teplovodiva pasta
Moderátor: morke
- gard
- Nováček

-
teplovodiva pasta
Dotaz: Mam boxovanej procesor v compu a potrebuju ho sundat.
Je tam takova stribrna orig. vrstva. Je treba ji vycistit a dat
jinou pastu?
Je tam takova stribrna orig. vrstva. Je treba ji vycistit a dat
jinou pastu?
- Tomek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Procesor ocisti od zbytku stare pasty nejlepe to jde tech. benzinem nanes novou pastu a nasad novej chladic. 
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
- Tomek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
stribrnagard píše:Je lepsi pasta stribrna nebo bila?
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No to neni tak jednoznačny - zaleží na složeni. Napr. ta stribrna co se dává k Titanům moc kvalitní neni.... Hodne dobra je puvodni černá "žvejkačka" co byla pod boxem...Tomek píše:stribrnagard píše:Je lepsi pasta stribrna nebo bila?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Slezman
- Středně pokročilý

Takže když bych chtěl kvůli lepšímu chlazení odstranit původní vrstvičku od Intelu a dat tam pastu, moc si v prestupu tepla nepomuzu? DíkySentenced píše:No to neni tak jednoznačny - zaleží na složeni. Napr. ta stribrna co se dává k Titanům moc kvalitní neni.... Hodne dobra je puvodni černá "žvejkačka" co byla pod boxem...Tomek píše: stribrna
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Bavíme se o intelu - ta co je na AMD boxech stojí za *****, staci tak akorat na default...Bart_Teschen píše:nevim jak cerna, ale ty ruzove jsou na houby ...Sentenced píše:No podle mojich zkusenosti - spis naopak. ta černa box žvejka je opravdu hodne kvalitní a neni jedinej důvod ji z box chladiče sundavat.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Slezman
- Středně pokročilý

Díky, asi jsem se právě vyvaroval zbytečně investice a práce. Ale...přece jenom....když jsem sundával Celera při upgradu, byla na procáku napečena vrstva pouze v rožcích, znamená to, že pouze v rozích dokonale přiléhal? Ta vrstvička je poměrně tenká na to, aby pokryla nerovinnost povrchu či nesouměrnost retention mech. /pardon úchytu/. Ale uklidňuju se tím, že teplem se rozplizne rovnoměrně. Kde je pravda?Sentenced píše:No podle mojich zkusenosti - spis naopak. ta černa box žvejka je opravdu hodne kvalitní a neni jedinej důvod ji z box chladiče sundavat.
Tam venku......?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo, to je pravda, uniklo mi že je to v sekci Intel ....Sentenced píše:Bavíme se o intelu - ta co je na AMD boxech stojí za *****, staci tak akorat na default...Bart_Teschen píše: nevim jak cerna, ale ty ruzove jsou na houby ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Reknu ti to takhle: mam 2,4 pretocenou na 3,2 a jinou nez tu box žvejkačku tam vubec nedavam... je pravda ze kdyz ten chladič po par mesicich sundam, tak to vypada, ze je ji na nekterych mistech min, ale nevidim v tom jedinej problem... a to jsem CPU fakt celkem dost taktoval.Slezman(CZE) píše:Díky, asi jsem se právě vyvaroval zbytečně investice a práce. Ale...přece jenom....když jsem sundával Celera při upgradu, byla na procáku napečena vrstva pouze v rožcích, znamená to, že pouze v rozích dokonale přiléhal? Ta vrstvička je poměrně tenká na to, aby pokryla nerovinnost povrchu či nesouměrnost retention mech. /pardon úchytu/. Ale uklidňuju se tím, že teplem se rozplizne rovnoměrně. Kde je pravda?Sentenced píše:No podle mojich zkusenosti - spis naopak. ta černa box žvejka je opravdu hodne kvalitní a neni jedinej důvod ji z box chladiče sundavat.
Tam venku......?
- Slezman
- Středně pokročilý

OK, díky, musím přiznat, že jsem rád. Poslední věc: není teplota v PCAlert4 60°C při zátěži (test AVG 70GB) vysoká (teplota okolí 21°C, teplota vzduchu vyfukovaného zdrojem 35°C). Kvůli tomu jsem chtěl přejít na Arctic + příslušná pasta to vše podpořené sadou větráků, v létě budu mít teplotu okolí o 12°C vyššíSentenced píše: Reknu ti to takhle: mam 2,4 pretocenou na 3,2 a jinou nez tu box žvejkačku tam vubec nedavam... je pravda ze kdyz ten chladič po par mesicich sundam, tak to vypada, ze je ji na nekterych mistech min, ale nevidim v tom jedinej problem... a to jsem CPU fakt celkem dost taktoval.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Koukam, že mas desku MSI a tam bych se nicemu nedivil. Už X krát se mi v praci stalo ze CPU (byť treba Celeron) ukazoval na MSI 845PE uplne jiny teploty nez na jiny desce.... Maj ty čidla bud moc nadhodnoceny nebo nevim. Pokud mas stabilni PC (prime, x hodin hraní) tak bych to neřešil.Slezman(CZE) píše:OK, díky, musím přiznat, že jsem rád. Poslední věc: není teplota v PCAlert4 60°C při zátěži (test AVG 70GB) vysoká (teplota okolí 21°C, teplota vzduchu vyfukovaného zdrojem 35°C). Kvůli tomu jsem chtěl přejít na Arctic + příslušná pasta to vše podpořené sadou větráků, v létě budu mít teplotu okolí o 12°C vyššíSentenced píše: Reknu ti to takhle: mam 2,4 pretocenou na 3,2 a jinou nez tu box žvejkačku tam vubec nedavam... je pravda ze kdyz ten chladič po par mesicich sundam, tak to vypada, ze je ji na nekterych mistech min, ale nevidim v tom jedinej problem... a to jsem CPU fakt celkem dost taktoval.
Ale pridavnym vetrakem pod zdrojem (na "odsati" teplyho vzduchu od CPU ven) nic nezkazis....
- Slezman
- Středně pokročilý

No přežilo to poslední LAN akci, kde to běželo 12 hodin v kuse, to PRIME nemám, AIDA ukazuje o 4°C na CPU méně (četl jsem ty fóra o MSI, co jsem tady vlastně nečetl?Sentenced píše:Koukam, že mas desku MSI a tam bych se nicemu nedivil. Už X krát se mi v praci stalo ze CPU (byť treba Celeron) ukazoval na MSI 845PE uplne jiny teploty nez na jiny desce.... Maj ty čidla bud moc nadhodnoceny nebo nevim. Pokud mas stabilni PC (prime, x hodin hraní) tak bych to neřešil.
Naposledy upravil(a) Slezman dne stř 18. úno 2004, 15:36, celkem upraveno 1 x.
- Tomek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel na mysli kvalitnejsi pastu nez od titanu treba Arctic Silver 3.Sentenced píše:No to neni tak jednoznačny - zaleží na složeni. Napr. ta stribrna co se dává k Titanům moc kvalitní neni.... Hodne dobra je puvodni černá "žvejkačka" co byla pod boxem...Tomek píše: stribrna
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele: