mensi voltaz > vetsi vykon?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

mensi voltaz > vetsi vykon?

Příspěvek od martin_CZ »

uz rok sem jel na nastaveni VCORE v biosu na "Auto". Az dneska me napadlo dat tam opravdovejch (Palomino) 1,75V. Takze z drivejsich 1,808V mi ASUS Probe ukazuje 1,76V. Nejen ze je nizsi teplota (3°C bez zateze), ale pride mi ze je to i vykonnejsi. Je to jenom muj pocit, nebo je to i mozny?
ASUS F3T
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

"Přijde mi to výkonnější" - ??? co tím myslíš, podle mě je to nesmysl... se snížením teploty samozřejmě souhlas, ta by se snížit měla :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

zombie píše:"Přijde mi to výkonnější" - ??? co tím myslíš, podle mě je to nesmysl... se snížením teploty samozřejmě souhlas, ta by se snížit měla :)
tim myslim ze treba ve hrach mam vyssi FPS, nebo system se pousti rychlejc. to FPSko muze bejt dany novejma detonatorama (56.55) a ze se to pousti rychlejc muze bejt subjektivni. proto se ptam jestli je to (aspon teoreticky) mozny.. :wink:
ASUS F3T
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

martin_CZ píše:
zombie píše:"Přijde mi to výkonnější" - ??? co tím myslíš, podle mě je to nesmysl... se snížením teploty samozřejmě souhlas, ta by se snížit měla :)
tim myslim ze treba ve hrach mam vyssi FPS, nebo system se pousti rychlejc. to FPSko muze bejt dany novejma detonatorama (56.55) a ze se to pousti rychlejc muze bejt subjektivni. proto se ptam jestli je to (aspon teoreticky) mozny.. :wink:
Pokud jedes na stejne frekvenci, tak ti to jede samozrejme stejne rychle jako predtim.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

Hele neco natom asi bude mne se zase pri pretaktovavani prituhava system.
A to tak ze mi nabihaji pomaleji aplikace
cau
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

copper píše:Hele neco natom asi bude mne se zase pri pretaktovavani prituhava system.
cau
Něco o voltazi a prituhavani systemu >>
Voltaz nesouvisi s vykonem ale se stabilitou. Kdyz pretaktujes system, tak muze byt nestabilni, proto pridas voltaz a je to v poho... Proto když budes mit frekvenci 2000 s voltazi 1,5V nebo 1,85V, tak bude celkovy vykon v hrach i aplikacni vykon stejny... To ze nabihaji nejake aplikace pomaleji muze souviset s vysokou fsb a od toho odvozenou delickou (pokud mas VIU) - pci nema 33 (radice, sitovky)...

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

je to možný, já mam zase problém, že můj durex musí jet na 1,5v a ne default 1,6v jinak se seká :o
AnubiSeth
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnubiSeth »

četl jsem o tom, že je dobrý nechat CPU zahořet na určitý voltáži...prej si občas zvykne a na nižší voltáži je stejně stabilní jako dřív na tý vyšší... to bude možná to řešení...
MOTTO:Nikdy neházej flintu do žita...nějakej chytrák by jí mohl vytáhnout na Tebe...
-ABIT- AN7 v1.0 ::: AMD AthlonXP 2600+ @ 3100+ (11,5*190) (WB cooling...home made>load 42°C, idle 34°C) ::: 512MB PC3200 DDR Seitek(c?) synchronně s FSB(380MHz), protože větší šity jsem nezažil, tak tyhle pudou co nejrychlejš ven! ::: NVIDIA GF3Ti 200 @ 250/450 ::: 15,2 GB IBM alias hučák ::: CD-RW TEAC W552E ::: ATX ENCER(?) 300W ::: 17" Siemens Nixdorf CRT ::: myš A4tech no tech a klávesnice Chikony (10tá v pořadí kvůli zdrcujícím prohrám zdrcená)
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

copper píše:Hele neco natom asi bude mne se zase pri pretaktovavani prituhava system.
cau
a my sme tu jasnovidci že viem tvoju komplet konfiguráciu

potrebujem vediet :

výrobca dosky + cipset
ramky
cpu + chladic

a tak ti môžem poradiť + ešte verie ovládačov
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“