chladice s fluidnymi loziskami

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
maniak1
Nováček
Nováček

chladice s fluidnymi loziskami

Příspěvek od maniak1 »

Nazdar ludia. Mozno to tu uz bolo, pripadne nepoznam take chladice, ale nevyraba niekto vzduchove chladice s fluidnymi loziskami. Moc sa v tom sice nevyznam, ale snad by to aj mohlo bezat na vyssich otackach a stale by to bolo tiche, ci sa mylim?
P4 2,53GHz, Asus P4G8X Deluxe, 2x 256 MB Apacer DDR 266 CL2, ATI Radeon 9500PRO, Hitachi 180 GXP 60 GB, LG F700B
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: chladice s fluidnymi loziskami

Příspěvek od TomV »

maniak1 píše:Nazdar ludia. Mozno to tu uz bolo, pripadne nepoznam take chladice, ale nevyraba niekto vzduchove chladice s fluidnymi loziskami. Moc sa v tom sice nevyznam, ale snad by to aj mohlo bezat na vyssich otackach a stale by to bolo tiche, ci sa mylim?
No, hlavní zdroj hluku u větráku není ani tak motor (a ložiska), jako spíš vzduch. Aerodynamický hluk. Takže ať máš jakákoliv ložiska, tak pokud máš na tom větráku lopatky (což asi máš :-) ), tak bude každé zrychlení znamenat zvýšení hlučnosti.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
akva
Nováček
Nováček

Příspěvek od akva »

maniak1 píše:Nazdar ludia. Mozno to tu uz bolo, pripadne nepoznam take chladice, ale nevyraba niekto vzduchove chladice s fluidnymi loziskami. Moc sa v tom sice nevyznam, ale snad by to aj mohlo bezat na vyssich otackach a stale by to bolo tiche, ci sa mylim?
Zdravím, jediní šílenci u kterých jsem toto viděl byli v Roudnici n.Labem . Vzorek, co jsem na vlastní oči viděl byl opravdu nehlučný mimo prvního startu kdy ložisko jakoby zaklepe a vrtulka se vznese a pak běží v magnetickém poli čili v postatě je vystředěna vzduchovou mezerou - oni tomu říkali levitační ložisko - nevím , co je správný výraz ale tuším identickou věc. Na větráčku byl štítek SAMPLE (?) a tvrdili, že jedinná slabina je velikost 60x60 mm a cena ? nevím (vzorek z USA )

Kdybyste někdo věděl více, napište .
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

akva píše:
Zdravím, jediní šílenci u kterých jsem toto viděl byli v Roudnici n.Labem . Vzorek, co jsem na vlastní oči viděl byl opravdu nehlučný mimo prvního startu kdy ložisko jakoby zaklepe a vrtulka se vznese a pak běží v magnetickém poli čili v postatě je vystředěna vzduchovou mezerou - oni tomu říkali levitační ložisko - nevím , co je správný výraz ale tuším identickou věc. Na větráčku byl štítek SAMPLE (?) a tvrdili, že jedinná slabina je velikost 60x60 mm a cena ? nevím (vzorek z USA )

Hezký... :-) A to mělo motor uklasicky uprostřed, nebo to bylo na principu TMD ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
akva
Nováček
Nováček

Příspěvek od akva »

TomV píše:
akva píše: Zdravím, jediní šílenci u kterých jsem toto viděl byli v Roudnici n.Labem . Vzorek, co jsem na vlastní oči viděl byl opravdu nehlučný mimo prvního startu kdy ložisko jakoby zaklepe a vrtulka se vznese a pak běží v magnetickém poli čili v postatě je vystředěna vzduchovou mezerou - oni tomu říkali levitační ložisko - nevím , co je správný výraz ale tuším identickou věc. Na větráčku byl štítek SAMPLE (?) a tvrdili, že jedinná slabina je velikost 60x60 mm a cena ? nevím (vzorek z USA )

Hezký... :-) A to mělo motor uklasicky uprostřed, nebo to bylo na principu TMD ?
motor to mělo klasický a teď jsem viděl nově snad jenom rotor - ani to neumím popsat - a už vůbec nechápu , jak se to uchytí . btw. co to je TMD ?
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

akva píše:motor to mělo klasický a teď jsem viděl nově snad jenom rotor - ani to neumím popsat - a už vůbec nechápu , jak se to uchytí . btw. co to je TMD ?
TMD je specialni 70 ventilator. http://www.xoxide.com/noname2.html
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“