Přehřívání P43GHz-HT
- overcloker.cz
- Začátečník

-
Přehřívání P43GHz-HT
Zdravím lidičky.Koupil jsem si tenhle procesor a hrozně se mi přehřívá.Měl jsem tam box chladič, ale ten nevyhovoval, tak jsem si pořídil na radu ve spec. obchodě novej měděnej chladič.Teplota slezla, ale při zátěži se mi procesor přehřeje a vypne mi to komp.Myslím si že mám malej CASE.Pomůžou mi přídavný větráky?
- Slezman
- Středně pokročilý

- overcloker.cz
- Začátečník

-
- Slezman
- Středně pokročilý

no a to se jako při 60°C vypne, jo? Tak to nebude větráním, já mám klidně i 62°C a jede dál ( ikdyž PC Alert, AIDA ukazuje o 4 míň), klidně si tam ty větráky dej, ale počítej tak s poklesem o max. 4°C. Problém tvého vypínání při těchto teplottách je někde jinde, a na to jsou zde povolanější.
45°C v casu je docela dost a teplota chipsetu?
45°C v casu je docela dost a teplota chipsetu?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- overcloker.cz
- Začátečník

-
- Slezman
- Středně pokročilý

Počkej do zítra až tady budou všichni (nebo pondělí?), ti by mohli přijít na kloub tomu vypínání, pocyhbuju že by bylo normální vypnutí procesoru při 63,
co se týče poměrů v case, určitě by se tam šikly dva větráky min. 80mm, už proto že tam máš dost nabito
co udělaj 2 arcticy se podívej sem, poslední příspěvek
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6416&start=20
co se týče poměrů v case, určitě by se tam šikly dva větráky min. 80mm, už proto že tam máš dost nabito
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6416&start=20
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- FERRO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No mě docela přijde vysoká i ta teplota!Máš tam dobře ten chladič?a co pasta?Máš tam nějakou slušnou???Já mám taky P4-3Ghz a na 3350MHz to má 35stupňů a při zátěži jsem se nedostal přes 50 a to mám BOX chladič
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
presne tak... jak pise pavelminarik + jestli mas case se zdrojem nastojato tak ten case vyhod (prodej) a kup si cokoliv se zdrojem nalezato...
Naposledy upravil(a) ICE dne sob 21. úno 2004, 11:41, celkem upraveno 1 x.
- Slezman
- Středně pokročilý

nevím, možná je to problém měření té a té desky, měl jsem předtím celerona 2.4 a ten byl schopen taky dojít na 61°C, tvoje teploty se mi zdají až moc malé, na jetwayi jede celer 2.2 taky od 50 nahoruFERRO píše:No mě docela přijde vysoká i ta teplota!Máš tam dobře ten chladič?a co pasta?Máš tam nějakou slušnou???Já mám taky P4-3Ghz a na 3350MHz to má 35stupňů a při zátěži jsem se nedostal přes 50 a to mám BOX chladič
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- overcloker.cz
- Začátečník

-
Tak už mám novej Case.V něm mám asi 6 větráků, který jedou na max a ta teplota se pořát pohybuje Normal 40°C.Full load 60°C.Vypíná se mi to jak kdy, ale většinou při teplotě 63°C.Jinak když si sáhnu na chladič procesoru, tak mi připadá úpně chladnej tj. určitě nemá 60°C
Zkoušel jsem výměnu chladiče, změna pasty a nic nezabralo.Já už fakt nevím co mám dělat.P.S.Ta vypínací teplota se u mé desky asi nastavit nedá.Mám Intel D865GBF.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Možná se dá nastavit pomocí nějakého SW nástroje přiloženého k desce.overcloker.cz píše:Tak už mám novej Case.V něm mám asi 6 větráků, který jedou na max a ta teplota se pořát pohybuje Normal 40°C.Full load 60°C.Vypíná se mi to jak kdy, ale většinou při teplotě 63°C.Jinak když si sáhnu na chladič procesoru, tak mi připadá úpně chladnej tj. určitě nemá 60°CZkoušel jsem výměnu chladiče, změna pasty a nic nezabralo.Já už fakt nevím co mám dělat.P.S.Ta vypínací teplota se u mé desky asi nastavit nedá.Mám Intel D865GBF.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Slezman
- Středně pokročilý

