SB live! vs. nVidia Sound Storm

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

mr.base
Začátečník
Začátečník

SB live! vs. nVidia Sound Storm

Příspěvek od mr.base »

Co je podla vas vykonnejsia zvukova karta?
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Hm, to nevim, subjektivně jsem s obojím neměl sebemenší problém, šlape to jak hodinky. Dekódování Dolby Digital mě taky moc netíží, takže... z mýho pohledu je to nastejno.
ignorelist: kremrole a dezoláti
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: SB live! vs. nVidia Sound Storm

Příspěvek od TomV »

mr.base píše:Co je podla vas vykonnejsia zvukova karta?
Jestli ti jde o výkon APU, tak v tomto případě bych sázel na NVSS. Je novější, než Emu10k. V případě SB Audigy (EMU 10k1) bych na to už nesázel. Ale těžko říct, nedá se to změřit...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Můj názor je že SS je novější a tudíž lepší než Live!
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

HADES píše:Můj názor je že SS je novější a tudíž lepší než Live!
Muze byt, ja chtel puvodne prodat starou ECS+Live! a koupit neco s Nforce2 + Sound Storm. Kdyz sem zjistil ze deska bez SundStorm +SATA atd je o 2000,-Sk drahsi tak sem koupil desku bez SS a nechal sem si Live!

Jinak nejsou Creative nejlepsi zvuk. karty na hry s EAX?
Tu TomV: Creative Audigy nepouziva nahodou jiz EMU10K2 ?
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mtex píše: Jinak nejsou Creative nejlepsi zvuk. karty na hry s EAX?
Tu TomV: Creative Audigy nepouziva nahodou jiz EMU10K2 ?
Creative jsou nejlepší karty na EAX Advanced HD, protože to jiný karty nepodporujou :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Creative jsou nejlepší karty na EAX Advanced HD, protože to jiný karty nepodporujou :oops:[/quote]

Nepodporujou??? No ja nevim jiste, ale nejake karty od Herculesu, treba DigiFire ma treba podporu EAX2.0 a dalsi karty tez a je ich dost jen nevim jak by to bylo kvalitne.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mtex píše:Creative jsou nejlepší karty na EAX Advanced HD, protože to jiný karty nepodporujou :oops:
Nepodporujou??? No ja nevim jiste, ale nejake karty od Herculesu, treba DigiFire ma treba podporu EAX2.0 a dalsi karty tez a je ich dost jen nevim jak by to bylo kvalitne.[/quote]
Ale EAX2 není EAX Adv. HD. To je trochu o něčem jiném... :wink: Btw, Audigy 1, (která Adv.HD neumí) podporuje EAX 4...

Stejně by mě zajímalo, jak je na tom SoundStorm (když už má to APU) s podporou EAX... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Mno .. eax 2.0 je furt jen eax, kdežto EAX Advanced HD je trochu jinej a asi ho fakt podporuje jen Creative na Audigy - zatim.
EAX 2.0 umi i stará Live 5.1, ale 3.0 už ne.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Jája píše:Mno .. eax 2.0 je furt jen eax, kdežto EAX Advanced HD je trochu jinej a asi ho fakt podporuje jen Creative na Audigy - zatim.
EAX 2.0 umi i stará Live 5.1, ale 3.0 už ne.
Takže EAX3.0 je oproti EAX2.0 vylepšený "jen" o Advanced HD. Tedka je už aj EAX 4.0 a mne by zajímalo co nového prináší.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

S těma verzema 3.0 4.0 si nejsem upně jistej, ale vim že zatim neni moc her který nesou logo Advanced HD. Ale novej Doom3 a HL2 už asi je mit budou.
U audigy se chlubili tim že umi aplikovat zaráz vic zvukovejch prostředí - myslim že 4, Live umi jen jedno, ale nějakej herkul umi taky vic než jedno, a dal asi přímá podpora 7.1 repro ve hrach.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

kdysi sem cet ze SS je jen kdyz jedes pres digital vystup
mam livko i NF7-S, ale analogovy repro a zda se mi ze nVidia je lepsi, ale nejsem netopyr
btw jak se pozna ze hraje SundStorm :)
It's free software and it gives you freedom!
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Suleky píše:kdysi sem cet ze SS je jen kdyz jedes pres digital vystup
mam livko i NF7-S, ale analogovy repro a zda se mi ze nVidia je lepsi, ale nejsem netopyr
btw jak se pozna ze hraje SundStorm :)
Presne tohle by me taky zajimalo...
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

