fdisk/mbr nejde

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Miki_nn
Nováček
Nováček

fdisk/mbr nejde

Příspěvek od Miki_nn »

Zdravim, mam rozdeleny HDD na C (primarna) a D,E,F. Win98SE na C:, a WinXPpro na D:. Chcel som vcera vidiet obsah mbr na hdd. Spustil som z diskety prikaz fdisk/mbr, komp vypisal takuto hlasku:

"Chyba ochrany proti zapisu na disk pocas zapisovania na disk. Hlavny spustaci kod nebol aktualizovany."

Co to ma byt ??? :?
Inac samotny prikaz fdisk funguje... Totiz chcel som vyskusat system commander namiesto boot-managera z windowsu, ale nefungoval a mam dojem ze tiez zhavaroval na probleme s mbr.
AMD Barton 2500 (/3200: 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 512MB 400MHz
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nemas v biosu zapnutej boot protection ?? (ochrana proti prepsani virem)
Jinak - pomoci fdisk /mbr si chtel "videt" obsah boot sektoru ??? to nebude ten pravej prikaz :wink: nebo ty slovenstine vubec nerozumim ....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Miki_nn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miki_nn »

Tak s tym biosom to mi nenapadlo, pozriem sa na to doma.
Inak s tym "obsahom" - to som sa asi blbo vyjadril. Chcel som vidiet, co sa mi vlastne zobrazi po napisani toho prikazu. Totiz pri preinstalovani 98 sa ten windowsacky boot manager pokasle a treba urobit aj fixmbr (ci nieco podobne - nepamatam presne) v XP. Tak som myslel, ze by som si zapisal stav mbr ked je vsetko OK (ak by to bolo mozne), a v pripade preinstalovania 98 ho len upravil podla predosleho.
Jinak, ja to muzu zkusit i cesky, ale za chyby nerucim :-D
AMD Barton 2500 (/3200: 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 512MB 400MHz
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od JanoF »

sentenced myslel to ze prikazom fdsik /mbr neuvidis nejaku tabulku ktoru bz si chcel vydiet ale skorej mozes byt rad ze si mal tu srandu v biose zapnutu lebo teraz by si instaloval nanovo system ten prikaz maze master boot record ak ti to neco říka
Miki_nn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miki_nn »

No, asi toto som chcel vediet...
Takze fajn ze som to vcera radsej nechal tak...
Dik.
Manji
Začátečník
Začátečník

Re: re

Příspěvek od Manji »

janof píše:sentenced myslel to ze prikazom fdsik /mbr neuvidis nejaku tabulku ktoru bz si chcel vydiet ale skorej mozes byt rad ze si mal tu srandu v biose zapnutu lebo teraz by si instaloval nanovo system ten prikaz maze master boot record ak ti to neco říka
Odkedy fdisk /mbr maže Master Boot Record ??? On ho obnoví a nie zmaže !!! A dalšia vec Fdisk /mbr a fixmbr su len na opravu boot disku a nie na hranie sa s nimi.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Re: re

Příspěvek od Lemra »

Manji píše:Odkedy fdisk /mbr maže Master Boot Record ??? On ho obnoví a nie zmaže !!! A dalšia vec Fdisk /mbr a fixmbr su len na opravu boot disku a nie na hranie sa s nimi.
Fdisk /mbr samozřejmě smaže původní MBR. To, že ho nahradí univerzálním, na tom nic nemění. Totéž fixmbr - pokud chceš v MBR mít to, co předtím, doporučuji zálohování / obnovu přes HEX editor nebo nějakej AV program.
..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“