GF FX 5200 - artefakty
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- wiseman
- Nováček

GF FX 5200 - artefakty
Čau lidi,
mám následující problém: Při spuštění 3D her (D3D, OGL; NHL 2004, NFS: Underground) na mojí Inno 3D GeForce FX 5200 128 MB 128 bit se po určité době začínají objevovat (h)různé rozmazané či černé polygony a pruhy. Např. v NFS se tímto pruhem projede a grafika je až do dalšího tvaru, který se jakoby objeví vepředu na trati a já k němu musím dojet, v pořádku. V NHL jsou to především blikající plygony ne ledě. Velikost, umístění i časová četnost se mi jeví náhodná.
Nic ze sestavy není taktováno, ovladače na kartu mám poslední ForceWare 53.03, na desku poslední Hyperion.
Jo, jestli někdo používáte BurnInTest 4.0 - při testování 2D grafiky to z cca 6000 operací našlo 418 chyb (předpokládaná a přečtená hodnota se lišila). Ostatní zařízení včetně 3D grafiky bylo kompletně bez chyb. Mně to moc neříká, ale třeba vám to pomůže.
Jestli někoho napadá možné řešení, nebo jakým testem ověřit, kde je chyba, poraďte... Díky moc.
mám následující problém: Při spuštění 3D her (D3D, OGL; NHL 2004, NFS: Underground) na mojí Inno 3D GeForce FX 5200 128 MB 128 bit se po určité době začínají objevovat (h)různé rozmazané či černé polygony a pruhy. Např. v NFS se tímto pruhem projede a grafika je až do dalšího tvaru, který se jakoby objeví vepředu na trati a já k němu musím dojet, v pořádku. V NHL jsou to především blikající plygony ne ledě. Velikost, umístění i časová četnost se mi jeví náhodná.
Nic ze sestavy není taktováno, ovladače na kartu mám poslední ForceWare 53.03, na desku poslední Hyperion.
Jo, jestli někdo používáte BurnInTest 4.0 - při testování 2D grafiky to z cca 6000 operací našlo 418 chyb (předpokládaná a přečtená hodnota se lišila). Ostatní zařízení včetně 3D grafiky bylo kompletně bez chyb. Mně to moc neříká, ale třeba vám to pomůže.
Jestli někoho napadá možné řešení, nebo jakým testem ověřit, kde je chyba, poraďte... Díky moc.
MB: ASUS P5Q PRO; CPU: C2D E8600; RAM:4x1 GB A-DATA Vitesta DDR2 800MHz PC6400 ; VGA: Sapphire Radeon HD4870 1GB TOXIC; HDD: Seagate Barracuda 160 + 320 GB SATA II; FDD: SONY 3,5"; DVD-RW: LG GSA-H12N;CASE: THERMALTAKE VB6000BNS; Zdroj: ENERMAX PRO82+ 525W
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bude to chyba pamětí a pokud říkáš že to nemáš přetaktované tak jsou asi špatné. Reklamuj to
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- wiseman
- Nováček

Zkusil jsem přidat jseště jednu 256 MB DDR 400 MHz paměť to zn. celkem jsem jel na 512 MB) a dělá to to samé. Mohu u té původní provést nějaký test, který by odhalil, zda je vadná? A jak bych to případně poznal?
MB: ASUS P5Q PRO; CPU: C2D E8600; RAM:4x1 GB A-DATA Vitesta DDR2 800MHz PC6400 ; VGA: Sapphire Radeon HD4870 1GB TOXIC; HDD: Seagate Barracuda 160 + 320 GB SATA II; FDD: SONY 3,5"; DVD-RW: LG GSA-H12N;CASE: THERMALTAKE VB6000BNS; Zdroj: ENERMAX PRO82+ 525W
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já sem ale myslel paměti na grafické kartě
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- wiseman
- Nováček

jasně... chápu.. jsem fak ještě začátečník...
Neexistuje náhodou nějaký test, který by ty paměti prověřil? Docela bych uvítal možnost říci v prodejně, že jsem to ověřil tak a tak a takové a takové výsledky jdem získal.
Jo, kažkopádně díky moc za radu!!!
Neexistuje náhodou nějaký test, který by ty paměti prověřil? Docela bych uvítal možnost říci v prodejně, že jsem to ověřil tak a tak a takové a takové výsledky jdem získal.
Jo, kažkopádně díky moc za radu!!!
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si artifact tester, ten je na paměti nejlepší, spusť test na nepřetaktované grafice a uvidíš kolik ti to najde artefaktů
Taky ten BurnIn bys mohl použít jako argument
Taky ten BurnIn bys mohl použít jako argument
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Staci kdyz reknes ze ti to hazi chyby v obraze a musej ti to vymnenit.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S26 Ultra 1TB NtB: Dell Pro 14 TV: Samsung 65" OLED S90F + Yamaha YAS-207
- wiseman
- Nováček

