Sestava pro počítačovou grafiku
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Martin Čech
- Nováček
Sestava pro počítačovou grafiku
Hodne se zajimam o pocitacovou grafiku (3dsmax) a taky rad hraju narocne 3D hry.hodlam si koupit AMD Athlon XP 2500+, MSI nVidia GeForce FX 5700 Ultra, 512 MB Ram DDR 400, Gigabyte GA 7N400-Pro 2. Je to pro me poteby vhodna sestava?
Diky za odpoved.
Diky za odpoved.
- AI
- Nováček
-
Já jsem grafik a hráč,tak ti dám svůj tip. Athlon XP 2500+ je dobrý procesor ,který v pohodě přetaktuješ na 3000+. Poměr cena/výkon je tedy perfektní. Osobně bych však šel do Pentia 4 s deskou podporující už nové procesory Prescott. V případě Athlonu XP už nebudeš moci upgradovat,zatímco u Pentia 4 bych to viděl asi takto:
1. Koupíš Pentium 4 2.4/2.6 GHz HT
2.Časem přetakuješ na 3/3.2 GHz - možná i více
3.Později koupíš Prescott na 3.6 GHz
Pořád budeš míti výkon větší,než tvůj Athlon XP 2500+@3200+ a větší investice do P4 se ti určitě vyplatí. Jestliže máš ovšem omezený rozpočet,tak klidně jdi do Athlona XP.
Podrobnou sestavu pro hráče založenou na platformě AMD jsem popsal v tomto fóru na OSTATNÍ HARDWARE / AMD sestava pro hráče.
1. Koupíš Pentium 4 2.4/2.6 GHz HT
2.Časem přetakuješ na 3/3.2 GHz - možná i více
3.Později koupíš Prescott na 3.6 GHz
Pořád budeš míti výkon větší,než tvůj Athlon XP 2500+@3200+ a větší investice do P4 se ti určitě vyplatí. Jestliže máš ovšem omezený rozpočet,tak klidně jdi do Athlona XP.
Podrobnou sestavu pro hráče založenou na platformě AMD jsem popsal v tomto fóru na OSTATNÍ HARDWARE / AMD sestava pro hráče.
- zombux
- Odborník PCT
Pro náročné 3D hry? Radši bych ještě přitlačil na grafice. FX5700 Ultra je dobrá volba, ale FX5900 SP/XT nebo Radeon 9700 a rychlejší jsou někde jinde - a není to o tolik dražší než Ultra. Víc RAM se taky neztratí.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Butch
- Středně pokročilý
Na 3DS MAX 3 a novější je dobré mít 1GB RAM.
Větší množství polygonů "žere" dost paměti a vyhneš se tím pádům programu.
To samé např. při práci s Photoshopem a většímy soubory.
Větší množství polygonů "žere" dost paměti a vyhneš se tím pádům programu.
To samé např. při práci s Photoshopem a většímy soubory.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- sovicka
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT
Souhlas, ale s tím dual channelem to tak horký neni, ono to zas takovej hit není . Kvalitní deska spíš znamená spolehlivost a rozšiřitelnost - čili dobrej výrobcesovicka2001 píše:Taky bys měl taky zvážit nákup kvalitní desky s Dual Chanellem a dobrou možností rozšíření (třeba se podívat na maximální možnou velikost RAM...)
Taky jestli budeš mít takové dělo tak si kup nejméně 350W zdroj, ale to už asi víš
Pfizer & Moderna inside
- alisgod
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
na všechny grafické stanice, kde se bude pracovat s vektory a 3D vizualizací bych strkal Matrox(P650 nebo ještě lépeP750), porovnávám rozdíl v práci, kdy mám ATI Radeon VE a Matrox millenium(obě 64 SD RAM), i když už nejsou nejmladší, a matroxka to drtí mnohem líp a podpora dvou monitorů je fantastická věc.V kombinaci s hrama už si tak jistej nejsem, buď na kompu hraju(doma) nebo pracuju(kde asi ), zatím obojí na jednom stroji nestíhám
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
- Krevety
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
na grafiku (3dsmax) jedine intela!!
a na nem si hry zahrajes v pohode ... vyplati se pridat si!
kamos ma bartose 2500+ a stareho atlona 1100 a v grafice narust absolutne nepozna takze asi na tom neco bude
kamos ma bartose 2500+ a stareho atlona 1100 a v grafice narust absolutne nepozna takze asi na tom neco bude
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 3700X, AMD Radeon RX 6800, ASUS X470-PRO, 32GB DDR4-3400, Samsung 960 PRO 2TB, Samsung 990 PRO 4TB, Win10 x64 Pro
PC: AMD Ryzen 7 3700X, AMD Radeon RX 6800, ASUS X470-PRO, 32GB DDR4-3400, Samsung 960 PRO 2TB, Samsung 990 PRO 4TB, Win10 x64 Pro
- Butch
- Středně pokročilý
Tak to je drsný.YELNATS-STANLEY píše:na grafiku (3dsmax) jedine intela!!
No stačí otáčet ze scénou v MAXku a výkon CPU se pohybuje kolem 100%.
Dá se nastavit i vykreslování pomocí grafiky(Direct 3D, Open GL), takže by to měla počítat i grafika, ale spíš to podle mě jen zobrazuje, než že by to počítala.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já si taky myslím... Když jsem si zkoušel hrát s 3DSmax3, tak tam to renderovalo snímky stejně pomalu na OpenGL, jako na software...Butch píše:Dá se nastavit i vykreslování pomocí grafiky(Direct 3D, Open GL), takže by to měla počítat i grafika, ale spíš to podle mě jen zobrazuje, než že by to počítala.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Carlos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sestava pro počítačovou grafiku
Já bych přidal na pameťech. Koupil bych 2*512.Martin Čech píše:Hodne se zajimam o pocitacovou grafiku (3dsmax) a taky rad hraju narocne 3D hry.hodlam si koupit AMD Athlon XP 2500+, MSI nVidia GeForce FX 5700 Ultra, 512 MB Ram DDR 400, Gigabyte GA 7N400-Pro 2. Je to pro me poteby vhodna sestava?
Diky za odpoved.
A ještě s tou grafárnou když řikáš že hraješ náročný 3D hry. Nejlepší by asi byl Radeon 9800Pro
- Paja
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No už jsem se bál, že mi sem ty thready nikdo nepošle...PAJA píše:presunuto ze sekce AMD...
pokud nekdy budete zakladat thread ve kterem resite vyhodnost koupe sestavy na hry/do kancelare/grafiku, davejte to sem, vetsinou nezalezi jen na jedne komponente ale na vsech...
//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
The problem has been eaten.