jak vypnout scandisk pri najizdeni win XP SP1 ?
Moderátor: Loki5567
- kamen
- Nováček

jak vypnout scandisk pri najizdeni win XP SP1 ?
Nevite,plz, jak vypnout scandisk ve win XP SP1 ? Nekdy kdyz spatne vypnu komp, tak mi najizdi otravny scandisk a zdrzuje me to.
Diky vam mnohokrat.
Diky vam mnohokrat.
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak vypnout scandisk pri najizdeni win XP SP1 ?
tenhle "otravny" scandisk se stara o to aby opravil chyby na disku a podobne ...doporucuji ti jej proto nechat a vzdy projet....kamen píše:Nevite,plz, jak vypnout scandisk ve win XP SP1 ? Nekdy kdyz spatne vypnu komp, tak mi najizdi otravny scandisk a zdrzuje me to.
Diky vam mnohokrat.
pokud ho jiz nikdy nechces videt, predelej FAT32 na NTFS kde scandisk jiz neni potreba....
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- kamen
- Nováček

- Butch
- Středně pokročilý

Jak už radil Paja. Nech ho proběhnout. Není tam ze srandy.
Trvá většinou jen pár sekund, tak proč to řešit.
Trvá většinou jen pár sekund, tak proč to řešit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Už se tady zase tlachá o ničem. Scandisk není spyware a pokud vím, tak autoexec.nt slouží k nastavení runtime prostředí pro DOSové programy.
Víte-li někdo odpověď na položený dotaz, tak ji sem napište, jinak se můžete vyřádit na smetišti ...
Víte-li někdo odpověď na položený dotaz, tak ji sem napište, jinak se můžete vyřádit na smetišti ...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Lemra
- Čestný člen

Přesnou odpověď neznám - nikdy jsem nepocítil nutnost MS diskový diagnostický utility při startu NT vypínat, protože jedu na NTFS - ale myslím si, že Sovička2001 může mít pravdu. Pokud jste chtěli pod Win9x/ME zakázat scandisk po spuštění, byly tři možnosti - buď msconfig (Obecné - Upřesnit - Zakázat SD), nebo odpovídající úprava v registrech, nebo - a to nejsnadnějc - přidáním řádku autoscan=0 do souboru config.sys - tohle bylo životně nutný při přesvědčování malejch oken, aby fungovaly jako router - jinak po přidání klíče dword EnableRouting a odpovídající úpravy routovací tabulky win po restaru vždycky spustily scandisk a pak už nikdy nenaběhly... čili by stálo za to úpravu souboru autoexec.nt vyzkoušet - scandisk u XP se přece taky provede ještě před kompletním natažením oken. Opakuji - nikdy jsem to nepotřeboval, nezkoušel a nikde jsem odpověď nehledal, jde pouze o takovou úvahu... 
..
- zombux
- Odborník PCT

- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: jak vypnout scandisk pri najizdeni win XP SP1 ?
Me zase sere z epo nekorektnim vypnuti mi nenabiha, nevite nekdo co s tim ? manualne ho samozrejme zapnout umim..jde mi o korektni automat...kamen píše:Nevite,plz, jak vypnout scandisk ve win XP SP1 ? Nekdy kdyz spatne vypnu komp, tak mi najizdi otravny scandisk a zdrzuje me to.
Diky vam mnohokrat.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2