Díky ze rady, každá určitě pomůže.
Je tu ještě jedna věc... ty problémy se (v závislosti na čase) objevují náhodně... 3D Mark třeba projde 2x v pohodě a potřetí to začne blbnout; 2 hodiny jeden den pařím a nic, pak to zapnu druhý den a sotva to běží 10 minut, už jsem vzteky bez sebe... Prostě nemohu najít důvod, proč to v daném okamžiku začne blbnout... Teploty jsou OK, vše se zdá být jak má... jako kdyby si ten stroj řekl Teď budu OK a v pohodě, pak jakoby mu ruplo a řekl si A teď budu blbnout... Nevím, jestli se dobře vyjadřuji, ale obecně se ten problém objevuje náhodně bez zjevné závislosti na čemkoliv ostatním. To znamená, že zapnu počítač a buď se to v průběhu času objeví, nebo ne. Ale proč se to objevuje jen někdy a takhle náhodně, fakt nevím...
Zkusím to reklamovat u prodejce, budu argumentovat tím BurnIn-em a doufám, že to vyřeší.
Je tu ještě jedna věc... ty problémy se (v závislosti na čase) objevují náhodně... 3D Mark třeba projde 2x v pohodě a potřetí to začne blbnout; 2 hodiny jeden den pařím a nic, pak to zapnu druhý den a sotva to běží 10 minut, už jsem vzteky bez sebe... Prostě nemohu najít důvod, proč to v daném okamžiku začne blbnout... Teploty jsou OK, vše se zdá být jak má... jako kdyby si ten stroj řekl Teď budu OK a v pohodě, pak jakoby mu ruplo a řekl si A teď budu blbnout... Nevím, jestli se dobře vyjadřuji, ale obecně se ten problém objevuje náhodně bez zjevné závislosti na čemkoliv ostatním. To znamená, že zapnu počítač a buď se to v průběhu času objeví, nebo ne. Ale proč se to objevuje jen někdy a takhle náhodně, fakt nevím...
Zkusím to reklamovat u prodejce, budu argumentovat tím BurnIn-em a doufám, že to vyřeší.
- Wiruz
- Pokročilý

jo presne, uz tri grafiky od inna jsem takhle reklamoval, prvni dve jeli celkem good, ale proste hazeli chyby pameti, a ta treti dokonce ani nechtela jen ta originalnich frekvencich, pomohlo jen podtaktovani z nouzaku, ale to bylo v dobach GF2 a GF3 , ale jak tak koukam, tak ani ted to nemaj vychytany
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- vogo
- Začátečník

-
chyba muze byt taky v poloze disku, mozna si myslite ze to s tim nesouvisi, ale je to tak, o par lidech kterym se to stalo vim, pokud je disk v jedny rovine s grafikou, muze rusit pameti, a dkonce je i poskodit, ale to byva vijmecne, jinak to pak muzou delat ovladace, jejich nastaveni, ale pokud pouzivas posledni oficialni tusim 53.16, nemnel by s nima byt zadnej problem 
- Havoc
- Začátečník

-
disk a grafika
S tím diskem a grafikou mě to zajímá. Měl jsem Radeon9700Pro(dokonce i druhý po reklamaci to dělal)a bylo u něho rušení obrazu(tenké horizontální čáry jako při 60Hz-bylo ale nastaveno 100Hz). Jinak během reklamace jsem měl zapůjčené Inno3D Geforce4MX - při hraní se objevovalo hodně artefaktů(i při výměně bylo vidět stále to samé). Pak mi půjčili Leadtek a ten to nedělal(ale Artifact Tester jsem nezkoušel). Teď mám půjčenou Inno3D GeforceFX5200 a u té mi Artifact Tester hlásí "114DX artifact marks"-ale artefakty na obrazovce nevidím(možná občas jsem si všimnul, že se na obrazovce mihlo něco co tam nemělo být). UPOZORŇUJI, že všechny karty byly na referenční frekvenci(NETAKTOVANÉ)
poznámka- v té firmě to testovali a říkali,že žádné Artefakty jim to nedělalo
- vogo
- Začátečník

-
Re: disk a grafika
rada je jednoducha jestli chces zjistit zd to rusi disk, tak ho dej dal od gragiky, treba vedle kompu(podminkou je dlouha ksanda)Havoc píše:S tím diskem a grafikou mě to zajímá. Měl jsem Radeon9700Pro(dokonce i druhý po reklamaci to dělal)a bylo u něho rušení obrazu(tenké horizontální čáry jako při 60Hz-bylo ale nastaveno 100Hz). Jinak během reklamace jsem měl zapůjčené Inno3D Geforce4MX - při hraní se objevovalo hodně artefaktů(i při výměně bylo vidět stále to samé). Pak mi půjčili Leadtek a ten to nedělal(ale Artifact Tester jsem nezkoušel). Teď mám půjčenou Inno3D GeforceFX5200 a u té mi Artifact Tester hlásí "114DX artifact marks"-ale artefakty na obrazovce nevidím(možná občas jsem si všimnul, že se na obrazovce mihlo něco co tam nemělo být). UPOZORŇUJI, že všechny karty byly na referenční frekvenci(NETAKTOVANÉ)
- Havoc
- Začátečník

-
Rušení
No hrabat se mi v tom dvakrát nechce. Ale jinak ty problémové karty(ty s těmi artefakty) jsou všechny od INNO3D a měly pasivní chladič(mohlo to bý právě tím pasivem-ruku jsem na něm neudržel ani 2 sekundy). Leadtek jel bez problémů(taky pasiv ale měl žebrování) no a na ty proužky na tom Radeonu9700Pro mi v prodejně řekli, že to může rušit i větrák(dělalo to hlavně když jsem nastavil na monitoru 100Hz-zkoušel jsem i jiný monitor a dělalo to totéž)- na Geforce kartách to nedělalo. No uvidíme až dám do kompu Radeon9800XT. Snad to nebude dál blikat jako ty předchozí.
- wiseman
- Nováček

Tak jsem to reklamoval a jak se dalo čekat, při testování na prodejně se nic neprojevilo. Takže jsem jim to tam nechal přes noc a závěr: Porucha videopamětí na kartě, velmi špatně se to detekuje, karta bude vyměněna kus za kus. Takže doufám, že bude po problémech.
Všem Vám děkuji za rady.
Speciální thanks to Veliký Hádes...
Všem Vám děkuji za rady.
Speciální thanks to Veliký Hádes...