ADSL BLUETONE ANGEL

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ADSL BLUETONE ANGEL

Příspěvek od nox_x »

Nevíte jakej ping má toto připojení a jak je to s rozšiřováním této služby?
Můk komp:P4 2,4/800@3/1066 FSB, ASUS P4P800, 2x256 MB A-DATA DDR400, HIS Excalibur Radeon 9800,
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Ping je stejnej (malinkej) jako na optice/kabelu - ČRa využívají k přenosu po páteři prakticky stejný SMA jako třeba Telecom na SDH, liší se koncová zařízení (laser/VF) a přenosová média. Poslední míle jede na LicencedBand 3.5 GHz, díky OFDM multiplexu (způsob modulace s inteligentním využitím odrazů) není nutná přímá viditelnost na vysílač a nezavádí žádný významný zpoždění. Co myslíš tím rozšiřováním služby?
..
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

Nemáme pokrití. Tak jsem chtěl vědět jestli si to někdy budu moct pořídit.
Můk komp:P4 2,4/800@3/1066 FSB, ASUS P4P800, 2x256 MB A-DATA DDR400, HIS Excalibur Radeon 9800,
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Napiš QTH (lokalitu, kde chceš to připojení využívat). Zjistím Ti to - kluci z ČRa jsou kámoši... :)
..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já mam za to, že tohle jejich "bezdratovy ADSL" je podmineno nejakou častkou kterou musi človek normalne protelefonovat, neni to tak ??
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Samozřejmě, protože ČRa jsou stejný šmejdi jako Telecom - tam máš ADSL taky vázanej na paušál... Nebo teda - nemusíš to protelefonovat, ale musíš to zaplatit... :roll: Radiokomunikace mají (zatím) o něco míň agregovaný data a hlavně lepší pokrytí - až několik desítek km od vysílače. ADSL po drátech Ti z principu nebude chodit dál než cca 4km od ústředny (na dnes běžný nový kabeláži na přístupovejch sítích 0.4, na starších kabelech chodí o něco dál), navíc kromě velkejch městskejch obvodů Telecom skoro nikde nemá instalovaný D-Slamy (i když přenosový kapacity na SMA, třeba i ve formě odebranejch Protection kruhů, je dost) - je to prostě dost velká investice a dlouhá návratnost.

Takže - vzduch vs. kabel: cena stejná, kvalita a rychlost víceméně taky, telefonní číslo Ti zpravidla taky zůstane stejný. ČRa nabízí navíc webhosting a mailbox (samozřejmě za prachy)... kdybych si mohl vybrat, osobně bych bral kabel, ovšem ne všude je to možný...
..
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

Zatím nemám pokrytí skoro ničím ADSL ani mikrovlna ani tenhle bezdrát že prej zatím ješte ne tak jediný co mi zbývá je asi jenom ISDN. :( Taki mi něco zkuste poradit jsem z jedné díry z oklí Brna.
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

Tak zkus GPRS TM / ET ale asi bych spis zkusil ten ET

teda pokud ti jde jenom o to bejt online...

Na hry to nejni ale tahat stim de lip jak s modemem... A jeste muzes bejt na wapu.. 8-)

Jinak uz aby u nas byla ta kabelovka... :oops:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

ISDN, to je ale super nesmysl. Myslíš, že si pomůžeš oproti modemu? Sestavení spojení je sice na digi přípojce za pár sekund, to jo, ale jinak je to úplně stejně rychlý, jako modem. Pokud teda nechceš využívat oba B-kanály, ale to za prvé neumí každej ISP a za druhý platíš 2x tolik a to teda rozhodně není zanedbatelný.

Jdi do EDN od Eurotelu - má to chyby, ale kromě her (příšernej ping - ale třeba Wormsy si zahraješ...) na tom chodí všechno. Rychlost stahování cca 5kB/s - na iso nebo filmečky to není, ale jinak super a nonstop.

BTW: v některejch threadech se tady objevovaly domněnky o odpojení EDTN po 100MB nebo nějaký době - nesetkal jsem se s tím a následující obrázek by Tě měl přesvědčit o tom, že to ET občas docela chodí... :wink:

Obrázek
..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

ETDN

Příspěvek od Shit »

O tom obázku si můžu nechat jen tak zdát. Dneska ETDN maká, ale včera porucha a předevčírem opět porucha. Už mě začína sr*t, na helpu říkaj "omluvte menší výpadek sítě".... ale je to skoro každý týden to samý. Ale je fakt, že je to za paušál :)
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

Ale v tom je ten problém. Já to potřebuju nejvíc na hry. Kousek od nás je mikrovlna (asi 3km) ale stíní tomu kopec. Už mě to pěkně štve že tu nic není :evil: :evil: Nevíte kdy se bude rozšiřovat BLUETONE ANGEL?Vypadá že to je asi jediná možnost :(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

ISDN je mnohem lepší než posr... analog modem, ale pořád je tady ta nevýhoda časovýho omezení...
S ISDN jsou pingy skoro poloviční, a sosat se sním dá 7k(jeden kanál) - na analog. modemu u mě dome to jede max 4k.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

Slyšel jsem že by ISDN mělo byt datově neomezený nevíte o tom něco? A nevíte někdo jak se bude rozšiřovat BLUETONE ANGEL?
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Jája píše:ISDN je mnohem lepší než posr... analog modem, ale pořád je tady ta nevýhoda časovýho omezení...
S ISDN jsou pingy skoro poloviční, a sosat se sním dá 7k(jeden kanál) - na analog. modemu u mě dome to jede max 4k.
Máš 110% pravdu, ale pokud bydlíš do cca 2 km od ústředny, je ISDN a analog prakticky stejnej - akorát že ISDN využíva C kanál pro přenos servisních informací, B kanál máš plně k dispozici a díky tomu stahuješ o cca 1kB rychlejc, než s analogem 56kBit - těch 64kB je čistejch. Jinak ISDN je určitě proti klasice pokrok, je to plně diigtální, má to skvělej odstup s/n, i ty pingy jsou výrazně lepší než třeba i ADSL a jsou srovnatelný s LL - jenže to bohužel není za paušál. Ale až (jestli) to někdy bude, není to pro hráče vůbec špatná volba - a pokud by to bylo nonstop, nebude ani stahování třeba image souborů nějakej velkej problém, 24 hodin u netu stejně nesedí nikdo... :)
..
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

Nevíte někdo kdy a jak se bude rozšiřovat ADSL BLUETONE ANGEL?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“