ta 3 GHz si nenechá poručit, koneckonců když jsem uvažoval upgrade na P4, viděl jsem ten skok ve spotřebě (někde na PCT), kdy se křivka příkonu v závislosti na taktu ostře zlomila nahoru hned za 2.8 GHz (raději jsem vzal ten).
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=2271
Podle mě s teplotou nepohneš, to vypínání ale musí jít řešit, nicméně o řešení nevím.
Mě osobně ale zajímá, jakou teplotu může člověk očekávat, když CPU ukazuje dejme tomu 60°C a dotyčný šáhne na pasiv, myslím tam vrazím ten termočlánek, podle mě může být CPU dost horký, ale pasiv může mít (určitě má) o X stupňů míň. Nemá někdo vlastní zkušenost se vztahem teplota pasivu - teplota CPU?
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=2271
Podle mě s teplotou nepohneš, to vypínání ale musí jít řešit, nicméně o řešení nevím.
Mě osobně ale zajímá, jakou teplotu může člověk očekávat, když CPU ukazuje dejme tomu 60°C a dotyčný šáhne na pasiv, myslím tam vrazím ten termočlánek, podle mě může být CPU dost horký, ale pasiv může mít (určitě má) o X stupňů míň. Nemá někdo vlastní zkušenost se vztahem teplota pasivu - teplota CPU?
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
re
nemas to nahodou v biose zle nastavene lebo tam sa to da nastavit pri kolkych stupnoch sa ti ma vypnut komp ja tam mam pri 90 a ked ho mam fest zatazeny pri komprimacii videa alebo nejakej takejto veci tak mam tych 60 - 65 C a komp jede dal takze procak to urcite nebude
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ked mas chladne rebra tak to znamena ze sa ti dobre neodvadza teplo jednoducho asi nastala chyba pri vyrobe a IHC dobre nedosada na jadroovercloker.cz píše:Tak už mám novej Case.V něm mám asi 6 větráků, který jedou na max a ta teplota se pořát pohybuje Normal 40°C.Full load 60°C.Vypíná se mi to jak kdy, ale většinou při teplotě 63°C.Jinak když si sáhnu na chladič procesoru, tak mi připadá úpně chladnej tj. určitě nemá 60°CZkoušel jsem výměnu chladiče, změna pasty a nic nezabralo.Já už fakt nevím co mám dělat.P.S.Ta vypínací teplota se u mé desky asi nastavit nedá.Mám Intel D865GBF.
REKLAMUJ TEN PROCESOR
- Slezman
- Středně pokročilý

to je prave ono, o co mi de, nemůžete čekat 60 stupnů na žebrech, když kolem nich jede vzduch 45 - mimochodem s novou case klesla teplota v casu jak?(a záleží kde se na ně šáhne, no na boku jasně, tak vzdušnu čarou 1,5 cm od povrchu CPU, 15 mm kovu, myslim, že ta teplota nebude o moc vyšší než teplota okolního vzduchu), chladná být nemohou, když má těch 45 v case, podle mě je ta teplota v normálu na to, jakej to má příkon ta 3,06, jde jen o to pitomý vypínání
jen zajímavost já mám 2.8, teplota v casu 27, teplota CPU 62
o má 3.6 (o 15W vyšší příkon), teplota v casu o 18 vyšší a jen 63,
podle mě je na tom ještě dobře, jen to vysvětlit té desce
jen zajímavost já mám 2.8, teplota v casu 27, teplota CPU 62
o má 3.6 (o 15W vyšší příkon), teplota v casu o 18 vyšší a jen 63,
podle mě je na tom ještě dobře, jen to vysvětlit té desce
- FERRO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ten procesor by se při 63stupních vypínat neměl musí to jít někde nastavit!!!Musí přít na to kde buď BIOS nebo nejakej prográmek k desce.ALE stejně si myslím že je chyba ješte někde jinde protože jsem ten muj CPU celý den zkoušel a na víc jak 52 stupňů jsem se prostě nedostal a to to jede na 3375MHz.A ten CPU jsem kupoval ve stejným obchodě..jako ty
takze stejná serie apod. Buď teda ten CPU nepoved nebo tam máš nějakou chybu 
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
- Slezman
- Středně pokročilý

SOUHLASFERRO píše:Ten procesor by se při 63stupních vypínat neměl musí to jít někde nastavit!!!Musí přít na to kde buď BIOS nebo nejakej prográmek k desce.
A můj se taky nepovedl??FERRO píše:ALE stejně si myslím že je chyba ješte někde jinde protože jsem ten muj CPU celý den zkoušel a na víc jak 52 stupňů jsem se prostě nedostal a to to jede na 3375MHz.A ten CPU jsem kupoval ve stejným obchodě..jako tytakze stejná serie apod. Buď teda ten CPU nepoved nebo tam máš nějakou chybu
![]()
OVERCLOCKER: kolik ti ukazuje teplotu AIDA32?
- FERRO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: