty pořád se otevírající další a další okna), řešení bylo vypnout autorun v oknech.

Co se týče médií beru především Verbatimy DataLifePlus a Taiyo Yudeny (ve všech podobách). Zbytku nevěřím a používám je jenom na filmy a podobné nedůležité data.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Tak podle toho, co tu posloucham, tak sem se zarek, ze MultiDisk uz si nikdy nekoupim.... :-D
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Nejkvalitnější záznamové vrstvy vyrábí Taiyo Yuden, Mitsubishi Chemical Company (Verbatim DataLifePlus) a Mitsui Toatsu (ti ale výrobu nedávno ukončili). Druhým kritériem je kvalita ochranné vrstvy, která chrání CD před poškozením shora, ale i proti odloupnutí záznamové vrstvy. Tady je asi nejlepší Mitsubishi Chemical s Verbatim DataLifePlus s povrchem Crystal. U Taiyo Yuden je ochranná vrstva velmi rozmanitá - od žádné u blanců TY až po kvalitní povrchové úpravy, např. od TDK.

Osobně si většinu pálím na Verbatim DL+, pouze nedůležité věci když se snažím ušetřit na nějaká průměrná média (Traxdata s vrstvou Ritek, Prodiscy apod.)

Ještě musím napsat, proč je u Verbatimek tak důležité to PLUS. Obchodní značku Verbatim vlastní Mitsubishi Chemical, ale Mitsubishi vrstvu dávají jenom do PLUSek. Média bez Plus mají záznamové vrstvy od úplně jiných (levnějších) výrobců (CMC, Moser Baer India, někdy i TY :wink: ), Verbatim na ně akorát vrazí svůj potisk a zabalí do krabičky. Z toho kolikrát plyne rozhořčení, že někdo slyší chválu na Verbatim, tak si je koupí (jenže bez plus) a pak si stěžuje, že to jsou pěkné shity...
Veterán
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Rekl bych ze tato vycerpavajici informace ukoncila diskusi o kvalitach cd..... :-D
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“