TomV píše:Stejně by mě zajímalo, jak je na tom SoundStorm (když už má to APU) s podporou EAX... :?
SS v poho zvlada EAX2 a na rozdil od sblive! nezatezuje zapnuty eax tolik system... tzn. se zapnutym eax behaji vsechny kraasne plynule, coz se o sblive! rict nedalo.. (nektery sly oki a nektery byly uplne v pr** - vlastni zkusenost)
u sblive! bych si docela tipnul, ze to je ovladacema - kdyz neco slo ok a neco ne - IMHO ovladace pro creative karty obecne jsou kapitola sama pro sebe
nforce ss.....
oldskool pc - xbox - xbox360
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

roxik píše:
TomV píše:Stejně by mě zajímalo, jak je na tom SoundStorm (když už má to APU) s podporou EAX... :?
SS v poho zvlada EAX2 a na rozdil od sblive! nezatezuje zapnuty eax tolik system... tzn. se zapnutym eax behaji vsechny kraasne plynule, coz se o sblive! rict nedalo.. (nektery sly oki a nektery byly uplne v pr** - vlastni zkusenost)
u sblive! bych si docela tipnul, ze to je ovladacema - kdyz neco slo ok a neco ne - IMHO ovladace pro creative karty obecne jsou kapitola sama pro sebe
nforce ss.....
Tak s timhle souhlsim, SB Live! ze zapnutim EAX treba u Unreal Tournament 2003 zatezovala procesor dost. Kdyz sem mel jeste Duron 800@1Ghz a zapnul sem v tehle hre EAX, tak se to spomalilo o dobrych 30%. V jinych hrach to nebylo az tak brutalni.
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

roxik píše:
nforce ss.....
bezva konecne nejaka odpoved. nevite nekdo jestli/kde/jak se da sehnat ty pridavny bazmeky abych moch mit 5.1 zvuk a line in najednou? pac standartne to u epoxee neni...
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Kolika z vas ten Soundstorm jede?Nemyslim ted, kdo ho ma a jede pres analog a tim padem ss nevyuziva, ale kdo ho ma pres digital.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
Thor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thor »

Soundstorm není na všech deskách s Nforce2 a jak si napsal lze o něm mluvit jen v případě propojení přes digital. Pokud je vše zapojeno analogově pak se o zvuk stará kodek, většinou ALC-650 AC97. Bohužel většina lidí si to plete a stále při srovnání mluví o Soundstormu. Já to mám zapojený přes ten digital, ale bohužel kvalitu zvuku nemohu srovnávat třeba s Audigi2. Jednu podstatnou výhodu to však má, ve zvuku neni žadný šum.

§
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

mel sem chvili zvuk pres NF7-S analogove a musim rict, ze pri prehravani DVD se tak v pulhodinovych intervalech deformoval zvuk tak zhruba minutu a pak se to zase samo vratilo do normalu....no vratil sem SB live! a je to v pohode
Naposledy upravil(a) Suleky dne sob 21. úno 2004, 21:50, celkem upraveno 1 x.
It's free software and it gives you freedom!
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Thor píše:Soundstorm není na všech deskách s Nforce2 a jak si napsal lze o něm mluvit jen v případě propojení přes digital. Pokud je vše zapojeno analogově pak se o zvuk stará kodek, většinou ALC-650 AC97. Bohužel většina lidí si to plete a stále při srovnání mluví o Soundstormu. Já to mám zapojený přes ten digital, ale bohužel kvalitu zvuku nemohu srovnávat třeba s Audigi2. Jednu podstatnou výhodu to však má, ve zvuku neni žadný šum.§
To jsem presne potreboval slyset, vetsina lidi, co ma desku se Soundstormem si mysli, jak jim to super hraje, i kdyz to maji pres analog
a suondstorm vubec nevyuzivaji.Ja to mam taky pres analog a uvazuju koupit nejakej reciver, ze bych to zapojil pres digital.Je v tom takovej rozdil a bude to na mych Geniusech dostatecne poznat?Ma pro me smysl to kupovat?Urcite mas vyzkouseny, jestli to je rozdil zapojit pres analog a digital, tak mne k tomu zkus nejaky info napsat. :)

§[/quote]
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“